DE VOORDELEN VAN E-COACHING TIJDENS COVID-19

DE VOORDELEN VAN E-COACHING TIJDENS COVID-19

Sinds de komst van het Coronavirus ziet de wereld er opeens heel anders uit. Voor mensen in vitale beroepen en voor de mensen die thuis werken – en soms tegelijkertijd opeens leerkracht moeten zijn voor hun kinderen.

Hoe bijzonder om te zien dat er zoveel mooie initiatieven ontstaan om elkaar te helpen en hoeveel creativiteit en flexibiliteit we met z’n allen hebben; hoe we omgaan met deze nieuwe werkelijkheid.

Voor Elqui betekent dit ook een aanpassing, een andere manier van werken. Hoewel we altijd al gebruik maakten van e-coaching (ook wel online coaching of remote coaching genoemd), is coachen op afstand opeens onze belangrijkste coachvorm geworden.

Wat is e-coaching precies?

Zoals de term al suggereert, coachen we op afstand. Face-to-face gesprekken worden vervangen door een combinatie van videocalls, whatsapp en mail, maar kunnen ook deels plaatsvinden via de ‘good old’ telefoon.

Toegegeven, het was even wennen. Het face-to-face contact met onze coachklanten is voor ons een van de belangrijkste pijlers van onze dienstverlening. Onze voorkeur blijft uitgaan naar persoonlijke ontmoetingen op ons mooie nieuwe kantoor aan de De la Reijstraat in Arnhem voor een coachsessie, of in Park Sonsbeek om de hoek voor een verfrissende sessie wandelcoaching.

Maar we ontdekken ook veel voordelen en merken dat remote coaching in sommige fases van een traject en voor sommige coachees juist een heel goed alternatief is.

Wat zijn de voordelen van e-coaching?

  • Je kan makkelijker kiezen voor meer en kortere contactmomenten; er is immers geen reistijd. Je zet kleinere stapjes per keer, maar wel meer, omdat je meerdere contactmomenten hebt tijdens het traject. Ook heel handig voor mensen die goed gedijen bij de spreekwoordelijke ‘stok achter de deur’ 😉
  • Je coachdoel wordt op die manier vaak in kortere tijd bereikt
  • Voor sommige mensen is het op afstand makkelijker om open te zijn. Thuis achter je beeldscherm en bijvoorbeeld via e-mail deel je soms sneller wat er in je omgaat dan wanneer je coach in levenden lijve voor je neus zit.

Conclusie

We zijn enthousiast over hoe je toch een goed persoonlijk contact kan opbouwen via videocalls. Veel mensen doen in deze tijd ervaring op met videobellen en dat heeft een positief effect op hoe ontspannen ze in een gesprek zitten. E-coachingstrajecten zijn, door de combinatie van contact via videocalls, telefoon, whatsapp en via e-mail als er opdrachten moeten worden uitgewerkt, een prima alternatief om te investeren in je carrière in deze Covid-19 periode.

Interesse in e-coaching?

Lees meer over onze Carrière-APK of neem gelijk contact op met Estra of Ellen voor een gratis en vrijblijvende online kennismakingsafspraak!

E-coaching is volledig op maat; starten kan al vanaf één coachsessie.

 

 

Wil je graag een persoonlijk advies?

Vraag dan een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek aan met Ellen of Estra.

Wij helpen je graag verder!

 

BEN JE GEÏNSPIREERD GERAAKT?

Overweeg je ook aan de slag te gaan met je loopbaan? Te gaan doen waar je goed in bent?  Vertel het ons, we helpen je graag bij het realiseren van de volgende stap in je carrière.