Gallup CliftonStrengths Haal het beste uit jezelf en je team!

Krijg inzicht in jouw unieke ranking van 34 talententhema’s en begrijp meer over hoe jij van nature denkt, je voelt en je gedraagt.

Ontwerp zonder titel

CliftonStrengths

Een unieke analyse, gebaseerd op meer dan 60 jaar wetenschappelijk onderzoek door onderzoeks- en analyse-instituut Gallup. Het CliftonStrengths assessment geeft inzicht in welke talenten je van nature hebt. Jouw unieke ranking van 34 talenten thema’s verklaart hoe je van nature denkt, hoe je je voelt en hoe je je gedraagt. 

Meer dan 26 miljoen mensen wereldwijd hebben de CliftonStrengths analyse al ingevuld en gebruiken hun unieke strengths om beter tot hun recht te komen in hun werk en persoonlijke leven. Zo’n 90% van de Fortune 500 bedrijven werkt met CliftonStrengths en dat is niet zonder reden. Als je op dagelijkse basis stilstaat bij wat je natuurlijke talenten zijn, ze waardeert en bewust inzet, draagt dit bij aan de persoonlijke effectiviteit van individuen, teams en organisaties.. 

Wat zou er gebeuren als we zouden focussen op wat mensen goed kunnen, in plaats van op hun zwakheden?
Don Clifton

Gallup CliftonStrengths assessment

Het CliftonStrengths assessment is gebaseerd op de positieve psychologie en gaat dan ook uit van het positieve perspectief: wat kan je van nature goed? We hebben allemaal talenten. Hoe meer we daarover weten, hoe vaker we ze zullen gaan gebruiken.

Jouw strengths-profiel verklaart waarom jij doet zoals je doet. Het geeft inzicht in hoe jij je talenten het best kunt inzetten, om zo de kans op succes te vergroten. Dit heeft direct effect op je prestaties op het werk én op je (werk)geluk. Als je succesvol wilt zijn, is het slimmer om in te zoomen op je talenten, dan op zwaktes die je in de weg staan. Hoe fijn is dat?

Ontwerp zonder titel
De focus ligt bij de CliftonStrengths dan ook op het  
investeren in je sterke punten 
en het managen van de eigenschappen waar je minder sterk in bent.

Resultaat op individueel en organisatieniveau

Ontwerp zonder titel 1

Onderzoek laat zien dat mensen die zich bewust zijn van hun talenten meer bevlogen zijn, productiever zijn op hun werk én een gezonder en gelukkiger leven leiden. Door het invullen van het CliftonStrengths assessment ontdek je waar je van nature goed in bent en wat je kan doen om van je talenten ook echt sterke punten te maken. 

Na het maken van het CliftonStrengths assessment ontvang je jouw gepersonaliseerde rapport met daarin jouw persoonlijke strengths-profiel, inclusief concrete tips hoe je jouw talenten kunt waarderen en ontwikkelen. Tijdens de gesprekken met Elqui ga je hier concrete ‘handen en voeten’ aan geven, zodat je ze optimaal kunt inzetten in je werk en je leven.

Wat zijn jouw Strengths?

In het CliftonStrengths assessment  worden 34 talententhema’s  onderscheiden, verdeeld over 4 domeinen: Uitvoeren, Beïnvloeden, Relatie bouwen en Strategisch denken.

cliftonstrenghts domeinen

Hoe werkt het

CliftonStrengths Assessment

Maak het CliftonStrengths assessment

De online analyse bestaat uit 177 gecombineerde stellingen en duurt ongeveer 45 minuten. Het assessment brengt jouw unieke manier van denken, voelen en doen in kaart en categoriseert deze in 34 talenten. Je ontdekt waar je van nature het best in bent, hoe je het best in jouw unieke talenten kunt investeren om er ‘strengths’ van te maken en hoe je deze sterke punten vervolgens kunt toepassen om het beste uit jezelf te halen.

Verdiep je in je Strengthsprofiel

Het afronden van het assessment is slechts het begin van het ontdekken van je maximale potentieel. De unieke rapportages helpen je ontdekken wat jouw sleutel tot succes is en hoe jij kunt investeren in jouw talenten.

Zet je strengths bewust in

De resultaten zullen je inspireren om bewuster en vaker je talenten in te gaan zetten, zodat je gaat doen waar je van nature goed in bent.

gallup2
talent

Wat betekent Gallup CliftonStrengths voor jou?

Voor organisaties

Betere resultaten beginnen bij een Strengths-based organisatiecultuur. Want als jij het beste uit je mensen haalt, haal je het beste uit je business. Een cultuur waarin Strengths-based werken centraal staat, stelt je in staat het maximale uit je mensen te halen. Omarm de authenticiteit van en de verschillen tussen mensen. Geef ze de ruimte om zichzelf te ontwikkelen met de focus op ieders unieke kwaliteiten. Dan bouw je aan een organisatie waar mensen elkaar aanvullen; waarbij optimaal gebruik wordt gemaakt van de verschillen tussen mensen. Verschillen worden juist voordelen. Je leert van elkaar, helpt elkaar en versterkt elkaar. Dit heeft een enorm positief effect op de prestaties van jouw organisatie.

Waarom?

Een cultuur van Strengths-based werken creëert een positieve werkomgeving met een hoge mate van bevlogenheid en betrokkenheid. Het stimuleert de persoonlijke ontwikkeling van mensen, vergroot het onderling begrip en de waardering voor elkaar en het bevordert een goede samenwerking. Bovendien is het dé manier om toptalent aan te trekken en te binden aan je organisatie.


CliftonStrengths programma's

Reviews

team3-1.jpg
“Door het CliftonStrengths programma heb ik zoveel meer inzicht in mijn sterke punten dat ik het jaren eerder had moeten weten.”
Peter Pan
Sales Manager groot bedrijf
team1-1.jpg
“Ons team had een nieuwe push nodig en via het Strengthsfinder team programma weten we nu perfect waar onze valkuilen en kansen liggen. Elqui heeft ons hier als team perfect geholpen en ik kan het iedereen aanraden!”
Linda
Teamleider

Welke CliftonStrengths programma's bieden wij

Individueel programma

CliftonStrengths Assessment met 2 gesprekken:

Voorafgaand aan het eerste coachgesprek maak je het CliftonStrengths assessment.

  • 1e gesprek: we bespreken de theorie achter de CliftonStrengths en gaan dieper in op jouw persoonlijke unieke talenten thema’s (name it en claim it)
  • na het eerste gesprek krijg je thuisopdrachten mee, zodat je je ook in het dagelijks leven bewuster bent van hoe je jouw sterke punten kunt inzetten
  • 2e gesprek: tijdens het tweede gesprek bespreken we je ervaringen en de opdrachten en koppelen we deze aan je doelen. Hier komen o.a. de vragen aan de orde: hoe kan je sterke punten maken van je talenten en hoe dragen je talenten thema’s bij aan je doelen?


PDF brochure

Gallup CliftonStrengths brochure

Vraag nu de brochure aan hoe je met jouw team aan de slag kunt.

Gallup CliftonStrengths programma informatie in een PDF.