reviewscore

welkom@elqui.nl

Stuur ons een vraag of bericht

026.669.00.18

Wij staan persoonlijk voor je klaar

Gratis kennismakingsafspraak

Kies hier je datum en tijdstip

LOOPBAANCOACHING
een loopbaantraject van Elqui: kort en krachtig als het kan, uitgebreider wanneer gewenst. Onze insteek is altijd praktisch, resultaatgericht en met Focus op Talent!
Lees meer
SOLLICITATIE TOOLKIT
Zó geef je een boost aan het vinden van een nieuwe baan!
Lees meer
CARRIÈRE APK
Vijf intensieve gesprekken over jouw carrière, toegespitst op jouw vragen en jouw doelen. Onze insteek is altijd praktisch, resultaatgericht en met Focus op Talent!
Lees meer
Previous slide
Next slide

LOOPBAANCOACHING BIJ ELQUI

Je herkent het vast wel, er speelt veel in je werk en persoonlijk leven.

Ook is de arbeidsmarkt in beweging.

Organisaties veranderen, banen veranderen.

Kortom: je loopbaan staat nooit stil.

WELKE LOOPBAANVRAGEN HOUDEN JOU BEZIG?

Ellen Hobers en Estra Hensen van Elqui helpen je om meer inzicht te krijgen in wat je kwaliteiten zijn, wat je doelen zijn, wat je tegenhoudt om deze doelen te bereiken en hoe je het gewenste resultaat kunt boeken. Dit alles met het doel: meer plezier in je werk en je leven!

VEELGESTELDE VRAGEN OVER LOOPBAANCOACHING

Als je een loopbaantraject wilt starten en je krijgt het niet vergoed door je werkgever, dan kun je ervoor kiezen om het traject als particulier te betalen. Wat het interessant maakt, is dat je als particulier, werkgever en ondernemer de kosten (incl. BTW) voor loopbaanadvies en studiekosten kunt aftrekken van de inkomstenbelasting. Er is hier sprake van een drempel van € 250,-. Er dient verder sprake te zijn van een leertraject waar je kennis opdoet onder begeleiding of toezicht. Je krijgt dan een fors gedeelte terug bij de aangifte inkomstenbelasting. Er moet voor de aftrekbaarheid altijd verband bestaan met inkomstenwerving en/of verbetering op de arbeidsmarkt.

Zowel voor bedrijven als particulieren zijn de kosten voor loopbaancoaching en/of loopbaanbegeleiding onder voorwaarden aftrekbaar. Er moet voor de fiscus sprake zijn van ‘individuele advisering van sollicitatieactiviteiten, carrière adviezen, psychologische tests, ondersteunende workshops’. Wanneer je als particulier de kosten voor coaching en/of loopbaanbegeleiding zelf betaalt, dan kun je deze inclusief BTW voor de inkomstenbelasting als studiekosten aftrekken. Tenminste als het doel ervan is verandering van positie of het op peil houden of verbeteren van kennis en dat met het oog op verwerven van inkomen. Van belang is ook dat de studie of opleiding plaatsvindt in het kader van het leertraject. Daarvan is sprake als het verwerven van kennis plaatsvindt onder enige loopbaanbegeleiding of toezicht van een derde.

Bron: Kluwer Belastinggids
Lees ook onze blogpost: ‘Zijn de kosten van loopbaancoaching aftrekbaar van de belasting?’

Elqui is een bureau dat in 2009 opgericht is door twee coaches met meer dan 20 jaar ervaring in arbeidsmarktgerichte functies. Naast hun kennis van coaching en training hebben zij ook ruime kennis van de arbeidsmarkt anno nu. Dit betekent dat zij je heel goed kunnen helpen om antwoord te krijgen op wie ben ik? en wat kan ik? Hoe schrijf je een goede sollicitatiebrief? of Een carriereswitch maken, hoe doe je dat? maar vooral ook ‘hoe vind ik de baan die bij mij past?’

Jij – als persoon- bent het uitgangspunt in het traject, want je neemt jezelf altijd mee in je werk en in je leven. Ellen en Estra houden van korte lijnen, heldere afspraken en werken naar resultaat. Op de website van Elqui staan een aantal voorbeelden van (loopbaan-) coachingstrajecten en trainingen die Elqui aanbiedt. Tijdens een kennismakingsgesprek zal Ellen of Estra samen met jou kijken welk traject of welke training naadloos aansluit op jouw wensen.

Binnen een week kunnen we een afspraak inplannen met Ellen of Estra. Tijdens het kennismakingsgesprek vertellen we wat de mogelijkheden zijn om een coachingstraject of training te volgen. Voor het kennismakingsgesprek hoef je niets voor te bereiden. Dit gesprek duurt ongeveer 1 uur en is kosteloos.

We bieden thuisopdrachten aan om je te stimuleren om ook tussen de sessies door actief bezig te zijn met je doelstellingen. Reken op gemiddeld 1 à 2 uur tussen 2 sessies in. De sessies vinden gemiddeld 1 keer per 2 weken plaats.

OOK INTERESSE IN EEN VAN ONZE WORKSHOPS?

Voor aanvullende vragen die op deze pagina nog niet beantwoord zijn kun je altijd eerst even contact opnemen.