reviewscore

welkom@elqui.nl

Stuur ons een vraag of bericht

026.669.00.18

Wij staan persoonlijk voor je klaar

Gratis kennismakingsafspraak

Kies hier je datum en tijdstip

ZIJN DE KOSTEN VAN EEN COACHINGSTRAJECT AFTREKBAAR VAN DE BELASTING?

ZIJN DE KOSTEN VAN EEN COACHINGSTRAJECT AFTREKBAAR VAN DE BELASTING?
Loop je al een tijdje rond met het idee dat je meer uit jezelf kunt en wilt halen? Maar weerhouden de kosten je ervan om daadwerkelijk tot actie over te gaan? In dit artikel delen we verschillende subsidiemogelijkheden. Ook kan je soms via je werkgever de kosten voor loopbaanadvies vergoed krijgen.

Loopbaantraject en de kosten

Als je een loopbaantraject wilt volgen kun je ervoor kiezen om eerst in gesprek te gaan met je werkgever. Veel organisaties hebben een budget gereserveerd voor opleidingskosten en/of persoonlijke ontwikkeling van de werknemers. Dit budget kan je vaak inzetten voor loopbaanbegeleiding.

Overleg met HR of met je leidinggevende wat de mogelijkheden zijn en wat het budget is. Als je van tevoren weet wat jouw doel is en hoe je jouw doel wilt gaan bereiken met een coachingstraject, dan praat het een stuk gemakkelijker. Probeer in een gesprek met je leidinggevende de link te leggen tussen jouw behoefte aan coaching en de belangen van de werkgever.

Leg het accent op wat je hoopt te leren, bijvoorbeeld het ontwikkelen van je talenten, een betere werk-privé balans, stress- of tijdmanagement, meer overtuigingskracht of het vergroten van je zichtbaarheid in de organisatie.

Coaching en subsidieregelingen in 2024

Ben je in loondienst of werk je als zzp’er in de landbouw-, horeca- of recreatiesector? Dan kun je ook in 2024 gebruikmaken van de SLIM-subsidie. SLIM staat voor Stimuleringsregeling leren en ontwikkelen in mkb-ondernemingen.Wil je weten of je gebruik kunt maken van een SLIM-subsidie? Praat met je werkgever en check hier wat de mogelijkheden zijn.

A+O fonds Rijk

Ben je minimaal 3 jaar aaneengesloten in dienst van het Rijk? Dan kun je nog tot 31 december 2024 gebruikmaken van het A+O fonds Rijk. Hieronder vallen medewerkers die bij het Rijk werken, behalve medewerkers van defensie, politie, rechterlijke macht, decentrale overheden of onderwijssectoren. Rijksmedewerkers die gebruik kunnen maken van deze regeling hebben het recht om eenmaal per 5 jaar een loopbaanscan te doen. Je kunt hier een subsidie voor aanvragen van maximaal € 1.500,- (exclusief btw). Meer informatie vind je hier https://www.aofondsrijk.nl/activiteit/loopbaanadvies/

SLIM subsidieregeling


Kun je geen gebruik maken van de SLIM subsidieregeling, het A+O fonds Rijk, of een andere subsidieregeling? Ga de mogelijkheden na bij jouw organisatie via je HR-adviseur of via je leidinggevende. In veel CAO’s zijn opleidingsbudgetten of persoonlijke ontwikkelbudgetten opgenomen voor de ontwikkeling van medewerkers, waaronder loopbaancoaching. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt, veruit de meeste werkgevers vinden het belangrijk dat je actief in je loopbaan staat, werkt aan je persoonlijke ontwikkeling en duurzaam inzetbaar blijft.

Vraag een gratis kennismakingsgesprek aan met Ellen of Estra van Elqui

Zet dus NU de stap die je altijd al aan het uitstellen was en wacht niet langer. Kijk op www.elqui.nl/loopbaancoaching voor ons aanbod en maak een afspraak met Ellen of Estra. Dit kan heel makkelijk via de online agenda.

Een kennismakingsgesprek is altijd gratis. We denken graag met je mee!


Waar vind ik meer informatie?

Veelgestelde vragen over de aftrekbaarheid van coaching kosten

Helaas, per 1 januari 2022 zijn de kosten voor loopbaancoaching, studiekosten en andere scholingsuitgaven niet meer aftrekbaar van de belasting. Dit betekent dat je de kosten voor coaching niet meer kunt declareren bij je werkgever of opvoeren als aftrekpost in je aangifte inkomstenbelasting.

Helaas nee, per 1 januari 2022 zijn de kosten voor coaching, studiekosten en andere scholingsuitgaven niet meer aftrekbaar van de belasting, ongeacht of je in loondienst bent of als ZZP’er werkt.

Helaas nee, per 1 januari 2022 zijn de kosten voor coaching, studiekosten en andere scholingsuitgaven niet meer aftrekbaar van de belasting, ongeacht of je in loondienst bent of als ZZP’er werkt.

Elqui kennismakingsgesprek

Wil je graag een persoonlijk advies?

Neem dan vrijblijvend contact op met Ellen of Estra.

Wij helpen je graag verder!

ELQUI, HÉT BUREAU VOOR LOOPBAANCOACHING, OUTPLACEMENT EN TRAININGEN IN ARNHEM EN OMGEVING

DOE JIJ WAAR JE GOED IN BENT? Ontdek jouw loopbaanpotentieel!

Doe de Elqui loopbaancheck en weet binnen 5 minuten waar je staat.