ZIJN DE KOSTEN VAN EEN COACHINGSTRAJECT AFTREKBAAR VAN DE BELASTING?

Loop je al een tijdje rond met het idee dat je meer uit jezelf kunt en wilt halen? Maar weerhouden de kosten je ervan om daadwerkelijk tot actie over te gaan?
Goed nieuws: er zijn mogelijkheden tot vergoeding waar je als particulier, of als ZZP-er gebruik van kunt maken.

Loopbaantraject

Als je als particulier een loopbaantraject wilt volgen kun je ervoor kiezen om eerst in gesprek te gaan met je werkgever. Veel organisaties hebben een budget gereserveerd voor opleidingskosten en/of persoonlijke ontwikkeling van de werknemers. Overleg met HR of met je leidinggevende wat de mogelijkheden zijn en wat het budget is. Tip: als je al weet wat jouw doel is en hoe je jouw doel wilt gaan bereiken met een specifiek coachingstraject (en wat de bijbehorende investering is), dan praat het een stuk gemakkelijker.

Heeft je werkgever geen budget voor een loopbaantraject, of wil je je werkgever niet betrekken bij jouw plannen en ambities? Dan hoeft dat nog niet te betekenen dat je alles zelf moet betalen.
In de meeste gevallen is een coachingstraject aftrekbaar van de belasting.

Coaching en loopbaancoaching worden door de Belastingdienst gezien als studiekosten. Er moet voor de fiscus dan wel sprake zijn van ‘individuele advisering van sollicitatieactiviteiten, carrièreadviezen, psychologische tests, ondersteunende workshops’. Bovendien moet het doel ervan verandering van positie, het op peil houden of verbeteren van kennis en het verwerven van inkomen zijn.

Meer weten? Of heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op, we denken graag met je mee.

 

 

Wil je graag een persoonlijk advies?

Vraag dan een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek aan met Ellen of Estra.

Wij helpen je graag verder!

 

BEN JE GEÏNSPIREERD GERAAKT?

Overweeg je ook aan de slag te gaan met je loopbaan? Te gaan doen waar je goed in bent?  Vertel het ons, we helpen je graag bij het realiseren van de volgende stap in je carrière.