reviewscore

welkom@elqui.nl

Stuur ons een vraag of bericht

026.669.00.18

Wij staan persoonlijk voor je klaar

Gratis kennismakingsafspraak

Kies hier je datum en tijdstip

ZIJN DE KOSTEN VAN EEN COACHINGSTRAJECT AFTREKBAAR VAN DE BELASTING?

ZIJN DE KOSTEN VAN EEN COACHINGSTRAJECT AFTREKBAAR VAN DE BELASTING?

Loop je al een tijdje rond met het idee dat je meer uit jezelf kunt en wilt halen? Maar weerhouden de kosten je ervan om daadwerkelijk tot actie over te gaan?

Loopbaantraject en de kosten daarvan

Als je als medewerker een loopbaantraject wilt volgen kun je ervoor kiezen om eerst in gesprek te gaan met je werkgever. Veel organisaties hebben een budget gereserveerd voor opleidingskosten en/of persoonlijke ontwikkeling van de werknemers. Overleg met HR of met je leidinggevende wat de mogelijkheden zijn en wat het budget is. Tip: als je al weet wat jouw doel is en hoe je jouw doel wilt gaan bereiken met een specifiek coachingstraject (en wat de bijbehorende investering is), dan praat het een stuk gemakkelijker.

Per 1 januari 2022 zijn de kosten voor loopbaancoaching, studiekosten en andere scholingsuitgaven niet meer aftrekbaar van de belasting.

In plaats daarvan komt de subsidieregeling STAP budget voor werkenden en werkzoekenden. STAP staat voor STimulering ArbeidsmarktPositie. Met het STAP-budget (www.stap-budget.nl/) kun je vanaf 1 maart 2022 maximaal € 1.000,- per jaar ontvangen voor het volgen van scholing. 

Hier valt individuele loopbaancoaching helaas niet onder. Dit vinden we heel jammer! Wij willen juist stimuleren dat loopbaancoaching laagdrempelig en vanzelfsprekend is, ook voor particulieren.

Denk je al langer na over de inzet van loopbaancoaching? Ga de mogelijkheden na bij jouw organisatie via je HR-adviseur of via je leidinggevende. In veel CAO’s staan opleidingsbudgetten en coachtrajecten opgenomen voor de ontwikkeling van medewerkers. 

Zet dus NU de stap die je altijd al aan het uitstellen was en wacht niet langer. Kijk op www.elqui.nl/loopbaancoaching voor ons aanbod en maak een afspraak met Ellen of Estra. Dit kan heel makkelijk online via de online agenda.

Een kennismakingsgesprek is altijd gratis.

We denken graag met je mee! 

 
Elqui kennismakingsgesprek

Wil je graag een persoonlijk advies?

Neem dan vrijblijvend contact op met Ellen of Estra.

Wij helpen je graag verder!

ELQUI, HÉT BUREAU VOOR LOOPBAANCOACHING, OUTPLACEMENT EN TRAININGEN IN ARNHEM EN OMGEVING