reviewscore

welkom@elqui.nl

Stuur ons een vraag of bericht

026.669.00.18

Wij staan persoonlijk voor je klaar

Gratis kennismakingsafspraak

Kies hier je datum en tijdstip

OUTPLACEMENT


Voor Elqui is een outplacementtraject pas geslaagd als de klant tevreden is,
zijn/haar doelen heeft bereikt en doet waar hij (of zij) goed in is.

We blijven onze coachklanten volgen tot het beoogde doel bereikt is: een nieuwe baan of
zelfstandig ondernemerschap.

WAT IS EEN OUTPLACEMENT TRAJECT?

Outplacement wordt ingezet om de kansen op het vinden van een andere baan aanzienlijk te vergroten. Je krijgt ondersteuning in de vorm van coaching, advies en training om snel en effectief een passende functie te vinden.

Ook begeleiding naar zelfstandig ondernemerschap behoort tot de mogelijkheden.

 • Voor wie is outplacement geschikt?
 • Wat kost outplacement?
 • Hoe lang duurt een outplacement traject? 
 • Waarom werkt een outplacement traject?
 

In de video’s op deze pagina geven we antwoord op die vragen.

ELQUI IS SUCCESVOL IN OUTPLACEMENT SINDS 2009

Elqui biedt sinds 2009 outplacementtrajecten aan. Sinds die tijd hebben we werknemers vanuit verschillende sectoren en in verschillende functies bijgestaan, van medewerker en adviseur tot het midden- en hoger management.

We bieden op maat, een-op-een begeleiding en trainingen in groepen aan die erop gericht zijn om je te helpen inzicht te krijgen in je talenten, drijfveren en jouw meerwaarde. Om je vervolgens te begeleiden bij het solliciteren, netwerken en het vinden van een nieuwe baan of opdracht. 

Een functie die aansluit bij jouw talenten en ambities.

Elqui is gevestigd in een prachtig pand uit 1910 aan de De la Reijstraat 7 in Arnhem. Pal naast het mooie Park Sonsbeek, waar we met regelmaat te vinden zijn voor wandelcoachsessies.

HOE PAKT ELQUI OUTPLACEMENTTRAJECTEN AAN?

Onze aanpak is persoonlijk en op maat, met focus op jouw talenten en jouw doelen. 

Als je kiest voor Elqui, dan kies je voor:

 • Begeleiding op maat;
 • Gekwalificeerde en ervaren loopbaancoaches met ruime kennis van de arbeidsmarkt;
 • Outplacement dat past bij jouw behoeften en budget;
 • Combinatie van individuele gesprekken en trainingen;
 • Betrokkenheid, enthousiasme en resultaatgerichtheid.
 

Wij willen jou helpen om zo snel mogelijk een nieuwe baan te vinden. De gesprekken vinden plaats met zeer ervaren loopbaancoaches met kennis van de huidige arbeidsmarkt in een aangename, comfortabele omgeving in het centrum van Arnhem.

WAT LEVERT OUTPLACEMENT OP?

Voordelen van outplacement voor werkgevers

 • Medewerkers voelen zich gesteund en gewaardeerd;
 • Het toont betrokkenheid en goed werkgeverschap;
 • Stelt de achterblijvende medewerkers gerust dat ze worden ondersteund als ze te maken krijgen met ontslag;
 • Verhoogt de productiviteit en het moreel terwijl het de loyaliteit en het behoud van medewerkers bevordert;
 • Geeft gemoedsrust omdat ontslagen werknemers worden begeleid door outplacement specialisten;
 • Voldoet aan de wettelijke verplichting om transitievergoeding bij ontslag aan te bieden.

HOE ZIET EEN OUTPLACEMENTTRAJECT BIJ ELQUI ER IN HET KORT UIT?

Wanneer je kiest voor een outplacementtraject wordt de investering bepaald door de behoefte van de coachee en de duur van het traject. We bieden outplacementtrajecten aan vanaf 3 maanden tot maximaal 9 maanden. Een outplacementtraject bestaat altijd uit de volgende onderdelen: 

 • Afscheid nemen van de werkplek, met ruimte voor rouwverwerking en het formuleren van een kort en krachtig vertrekverhaal
 • Uitgebreide persoonsanalyse: individuele gesprekken met je coach, analyses, testen en (thuis)opdrachten. Je krijgt antwoord op de vragen: “wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik?” en “En wat is mijn meerwaarde?”
 • Opstellen van een strategisch loopbaanplan
 • Arbeidsmarktoriëntatie: hulp bij netwerken, solliciteren en de inzet van LinkedIn. 
 

Elqui beschikt over een licentie voor vacaturezoekmachine Jobdigger. Deze zoekmachine brengt actuele, passende vacatures in kaart van nagenoeg alle vacaturesites van bedrijven en organisaties, jobboards en op social media.

Loopbaan Coaching Outplacement

KEUZE UIT VERSCHILLENDE OUTPLACEMENT TRAJECTEN:

 1. Kort en krachtig traject van drie maanden, voor mensen die snel stappen kunnen en willen zetten op de arbeidsmarkt.
 2. Intensief outplacementtraject van 6 tot 9 maanden.
 

Het betreft een uitgebreid traject waarin wordt stilgestaan bij het formuleren van een kort en krachtig vertrekverhaal, persoonsanalyse, het opstellen van een strategisch loopbaanplan en we helpen je om goed en gedegen de arbeidsmarkt te betreden met een duidelijke focus, personal branding inclusief de inzet van social media en begeleiding bij effectief netwerken en solliciteren.

 

WAAR BESTAAT EEN OUTPLACEMENTTRAJECT UIT?

Een outplacementtraject bij Elqui bestaat uit een combinatie van:

WORKSHOP FOCUS OP TALENT!

Een inspirerende dag met een combinatie van theorie, oefeningen, inzichten van jezelf en feedback van anderen. Je krijgt meer inzicht in je talenten en handvatten hoe je deze talenten optimaal kunt inzetten en kunt koppelen aan je ambities.

TRAINING PERSONAL BRANDING

Deze training van een dag geeft handvatten om het ‘personal brand’ zo goed mogelijk neer te zetten. Weet wie je bent, wat je toegevoegde waarde is en hoe je jezelf en je talenten goed kunt presenteren. Voor mensen die hun persoonlijke effectiviteit en hun impact willen vergroten en zichtbaarder willen zijn.

DISC TRAINING


Een interactieve dag waarbij je inzicht krijgt in je eigen gedrags- en communicatievoorkeuren en die van anderen. Tevens leer je hoe je DISC kan inzetten om jezelf beter te leren kennen en je persoonlijke effectiviteit te vergroten.

SOLLICITATIE TRAINING

Tijdens deze training leer je hoe je jezelf en je meerwaarde effectief kunt presenteren tijdens een sollicitatiegesprek, inclusief het oefenen van een sollicitatiegesprek met een professionele externe recruiter.

WAT KOST EEN OUTPLACEMENTTRAJECT?

INVESTERING

Het meest gekozen outplacementtraject is een begeleidingstraject van zes maanden, deze investering bedraagt € 5.500,-.

Zoals aangegeven is een korter of langer traject ook mogelijk, dit hangt af van jouw wensen en budget.

Neem vrijblijvend contact met ons voor de mogelijkheden. Je bent van harte welkom!  

WAT ZEGGEN EERDERE OUTPLACEMENT TRAJECT DEELNEMERS

Graag laten we enkele mensen die al een outplacementtraject bij Elqui hebben gevolgd aan het woord:

AnyConv.com Mieneke Kraaijeveld

“Ik heb de begeleiding van Elqui ervaren als zeer betrokken, meedenkend en met een positieve insteek. Ik kon altijd vragen stellen en er werd echt tijd genomen voor me. Ik heb veel over mezelf geleerd dankzij het traject.Het met dmv oefeningen heel spelenderwijs en op een heel natuurlijke manier uitzoeken van de talenten, interesses en wat je belangrijk vindt in een baan. Door het loopbaantraject ben ik me veel bewuster geworden van mezelf en hoe ik overkom op anderen. Hierdoor voelde ik me veel zekerder over waar ik goed in ben en was ik minder zenuwachtig bij m’n sollicitaties.”

Mieneke Kraaijeveld

Grafisch vormgever / analist

Henrique Kiefte pasfoto

“Als ik Ellen niet had gehad….Ze maakt de slogan van Elqui waar! Ze kijkt echt met jou naar jouw talenten, ook als je die zelf even niet meer ziet. Ze ziet mogelijkheden en ze motiveert. Ik ben blij dat Ellen op mijn (wandel) pad kwam.”

Henrique te Kiefte

Communicatieadviseur, Windesheim

Elqui icon logo transparant hires

“Een betere coach dan Estra kon ik mij niet wensen. Ze is deskundig, empathisch en prettig in de omgang. Voor mij een erg goede sparringpartner voorafgaand, tijdens en na mijn sollicitatieproces. Voelt feilloos aan wat je op welk moment nodig hebt van een loopbaancoach. Ik zou iemand die op zoek is naar een goede, empathische loopbaancoach zonder enige twijfel doorverwijzen naar Estra/Elqui.”

Jurist

Bedrijfsjurist

AnyConv.com Jan willem bakker

“Na 20 jaar in het communicatievak merkte ik op een gegeven moment dat de trukendoos weer open ging. Elqui leidde me op een ontspannen en positieve manier door een inspirerend loopbaantraject. Mijn affiniteit met leren en ontwikkelen kwam wederom boven drijven. Met nog heel veel meer inzichten. Grootste meerwaarde is geweest dat meer focus is ontstaan. Want: wanneer je beter weet wat je zoekt, komt het ook eerder op je pad. Met een mooie, nieuwe baan bij een onderwijsinstelling tot gevolg.”

Jan Willem Bakker

Senior Communicatieadviseur

Karin Poerstamper 1.jpg 1

“Met twijfel over de volgende stap in mijn loopbaan stapte ik naar Estra. Zij vertrekt vanuit je persoonlijke verhaal en weet feilloos je talenten boven tafel te halen. De richting was daarna snel duidelijk.”

Karin Poerstamper

Directeur voortgezet onderwijs

Evelien Beentjes 1.jpg 1

“Goede vragen hebben me geholpen hetgeen wat me is overkomen een plek te geven, een punt te zetten en weer open de toekomst te kunnen omarmen.”

Evelien Beentjes

Organisatieadviseur

VEELGESTELDE VRAGEN

Je privacy is  absoluut gegarandeerd. Wanneer het coachingstraject of de training in opdracht is van je werkgever zullen we alleen en in overleg met jou de fasen van het traject doornemen. Over inhoudelijke zaken zullen wij geen openheid van zaken geven. Zie ook de privacy policy van Elqui.

De afspraken vinden in de regel plaats op het kantoor van Elqui in Arnhem of in Park Sonsbeek indien het gaat om een wandelcoachsessie. Op verzoek werken wij ook op locatie door het hele land.

LEES OOK ONZE BLOGPOSTS OVER OUTPLACEMENT

DOE JIJ WAAR JE GOED IN BENT? Ontdek jouw loopbaanpotentieel!

Doe de Elqui loopbaancheck en weet binnen 5 minuten waar je staat.