HOE VOLG JE JE SOLLICITATIEGESPREK OP?

HOE VOLG JE JE SOLLICITATIEGESPREK OP?

Het schrijven van een bedankmail na een sollicitatiegesprek kan net het verschil maken. Gebruik deze brief als een bevestiging of tweede kans, nog één kans om te schitteren.

De follow-up van een sollicitatiegesprek is een essentieel onderdeel van je sollicitatie toolkit.

Zie de bedankmail als een tweede kans. Of je nu een goed sollicitatiegesprek hebt gevoerd of niet, in beide gevallen is het een goed idee om een e-mail te sturen om je gesprekspartner te bedanken.

Sommige mensen solliciteren persoonlijk niet even goed als op papier. Als dat het geval is, dan zal de sollicitatie follow-up brief je helpen en je kansen kunnen vergroten.

Je kan deze mail gebruiken om te refereren aan de belangrijkste onderwerpen die aan de orde zijn gekomen én je hebt de mogelijkheid om je sterke punten nog even helder onder de aandacht te brengen.

Ook erg handig als de recruiter en manager de kandidaten na afloop gaan bespreken en beslissen wie doorgaat naar de volgende ronde.

Onderstaande sollicitatie follow-up geeft je een idee hoe je zo’n bedankmail kan opstellen:

Beste (of “geachte” ……., als de toon formeel bleef tijdens het gesprek) …..,

Hartelijk dank voor het sollicitatiegesprek van vanmorgen. Het gaf me een duidelijk beeld van hoe uw organisatie te werk gaat.
Ik verliet het gesprek met een erg enthousiast gevoel over de inhoud van de functie, [naam bedrijf] en de goede match met mijn capaciteiten.

Mijn belangrijkste toegevoegde waarde voor het team en (naam organisatie):

  • Ervaring in het omgaan met verschillende type mensen die verschillende achtergronden hebben, door levenservaring, onderwijs en opleiding.
  • Bewezen vermogen om een bedrijf met winst te runnen, begeleiden en het trainen van personeel.
  • Het organiseren van activiteiten om het moreel en de cashflow te verbeteren en goed kunnen communiceren met zowel personeel als klanten.
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden, in het bijzonder de mogelijkheid om een terugkoppeling bondig samen te vatten.

Met mijn energieke manier van werken, sterke sociale vaardigheden en aandacht voor detail, geloof ik dat ik een goede match ben voor deze positie. Ik zou graag de kans krijgen om in een vervolggesprek nader in te gaan op mijn achtergrond en de mogelijkheden voor een toekomstige samenwerking.

Bedankt voor uw tijd. Ik kijk ernaar uit om u snel weer te ontmoeten.

Hartelijke groet,
[ eigen naam ]

Je zult merken dat het geschreven is in een positieve en vrolijke stijl. Als je op deze manier een bedankmail schrijft heb je de controle over het gesprek en stuur je aan op de positieve eigenschappen die je bezit, die voor het bedrijf van waarde kunnen zijn.

Sollicitatiegesprek follow up

Door een dergelijke follow-up zal je opvallen, simpelweg omdat de meeste sollicitanten geen sollicitatie follow-up mail sturen na het gesprek. Het laat zien dat je zelfbewust en communicatief bent en het heft in eigen hand neemt. Bovendien laat je op deze manier een positieve indruk achter met focus op jouw talent.

En dat vergroot je kansen op een vervolggesprek.

Veel succes!

Lees ook dit artikel met de beste adviezen als je gaat beginnen met solliciteren.

 

 

 

Wil je graag een persoonlijk advies?

Vraag dan een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek aan met Ellen of Estra.

Wij helpen je graag verder!

 

BEN JE GEÏNSPIREERD GERAAKT?

Overweeg je ook aan de slag te gaan met je loopbaan? Te gaan doen waar je goed in bent?  Vertel het ons, we helpen je graag bij het realiseren van de volgende stap in je carrière.