reviewscore

welkom@elqui.nl

Stuur ons een vraag of bericht

026.669.00.18

Wij staan persoonlijk voor je klaar

Gratis kennismakingsafspraak

Kies hier je datum en tijdstip

ZO MAAK JE JOUW MEERWAARDE ZICHTBAAR OP JE CV

ZO MAAK JE JOUW MEERWAARDE ZICHTBAAR OP JE CV

Je bent aan het oriënteren op een andere baan, je solliciteert met enige regelmaat op vacatures die interessant voor je zijn.  Helaas volgt er nog geen uitnodiging voor een gesprek.

Wat gaat er mis?

Kun je uit je cv halen wat jouw meerwaarde is en kan de recruiter of HR Manager in 1 oogopslag lezen waarom ze jou moeten hebben voor de openstaande vacature?

Onlangs volgde ik een training bij Aaltje Vincent en zij gaf de groep tips aan de hand van een kandidaat die al regelmatig had gesolliciteerd maar nog weinig was uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. 

Samen met deze kandidaat ging Aaltje aan de slag om haar cv op een aantal belangrijke punten te verbeteren. Met als doel dat haar cv beter gelezen en gevonden zou worden, haar meerwaarde zichtbaarder zou worden én niet in de laatste plaats, de kandidaat ook meer gaat geloven in haar eigen vakmanschap. Met andere woorden, waarom ze zo goed is in haar vak. Een aantal belangrijke vliegen in één klap dus. 

Wil jij ook je kansen vergroten om uitgenodigd te worden en aan tafel te komen bij de organisatie waar je graag wilt werken?

De belangrijkste tips op een rij:

 • Je cv bestaat uit maximaal twee A4 pagina’s.
 • Zorg voor een actuele, professionele foto waarop je recht in de lens kijkt. Het gaat tenslotte om het maken van oogcontact. Een zichtbare kraag van een blouse of jasje zorgt voor een zakelijke indruk. Ik raad je aan om de foto te laten maken door een professionele fotograaf, het is de investering (rond 50 euro) meer dan waard.
 • De laatste 10 jaar werkervaring is het meest relevant. Leg daar de nadruk op in je cv. De overige ervaring kan meer summier worden weergegeven.
 • Zorg voor scanbare rijtjes. Geef je werkervaring en resultaten aan met bullets zodat het makkelijk leesbaar (en scanbaar) is. Probeer 1 zin per bullet te gebruiken.
 • Lees de voor jou aansprekende vacatures goed door en scan ze op de trefwoorden die gebruikt worden in de vacatures. Gebruik zoveel mogelijk van deze trefwoorden in je cv en LinkedIn profiel. Hoe meer trefwoorden er in je LinkedIn profiel staan, hoe hoger je scoort in de zoekresultaten binnen je eerstegraads connecties. Note: blijf dus werken aan je netwerk!
 • Gebruik actuele functietitels en actuele bedrijfsnamen, zoals PostNL ipv PTT Post.
 • Voeg logo’s toe van de bedrijven en organisaties waar je gewerkt hebt, dit pimpt je CV op en zorgt voor herkenbaarheid.
 • Voeg per werkgever toe in welke branche de organisatie actief is, aantal medewerkers, jaarlijks budget zodat de lezer een duidelijk beeld heeft in welke context je werkt of hebt gewerkt. Bijvoorbeeld: PostNL, post- en logistieke processen, 46.000 medewerkers, 896 miljoen omzet
 • De laatste zin van een alinea wordt het beste gelezen, vermeld daar je belangrijkste resultaat of project.
 • Getallen trekken de aandacht, dit onderscheid je van anderen. Voeg daarom getallen toe aan je cv, denk aan budgetten, omzetten of behaalde resultaten.
 • Benoem de relevante cursussen en opleidingen die je hebt gevolgd; zowel onder de functie als bij de opsomming van opleidingen.
 • Benoem de projecten die relevant zijn voor de functie die je ambieert. Zet ze in antichronologische volgorde.
 • Benoem de sporten die je beoefent op je cv. Onderzoek heeft uitgewezen dat het noemen van één of meerdere sporten je kansen vergroot om uitgenodigd te worden.
 • Gebruik witregels, bold en cursief gedrukte zinnen om accenten te leggen in je cv.

 

En de belangrijkste tip voor het optimaliseren van je cv:

Maak je cv samen met een loopbaancoach die doorvraagt om je belangrijkste werkzaamheden, taken, verantwoordelijkheden en resultaten helder en duidelijk in beeld te brengen. Iedereen is onbewust bekwaam en zelf vind je het vaak zo vanzelfsprekend wat je doet of gedaan hebt óf je bent het vergeten. Heel herkenbaar. Toch is het zonde als essentiële informatie, de informatie waarmee jij net het verschil mee kunt maken, niet zichtbaar is in je cv.

Neem contact met ons op voor meer informatie of het maken van een kennismakingsafspraak. We helpen je graag verder! 

Wil jij ook een CV en LinkedIn profiel waarin jouw meerwaarde helder en duidelijk is?

Dan is onze sollicitatie toolkit iets voor jou!

Elqui kennismakingsgesprek

Wil je graag een persoonlijk advies?

Neem dan vrijblijvend contact op met Ellen of Estra.

Wij helpen je graag verder!

ELQUI, HÉT BUREAU VOOR LOOPBAANCOACHING, OUTPLACEMENT EN TRAININGEN IN ARNHEM EN OMGEVING