reviewscore

welkom@elqui.nl

Stuur ons een vraag of bericht

026.669.00.18

Wij staan persoonlijk voor je klaar

Gratis kennismakingsafspraak

Kies hier je datum en tijdstip

WANDELCOACHING: WAAROM WERKT HET ZO GOED BIJ STRESS?

WANDELCOACHING: TIJD OM NAAR BUITEN TE GAAN

Een leven zonder stress bestaat niet. Zo nu en dan een stressmoment hebben is niet verkeerd, om goed te presteren hebben we pieken van stress nodig. Je staat op scherp en kunt bergen verzetten. Als je langdurig stress ervaart, wordt het een ander verhaal. Dan staat de boog te lang gespannen en verbruik je te veel van je reserves zonder ze weer op te bouwen.

Wil jij je stressniveau verlagen? 

We delen 7 tips hoe je dit kunt doen:

  1. Noteer waar je dankbaar voor bent Als je aan het eind van de (werk)dag een lijstje maakt van alle dingen en gebeurtenissen waar je dankbaar voor bent, dan brengt dat je focus automatisch naar positieve zaken. Dit maakt je meer ontspannen.
  2. Focus op één taak tegelijk In tegenstelling tot wat vaak wordt gezegd: multitasken werkt niet! Wij mensen zijn er niet voor gebouwd. Probeer zoveel mogelijk één ding tegelijk te doen, met je volle aandacht. Het geeft rust en je voelt je er gelukkiger bij. Bovendien werk je zo veel effectiever.
  3. Steek geen tijd in mensen die je energie kosten Natuurlijk kun je niet alle mensen die je energie kosten uit je leven bannen, maar voor een goede balans is het belangrijk om je zo veel mogelijk te omringen met mensen die je energie geven en die je geluksgevoel versterken.
  4. Breng meer lucht in je agenda Metsel je dag niet vol, maar reserveer ook tijd voor jezelf en houd je daaraan. Plan daarnaast rondom elke afspraak of taak in je agenda extra tijd voor voorbereiding en onverwachte zaken tussendoor. Vertrek op tijd als je een afspraak buiten de deur hebt, zodat je niet hoeft te stressen in het verkeer. Dit geeft lucht en ruimte en vermindert je stress .
  5. Bereid zaken goed voor: Een goede voorbereiding is het halve werk. Het geeft rust en (zelf)vertrouwen.  
  6. Durf nee te zeggen Als je vaker nee gaat zeggen zal je een aantal veranderingen zien: je krijgt meer tijd voor dingen die jij belangrijk vindt, je neemt jezelf serieus, je bent duidelijker in wat je wilt en daarom weet de ander ook beter waar hij of zij aan toe is.
  7. Focus op Talent! Als je doet waar je goed in bent én wat je gelukkig maakt, dan kom je sneller en vaker in een positieve flow. Je kent het wel: die momenten wanneer alles vanzelf lijkt te gaan, je de tijd vergeet en je de wereld aan kan. Op die momenten zet je vast je (onbekende) talenten in.

Wandelcoaching: de stressverlager.

Naar buiten gaan, wandelen in de buitenlucht, vermindert stress. Je maakt gegarandeerd je hoofd leeg tijdens wandelcoaching. Het lijkt wel of je de vragen die in je hoofd zitten beter op een rij kunt zetten en de antwoorden daarop ook nog eens sneller komen.

Wij zetten dan ook regelmatig wandelcoaching in tijdens de coachtrajecten. Met elkaar in gesprek gaan hoeft niet perse in een kantooromgeving plaats te vinden, een wandeling in de natuur geeft vaak meer inzichten. Door de horizon te zien vallen barrières sneller weg en worden juist de mogelijkheden gezien in plaats van de onmogelijkheden. 

Een ideaal uitgangspunt en een ideale omgeving als je antwoord wilt hebben op de vraag wat je werkelijk wilt. Hoe je dit wilt bereiken, welke mogelijkheden er zijn om je doel te bereiken. Doordat je elkaar niet hoeft aan te kijken en letterlijk in beweging bent, maakt het dat je makkelijker praat en zo letterlijk én figuurlijk de eerste stappen zet op weg naar je doel.

Uit wetenschappelijke onderzoeken blijkt ook steeds meer: wandelen zorgt voor ontspanning en is goed voor ons welzijn. Niet voor niets zijn er steeds meer wandelcoaches in Nederland te vinden. Lees er meer over op https://www.samengezond.nl/het-werkt-echt-therapeutisch-wandelen/

Waar wacht je nog op? Maak een afspraak voor wandelcoaching.

De herfst is weer in volle gang, Nederland verandert in een palet van mooie herfstkleuren. et is een genot om te ervaren hoe mooi ons land is. Ook al neemt de buitentemperatuur af, het is juist nu de tijd om naar buiten te gaan!

Maak een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek met Ellen of Estra. Dit kan via https://elqui.nl/kennismakingsafspraak/

Wij vertellen je vrijblijvend meer over de (wandel)coachtrajecten van Elqui.

Elqui kennismakingsgesprek

Wil je graag een persoonlijk advies?

Neem dan vrijblijvend contact op met Ellen of Estra.

Wij helpen je graag verder!

ELQUI, HÉT BUREAU VOOR LOOPBAANCOACHING, OUTPLACEMENT EN TRAININGEN IN ARNHEM EN OMGEVING