reviewscore

welkom@elqui.nl

Stuur ons een vraag of bericht

026.669.00.18

Wij staan persoonlijk voor je klaar

Gratis kennismakingsafspraak

Kies hier je datum en tijdstip

8 MANIEREN OM JE LINKEDIN PROFIEL TE OPTIMALISEREN

manieren om je linkedin profiel te optimaliseren

Wil je beter gevonden worden door recruiters, headhunters en potentiële werkgevers?

Of wil je weten hoe je als ondernemer meer mensen naar je website trekt? Een goede headline, een zakelijke foto, een summary met veel trefwoorden waar je op gevonden kan worden en je werkervaring heb je waarschijnlijk al op orde. Maar LinkedIn biedt nog meer mogelijkheden om gevonden te worden en jezelf (en je bedrijf!) in de schijnwerpers te zetten.

In deze blog vind je 8 manieren om je LinkedIn profiel te optimaliseren en zo je zichtbaarheid te vergroten:

1. Laat je professionele vaardigheden zien en maak gebruik van endorsements op LinkedIn

Heb je de vaardigheden (skills) waar je in uitblinkt al toegevoegd aan je profiel? Het is een eenvoudige en effectieve manier om jouw professionele uitstraling op te bouwen en te onderstrepen. Mensen kunnen je hierop ‘endorsen’ en LinkedIn laat de top 10 van jouw onderschreven vaardigheden zien op je profiel.
Vergeet ook niet om zelf LinkedIn endorsements uit te delen. Met één muisklik laat je zien dat je erkenning en waardering hebt voor de kwaliteiten van de mensen in je netwerk en in het bijzonder de mensen met wie je samenwerkt of hebt gewerkt.

2. Projecten effectief presenteren op je LinkedIn profiel

Je kan het onderdeel Projecten gebruiken om produkten, diensten, of andere projecten onder de aandacht te brengen. Koppel elk project aan (een specifieke pagina) op je website en koppel er teamleden aan.

3. Breng je publicaties onder de aandacht op LinkedIn

Als je regelmatig schrijft, bijvoorbeeld in de vorm van een white paper, e-book, of een boek, dan is het aan te raden om deze in het onderdeel Publications te plaatsen. Je kan de publicatie zelfs direct linken aan een pagina waar ze jouw (e)boek kunnen kopen.

4. Laat zien welke cursussen je hebt gevolgd en welke certificaten je hebt

Onder Cursussen (Courses) kun je de voor jouw branche relevante cursussen kwijt die je hebt gevolgd. Heb je extra branche-specifieke opleidingen gevolgd waarvoor je gecertificeerd bent, dan kun je deze plaatsen bij Certifications. Volgens LinkedIn worden mensen die hun certificaten hebben toegevoegd twee keer zo vaak bekeken als mensen zonder deze toevoeging.

5. Laat je lidmaatschap van organisaties zien

Als je lid bent van een branche- of netwerkorganisatie, gebruik dan het onderdeel Organisaties (Organizations). Goed voor je profilering én een mooie gelegenheid om je profiel te optimaliseren met de zoekwoorden waar je op gevonden wilt worden. Marketeers kunnen bijvoorbeeld hun lidmaatschap van een Marketing Associatie hier vermelden.

6. Maak de groepen waarbij je bent aangesloten zichtbaar op je LinkedIn profiel

Waarom zou je dit doen?
Ten eerste maak je het mensen gemakkelijk om contact met je te leggen en je te leren kennen binnen de groepen waarin je actief bent.
Ten tweede is het handig als je zelf beheerder bent van één of meerdere groepen. Als je deze groepen laat zien op je profiel vergroot je de kans dat het aantal leden ook gaat groeien.

7. Interesses en volgactiviteiten beheren via LinkedIn Pulse

Als je specifiek nieuws, influencers of bedrijven volgt dan staan deze onder het kopje Following op je profiel. Klik in de balk bovenaan LinkedIn op Interests, kies voor Pulse en er gaat een hele wereld voor je open. Hier kun je kiezen welke onderwerpen je interesseren. Vervolgens komen het nieuws en de interessante artikelen over deze onderwerpen automatisch voorbij op je LinkedIn homepage. Door te delen, liken en een reactie plaatsen laat je zien wie je bent en waar je voor staat.
Het zal je niet verbazen dat je ook dit deel van LinkedIn heel goed in kan zetten om gevonden te worden op bepaalde zoekwoorden.

8. Het belang van vrijwilligerswerk op je LinkedIn profiel

Wist je dat 1 op de 5 recruiters een kandidaat kiest gebaseerd op zijn of haar vrijwilligerswerk? Als je vrijwilligerswerk doet dat past bij je interesses, voeg het dan zeker toe aan je profiel.

We zien nog steeds veel profielen van mensen voorbijkomen die niet of nauwelijks gebruik maken van deze mogelijkheden die LinkedIn biedt. En dat is jammer, want je kan met weinig extra inspanning je LinkedIn profiel voor je laten werken!

Hoe voeg je de genoemde onderdelen toe aan je LinkedIn profiel?

– open je profiel en klik op Edit profile
– klik op Add a section to your profile
– klik op de balk View more
– klik op het onderdeel dat je wilt toevoegen
– vul het venster in dat verschijnt
save en klaar!

Kan je wel wat hulp gebruiken bij het optimaliseren van je LinkedIn profiel? Wij helpen je graag!

Elqui kennismakingsgesprek

Wil je graag een persoonlijk advies?

Neem dan vrijblijvend contact op met Ellen of Estra.

Wij helpen je graag verder!

ELQUI, HÉT BUREAU VOOR LOOPBAANCOACHING, OUTPLACEMENT EN TRAININGEN IN ARNHEM EN OMGEVING

DOE JIJ WAAR JE GOED IN BENT? Ontdek jouw loopbaanpotentieel!

Doe de Elqui loopbaancheck en weet binnen 5 minuten waar je staat.