reviewscore

welkom@elqui.nl

Stuur ons een vraag of bericht

026.669.00.18

Wij staan persoonlijk voor je klaar

Gratis kennismakingsafspraak

Kies hier je datum en tijdstip

ACTIEF BLIJVEN IN JE LOOPBAAN: ZO WERK JE AAN JE CARRIÈRE TIJDENS DE CRISIS

ACTIEF BLIJVEN IN JE LOOPBAAN: ZO WERK JE AAN JE CARRIÈRE TIJDENS DE CRISIS

Ineens staat bijna alles stil. Ongelofelijk, in wat voor tijd we terecht zijn gekomen. Er is nauwelijks verkeer, er zijn weinig mensen op straat, de winkelstraten zijn zo goed als leeg, de drukte concentreert zich vooral op de gezondheidszorg.

Het land is grotendeels tot stilstand is gekomen en daarmee ook voor een deel de arbeidsmarkt, en jouw carrière. Hoe ga jij daarmee om als je net voornemens was om een nieuwe uitdagende stap in je loopbaan te gaan zetten en er ineens veel minder vacatures beschikbaar zijn?

Als je minder werk hebt en het daardoor minder druk hebt in je huidige functie is het juist nu een heel goed moment om aandacht te besteden aan jezelf en jouw carrière. Wanneer heb je voor het laatst geïnvesteerd in je loopbaan en persoonlijke ontwikkeling? Wanneer heb je voor het laatst een sollicitatie verstuurd of een netwerkgesprek gevoerd?

Veel mensen hebben nu meer tijd dan anders om na te denken over hun baan, vakgebied, carrière en ambitie.

Pak ook de regie en ga aan het werk.

Je huidige carrière en wat dit zegt over je meerwaarde op de arbeidsmarkt.


Stel jezelf de volgende vragen om te weten wat je belangrijkste drijfveren, waarden en ambities zijn:

  • wat motiveert je in je baan? Waarvoor werk je, wat zijn je drijfveren en wat wil je bereiken in je carrière?
  • waarin maak je in je werk het verschil ten opzichte van je collega’s? Wat heb jij te bieden in je huidige baan? Wat doe je anders dan je collega’s? Waar krijg je complimenten over in je werk?
  • wat zou je het liefste willen doen als volgende stap in je carrière? Maak dit zo concreet mogelijk . Als je gaat solliciteren en aangeeft dat je heel allround bent en op meerdere vakgebieden inzetbaar, kun je je niet goed profileren, word je minder snel gevonden door een nieuwe werkgever en verklein je juist je kansen op een nieuwe baan.

Wat kun je doen om zichtbaar te blijven op de arbeidsmarkt zodat je carrière zich blijft ontwikkelen?

  • Update je profiel op LinkedIn. Laat recruiters zien welke ervaring je hebt opgedaan in je carrière, wat je meerwaarde is. Wees vooral niet te bescheiden, vooral als het gaat om de ervaring van de afgelopen 10 jaar. Wat heb je tot nu toe gedaan in je loopbaan? Benoem zoveel mogelijk wapenfeiten zoals hoeveel jaar ervaring je hebt in je vakgebied, maar ook details die aangeven hoe succesvol je bent in je vakgebied; welke prestaties en resultaten heb je geboekt? Lees ook: Profielschets op je cv en op LinkedIn: laat zien wat je toegevoegde waarde is!
  • Zorg voor een goede, zakelijke profielfoto op LinkedIn en een headline die aangeeft wat je vakgebied is en waar je op gevonden wilt worden door een nieuwe werkgever, kortom benoem je ambitie. Ben je beschikbaar voor een nieuwe baan of interim-opdracht? Voeg ‘ beschikbaar ’ toe aan je headline, dit zorgt ervoor dat je sneller naar boven komt in de zoekresultaten zodra een nieuwe werkgever gaat werven naar iemand met een achtergrond zoals jij.
  • Update je cv. Juist nu is het goed om ervoor te zorgen dat je cv up to date is. Er zijn minder vacatures maar er zullen ook minder actief werkzoekenden zijn. Mensen die voor de crisis latent aan het zoeken waren naar een nieuwe baan kiezen er eerder voor om bij hun werkgever te blijven. De toekomst is immers onzeker geworden. Als jij je CV klaar hebt staan, kun je sneller reageren op die baan die vacant is. Lees ook: Zo maak je jouw meerwaarde zichtbaar op je cv.
  • Blijf netwerken. Investeer in het verdiepen en uitbreiden van je netwerk. Ook al zullen de meeste werkgevers nu minder snel nieuwe medewerkers aannemen, er is meer tijd om (oriënterende) kennismakingsgesprekken te voeren. Maak hier gebruik van door afspraken te maken voor video- en/of telefoongesprekken. Lees ook: Solliciteren: heb jij de gunfactor?
  • Blijf actief kijken naar vacatures. Ook al is het aanbod van openstaande functies of interim-opdrachten schaarser geworden, er zijn zeker nog vacatures omdat veel branches het juist drukker hebben dan ooit tevoren en daardoor zijn er juist ook kansen voor een succesvolle sollicitatie.

Kortom, de boodschap is: blijf actief in je carrière en blijf zichtbaar op de arbeidsmarkt.

Wacht niet af tot dat deze crisis voorbij is. Juist de mensen die deze tijd gebruiken om actief te blijven op arbeidsmarkt, maken dadelijk de meeste kans op een nieuwe baan of interim-opdracht.

Aanbod om met loopbaanbegeleiding actief te blijven in je carrière:

Wil jouw werkgever je helpen met een goede start naar een andere baan? Of met het maken van plan B? Wil je met je carrière aan de slag en antwoord krijgen op de vragen ‘Wat zijn mijn belangrijkste talenten, wat voeg ik toe en wat zijn mijn ambities?’

Kies voor loopbaanbegeleiding. Neem contact op voor loopbaanbegeleiding door Elqui.

We helpen je graag verder in je loopbaan! Tijdens de Corona-crisis coachen we via mail, telefoon en video calls. e

Elqui kennismakingsgesprek

Wil je graag een persoonlijk advies?

Neem dan vrijblijvend contact op met Ellen of Estra.

Wij helpen je graag verder!

ELQUI, HÉT BUREAU VOOR LOOPBAANCOACHING, OUTPLACEMENT EN TRAININGEN IN ARNHEM EN OMGEVING

DOE JIJ WAAR JE GOED IN BENT? Ontdek jouw loopbaanpotentieel!

Doe de gratis Elqui loopbaancheck en weet binnen 5 minuten waar je staat.