reviewscore

welkom@elqui.nl

Stuur ons een vraag of bericht

026.669.00.18

Wij staan persoonlijk voor je klaar

Gratis kennismakingsafspraak

Kies hier je datum en tijdstip

MAAK JIJ WERK VAN JE TALENTEN?

MAAK JIJ WERK VAN JE TALENTEN?

Ben jij één van de gelukkigen die precies weet wat je talenten zijn en daadwerkelijk doet waar je goed in bent? Of heb je -zoals de meesten onder ons- geen duidelijk beeld waar je kracht ligt en probeer je zo goed mogelijk te voldoen aan de eisen van jouw functieprofiel? – en heb je vervolgens het idee dat je nooit volledig aan de verwachtingen voldoet?

Draai het eens om! Kijk naar wat jouw talenten zijn en probeer deze optimaal in te zetten in het bedrijf. Wat zal er dan gebeuren?

Het valt ons op dat veel mensen en bedrijven denken in functies en functie-omschrijvingen en dat er in beoordelings- en functioneringsgesprekken vooral wordt gesproken over beperkingen en ontwikkelpunten. Vaak is er veel aandacht voor wat je nog beter kan doen, wat er niet goed gaat. Hoe ver kom je daarmee?

Ja, je kunt jouw zgn ‘ontwikkelpunten’ wat extra aandacht geven en ze op een aanvaardbaar niveau brengen. Maar doe je dan waar je goed in bent en val je op in de organisatie waar je werkt? Nee.

Ontdekken en optimaliseren van je talenten

Wij geloven erin dat je juist beter aandacht kunt geven aan het ontdekken en optimaliseren van je talenten. Als je weet waar jouw (potentiële) talenten liggen kun je eraan werken om je kennis en vaardigheden rond deze talenten verder te ontwikkelen.

Op deze manier kun je van je talenten je sterke punten maken.
Door vervolgens te focussen op je sterke punten trek je vaak ook de werkzaamheden naar je toe waar je goede prestaties kunt neerzetten. Hoe vaker je dit doet, hoe vaker het je collega’s zal opvallen dat ze voor die zaken bij jou aan het beste adres zijn.

Mensen denken meestal dat ze alles moeten kunnen wat in hun functieprofiel staat. Is dat wel zo? Wellicht is een collega van je juist veel beter in dat onderdeel wat jou niet zo goed ligt. Kun je hier geen gebruik van maken samen?

Je kunt hier zelf een behoorlijke invloed op uitoefenen. Misschien wel meer dan je denkt.

Managen van talent

Maar je hebt ook de medewerking nodig van de organisatie waar je werkt. Talentmanagement is een hot item binnen organisaties. Talent is geen abstract gegeven en het is best moeilijk te meten. Hoe breng je talent goed in kaart?

Uit onderzoek is gebleken dat ruim 50 procent van de bedrijven geen betrouwbare gegevens voorhanden heeft over de best presterende werknemers. Een gemiste kans!

Om een effectieve talentstrategie te voeren die de bedrijfsdoelstellingen ondersteunt, is het heel belangrijk dat organisaties beschikken over accurate informatie over elke medewerker.

Wanneer organisaties dit als continu proces integreren in de bedrijfsvoering kan zowel de organisatie als de medewerker hier de vruchten van plukken.
Als medewerker kun je er in ieder geval voor zorgen dat jouw unieke talenten zichtbaar zijn binnen de organisatie waar je werkt. En dat begint met weten waar je talenten liggen!

Ben jij nog op zoek naar je talenten? Wij kunnen je helpen je talenten te ontdekken en optimaal in te zetten in je (huidige of nieuwe) baan.

Elqui kennismakingsgesprek

Wil je graag een persoonlijk advies?

Neem dan vrijblijvend contact op met Ellen of Estra.

Wij helpen je graag verder!

ELQUI, HÉT BUREAU VOOR LOOPBAANCOACHING, OUTPLACEMENT EN TRAININGEN IN ARNHEM EN OMGEVING