reviewscore

welkom@elqui.nl

Stuur ons een vraag of bericht

026.669.00.18

Wij staan persoonlijk voor je klaar

Gratis kennismakingsafspraak

Kies hier je datum en tijdstip

HOE BEREID JE EEN SOLLICITATIEGESPREK MET EEN SELECTIECOMMISSIE VOOR?

HOE BEREID JE EEN SOLLICITATIEGESPREK MET EEN SELECTIECOMMISSIE VOOR?

Heb je binnenkort een sollicitatiegesprek? 

Grote kans dat je het gesprek met meerdere gesprekspartners tegelijkertijd hebt. Nu is een sollicitatiegesprek over het algemeen al een spannend gebeuren; een gesprek met meerdere mensen kan je extra zenuwachtig maken. Wellicht zie je al visioenen voor je waarin je aan een grote tafel zit met 4 interviewers tegenover je die allemaal vragen op je afvuren. Breekt het zweet je al uit? Geen paniek, ook op sollicitatiegesprekken met een selectiecommissie kun je je voorbereiden, zodat het minder zenuwslopend is.

Hoe bereid je je zo goed mogelijk voor op een sollicitatiegesprek?Doe onderzoek naar alle interviewers van de selectiecommissie:

Voor 1-op-1 sollicitatiegesprekken zoek je als het goed is al informatie over het bedrijf, de functie en over je gesprekspartner. Als je met meerdere mensen tegelijk spreekt moet je je voorbereiding naar een hoger plan tillen; meer interviewers betekent meer onderzoek. Google elke gesprekspartner en zoek ze op op LinkedIn. Wat is hun rol binnen de organisatie, hoe ziet hun loopbaanpad er uit en wat zijn speciale projecten of successen in zijn of haar carrière?

Waarom zou je zoveel tijd besteden aan de verschillende leden van de selectiecommissie?

  • Het geeft je meer kennis over de interviewers. Je bent goed voorbereid op het sollicitatiegesprek en dat geeft je meer vertrouwen
  • Je krijgt een idee van de rollen van de verschillende personen. Zo kun je een betere inschatting maken van wat ze je zouden kunnen vragen
  • Door online research kan je een idee krijgen van de communicatiestijl van de verschillende gesprekspartners. Dit maakt het gemakkelijker om verbinding te maken tijdens het sollicitatiegesprek. (meer informatie over communicatiestijlen en hoe je deze effectief kunt inzetten mbv het DISC principe vind je hier)

 

Oefen met vrienden en familie je sollicitatiegesprek

Vraag familie en/of vrienden om met je te oefenen in de vorm van een ‘oefen selectiecommissie’. Verschillende soorten mensen die diverse vragen op je afvuren tijdens een korte sessie is een goede manier om je voor te bereiden op een gesprek met meerdere interviewers tegelijk. Je kunt zo je gespreksvaardigheden en pitch te oefenen en om feedback vragen over hoe je overkomt. Zo merk je wat goed gaat en hoe het nog beter zou kunnen.

Wat kun je doen tijdens het gesprek?

Creëer verbinding met alle gesprekspartners van de selectiecommissie:

Harvard onderzoek laat zien dat ‘de eerste indruk’ in het snelste, meest primitieve deel van ons brein ontstaat. En wie vinden we bij die eerste indruk dan het leukst? Degene die het meest op onszelf lijkt. De ene interviewer zal je beter liggen dan de andere. Toch is het aan te raden om ook met de mensen die je van nature minder goed liggen een positief gevoel op te bouwen tijden een gesprek.

Een aantal tips voor je gesprek met een selectiecommissie

  • Groet alle interviewers van de selectiecommissie bij binnenkomst met uitgestoken hand en een glimlach.
  • Geef een stevige hand en maak oogcontact. Dit geeft een zelfverzekerde en vriendelijke indruk.
  • Probeer ook alle namen te onthouden. Ben je slecht in namen? Maak een schets van de tafel op je notitieblok en schrijf de namen en zitposities erbij. Zo kun je iedereen persoonlijk aanspreken bij het stellen van vragen.
  • Zorg ervoor dat je niet alleen aandacht geeft aan iemand die je al eerder hebt gesproken, of degene die je het beste ligt, maar geef alle interviewers ongeveer evenveel aandacht.
  • Hoe je iets zegt is minstens zo belangrijk als wat je zegt. Zit rechtop, val mensen niet in de rede, houd je schouders naar achteren, glimlach wanneer het past en houd oogcontact.
  • Stel gerichte vragen aan alle gesprekspartners, bij voorkeur passend bij zijn of haar rol binnen de organisatie

 

Probeer rust en focus te bewaren

Tijdens een gesprek met meerdere interviewers zijn er meer stemmen in de kamer, meer persoonlijke motieven om rekening mee te houden. Mensen kunnen elkaar in de rede vallen, of aanvullende vragen stellen. Als dit gebeurt: blijf goed luisteren, wacht tot iedereen is uitgepraat en formuleer in alle rust je antwoord. Ook als je even niet direct het antwoord op een vraag weet kun je aangeven dat je er even over moet nadenken en vervolgens (bij voorkeur met behulp van de STAR techniek) antwoord geven op de vraag.

Na het sollicitatiegesprek met de selectiecommissie

Maak voor jezelf de balans op van het gesprek. Ben je enthousiast? Stuur alle deelnemers aan het gesprek een mail (of, nog beter: een uitnodiging via LinkedIn) waarin je hem of haar bedankt voor het plezierige gesprek.

Hierin kun je ook je enthousiasme voor de functie en/of de organisatie nog eens benadrukken. Een gesprek met een selectiecommissie is meestal spannender, maar kan je ook veel extra informatie geven. Hoe is de dynamiek in het team, hoe gaan mensen met elkaar om, wat is de cultuur van het bedrijf?

En, ook niet onbelangrijk: zie je jezelf hier met plezier werken?

Veel succes!

Elqui kennismakingsgesprek

Wil je graag een persoonlijk advies?

Neem dan vrijblijvend contact op met Ellen of Estra.

Wij helpen je graag verder!

ELQUI, HÉT BUREAU VOOR LOOPBAANCOACHING, OUTPLACEMENT EN TRAININGEN IN ARNHEM EN OMGEVING