reviewscore

welkom@elqui.nl

Stuur ons een vraag of bericht

026.669.00.18

Wij staan persoonlijk voor je klaar

Gratis kennismakingsafspraak

Kies hier je datum en tijdstip

HET KEERPUNT: DE CARRIERESWITCH VAN COMMUNICATIE ADVISEUR NAAR EEN EIGEN LABEL

img-2

In deze serie interviewen we mensen die een traject hebben gevolgd bij Elqui over het keerpunt in hun loopbaan.
Lees over de ervaringen van Tamar Mac Gillavry:

Wat is je achtergrond? 
Ik ben als trainee begonnen bij een verzekeringsmaatschappij en kreeg de kans om me verder te ontwikkelen op de marketing communicatie afdeling. Ik had jarenlang een zeer zelfstandige functie waarin ik veel verschillende projecten heb gedaan, iets wat me goed ligt. In mijn vrije tijd besteedde ik veel tijd aan mijn hobby: zelf kleding maken. Later is het maken van shawls erbij gekomen. ‘In winkels kon ik namelijk nooit de shawls vinden die ik zocht. Ik heb een uitgesproken mening over wat ik wel en niet mooi vind. Dus ik dacht, ik begin gewoon, ik ga de shawls zelf maken. Van het één komt het ander, voor je het weet ga je verschillende stoffen en franjes kopen en ga je aan de slag.

Ik wist wel dat ik creatief was; poppenkleding maken, tekenen en schilderen deed ik vroeger ook heel graag. Maar ik was dat gevoel voor creativiteit de laatste tijd wel kwijt geraakt. Ik was in de loop van de jaren steeds serieuzer geworden, waarbij er steeds minder ruimte in mijn hoofd was voor creativiteit.

Wanneer wist je ‘dit wordt de volgende stap in mijn loopbaan’?Eerst maakte ik vooral shawls voor jezelf of voor vriendinnen. Later kreeg ik steeds meer de vraag of iemand een shawl kon kopen en toen realiseerde ik me dat ik het ook professioneel kon gaan doen. Op een gegeven moment heb ik er voor gekozen om mijn shawls onder een label te gaan neerzetten, dat is Gilly’s by Mac Gillavry geworden.

Wat is je grootste succes tot nu toe?
Ik heb kleine stappen ervaren als grote successen. Bijvoorbeeld de eerste shawl die ik heb verkocht aan een vreemde, maar ook dat ik werd gevraagd om mijn shawls bij winkels neer te leggen zodat zij ze konden verkopen, de lancering van mijn website www.gillys.nu en niet te vergeten dat ik steeds weer nieuwe shawls kan ontwerpen en maken. Eigenlijk ben ik er het meest trots dat ik alles uit mezelf kan halen en tegelijkertijd stappen kan zetten op weg naar het maken van meer shawls voor meer mensen. Wat ik echt heel leuk vind is om maatwerk te leveren. Een shawl maken die perfect bij de persoon past.

Wat is je grootste talent?
Mijn inlevingsvermogen. Ik kan goed inschatten wat bij mensen past en wanneer een shawl iets toevoegt. Ik kan goed luisteren naar wat ze willen en wat ze mooi vinden. Daarnaast kan ik ook goed samenwerken met anderen en heb ik gevoel voor esthetiek, wat is mooi en wat staat iemand goed. Het mooiste compliment is dat ik later de terugkoppeling krijg dat mensen er erg blij mee zijn en de shawl graag dragen.

Wat zou je andere mensen die op hun werk niet meer op hun plek zitten, aanraden om te doen? 
Ik denk dat het goed is dat wanneer je gedurende een lange periode heel druk bent geweest, het fijn kan zijn om ook een tijdje niets te doen, afstand te nemen. Na jarenlang hard te hebben gewerkt, heb ik mezelf op een gegeven moment afgevraagd ‘waar word ik nou blij van, wat vind ik leuk om te doen’? Voor mij was dit weer creatief aan de slag gaan, kleding maken, shawls maken. Door even een timeout te hebben, ga je weg van datgene waar je stress van krijgt en komt er ruimte voor zaken die je blij maken.

Wat ben je over 5 jaar aan het doen?
Over 5 jaar ben ik nog steeds bezig met het ontwerpen en maken van shawls, maar ik heb daarnaast hopelijk ook een kledinglijn. Het mooiste zou zijn als ik voor Gilly’s by Mac Gillavry met meerdere mensen kan samenwerken, mensen met wie ik kan sparren, die mij inspireren en die tegelijkertijd de dingen opvangen waar ik minder goed in ben.
Toch zou ik Gilly’s willen combineren met een functie in marketingcommunicatie. Dit vak boeit me nog steeds enorm en ik zou mijn kennis en kunde op dit vlak ook graag blijven inzetten voor andere organisaties. Dus, als ik het voor het kiezen heb dan combineer ik het ontwerpen en maken van shawls met een marketingcommunicatiefunctie in loondienst. Dan heb ik het beste van twee werelden.

Wat heeft het outplacementtraject je opgeleverd?
Heel veel. Vanuit de positie dat je niet meer goed weet wat je wilt of wat je kan, stap voor stap steeds meer zelfinzicht te krijgen, dat heeft me zeker geholpen. Ook door te sparren met iemand die onafhankelijk is, die jou niet kent, uit te zoeken waar je naar toe wilt. Dat heeft me gebracht tot waar ik nu sta. Wat ik ook erg prettig vond in het outplacementtraject, is dat Elqui individuele gesprekken combineert met testen en analyses. Maar ook met trainingen waarbij je andere mensen ontmoet en ervaringen mee kunt uitwisselen over solliciteren en netwerken. Mensen die, net als ik destijds, op een kruispunt stonden in hun carrière. Met een aantal van hen heb ik nog steeds contact.

Bent u ook benieuwd hoe u een carriereswitch kunt maken en hoe je dit aanpakt? Lees het hier!

Elqui kennismakingsgesprek

Wil je graag een persoonlijk advies?

Neem dan vrijblijvend contact op met Ellen of Estra.

Wij helpen je graag verder!

ELQUI, HÉT BUREAU VOOR LOOPBAANCOACHING, OUTPLACEMENT EN TRAININGEN IN ARNHEM EN OMGEVING