reviewscore

welkom@elqui.nl

Stuur ons een vraag of bericht

026.669.00.18

Wij staan persoonlijk voor je klaar

Gratis kennismakingsafspraak

Kies hier je datum en tijdstip

Het keerpunt van Ilse Kreuze: carrièreswitch van vaste baan naar stapelbaan

HET KEERPUNT VAN ILSE KREUZE: CARRIERESWITCH VAN VASTE BAAN NAAR STAPELBAAN

Wat is je achtergrond?

Ik heb jaren gewerkt als managementassistente bij diverse organisaties. Maar op een gegeven moment was ik klaar met ondersteunen. Kun je prima zelf, dacht ik steeds vaker wanneer iemand mij vroeg om een afspraak te plannen of notulen te maken.

Tegelijkertijd vonden er op persoonlijk vlak een aantal ingrijpende gebeurtenissen plaats. Het was dus tijd om het roer helemaal om te gooien. Tijd voor een carriereswitch. Ik ging weer met mijn neus in de boeken en haalde een jaar later mijn diploma Nima Communicatie A.

Al vrij snel kon ik bij een woningcorporatie aan de slag op de communicatieafdeling. Eerst als assistent en een jaar later als medewerker. Daar heb ik bijna zes jaar gewerkt totdat ik door een reorganisatie mijn baan verloor.

Opnieuw een moment om stil te staan bij wat ik de komende jaren graag zou willen doen. Dat ik nu alweer een jaar mijn eigen tekstbureau heb, had ik toen nooit gedacht.

De carriereswitch. Wanneer wist je ‘dit wordt de volgende stap in mijn loopbaan’?

De insteek ‘Focus op Talent’ hielp mij om te ontdekken dat ik het schrijven van artikelen voor magazines folders en de website het allerleukste vond in mijn werk. Toch zag ik nog veel apen en beren op de weg bij het starten van een eigen bureau.

Tijdens een wandelcoachsessie met Ellen in het park gebeurde er echter iets heel bijzonders. We stonden stil bij een wijdvertakte boom, waarvan de bovenste twee takken ieder een eigen kant uit gingen. De éne tak was dik en zag er stevig en solide uit. De andere tak was aanzienlijk dunner maar reikte veel verder de hemel in. Bovendien zaten daar allemaal nieuwe, jonge uitlopers aan.

Deze prachtige metafoor was voor mij het moment dat ik besloot om mijn eigen bureau te beginnen. Want natuurlijk zitten er risico’s aan zelfstandig ondernemen, maar ik wist dat het mij ook de kans zou bieden om mijzelf verder te ontwikkelen.

Wat is je grootste succes tot nu toe?

Op de basisschool vond ik het al leuk om opstellen te schrijven en tegen betaling schreef ik zelfs de werkstukken van mijn broer. Later vroegen vrienden en familie me vaak om hulp bij het schrijven van (sollicitatie)brieven of een artikel voor de krant. Ik ben er dan ook trots op dat ik hier mijn werk van heb kunnen maken.

Mijn grootste succes? Dat vind ik moeilijk te benoemen. Ik ben erg trots op het magazine dat ik voor mijn oude werkgever schrijf en dat drie keer per jaar bij 5.000 huurders in de brievenbus valt. Maar ik kan er ook van genieten om bijvoorbeeld een ingewikkelde brief zo te herschrijven, dat mensen weer snappen waar het over gaat.

Wat is je grootste talent?

Als ik mensen spreek voor een interview, dan zijn ze vaak heel open. Ik vind het mooi om te merken dat iedereen zijn eigen (levens)verhaal heeft.

Mijn grootste talent is dat ik me sterk in kan leven in anderen. Ik zie het leven niet zwart-wit; er zitten nog zoveel mooie kleuren tussen! Voordat ik schrijf leef ik me goed in de doelgroep in.

Het is dan ook niet toevallig dat mijn tekstbureau de naam Kameleon heeft gekregen. Ook die past zich met verschillende kleuren aan zijn omgeving aan.

Wat zou je andere mensen die op hun werk niet meer op hun plek zitten, aanraden om te doen?

Als je iets wilt veranderen, dan zal je daar moeite voor moeten doen. Niets gaat van zelf en ook mensen die ogenschijnlijk altijd succes hebben, werken daar vaak hard voor. Er zijn maar weinig mensen bij wie alles zomaar komt aanwaaien.

Kom dus in actie! Schrijf op wat je het allerleukste vindt om te doen en wat je ervoor nodig hebt om dat te bereiken. Kom je er zelf niet uit, dan kan een loopbaancoach je hier bij helpen.

Wat ben je over 5 jaar aan het doen?

Ik kijk niet graag zover vooruit. Vijf jaar is lang en er kan in die vijf jaar heel veel gebeuren. In mijn eerste jaar als zelfstandig ondernemer heb ik echter al mooie opdrachten afgerond.

Daar ben ik trots op en dat geeft mij veel energie. Die energie hoop ik nog heel lang vast te houden.

Wat heeft het loopbaantraject bij Elqui je opgeleverd?

Door de gesprekken, testen en workshops ben ik er achter gekomen wat ik nou eigenlijk echt leuk vind om te doen en waar mijn talenten liggen. Het was goed om daar de tijd voor te nemen, te sparren met Ellen en niet als een malle te solliciteren op iedere vacature die voorbij kwam.

Door deze bewuste keuze werk ik nu met veel plezier en voldoening vanuit mijn eigen bureau. Daarnaast heb ik een parttime baan op de communicatieafdeling bij MEE. De combinatie van beide banen bevalt me uitstekend!

Elqui kennismakingsgesprek

Wil je graag een persoonlijk advies?

Neem dan vrijblijvend contact op met Ellen of Estra.

Wij helpen je graag verder!

ELQUI, HÉT BUREAU VOOR LOOPBAANCOACHING, OUTPLACEMENT EN TRAININGEN IN ARNHEM EN OMGEVING