reviewscore

welkom@elqui.nl

Stuur ons een vraag of bericht

026.669.00.18

Wij staan persoonlijk voor je klaar

Gratis kennismakingsafspraak

Kies hier je datum en tijdstip

HET KEERPUNT VAN IRENE VAN DER VORST: NEEM ZELF DE REGIE OP JE LOOPBAAN

HET KEERPUNT VAN IRENE VAN DER VORST: NEEM ZELF DE REGIE OP JE LOOPBAAN

Wat is je achtergrond?

Ik werk zo’n 20 jaar in de communicatie. Verschillende sectoren meegemaakt. Begonnen in de retail, toen naar de bank en via het onderwijs in de zorg terechtgekomen. Ik heb zo’n 14 jaar in de ziekenhuiszorg gewerkt en heb onlangs de overstap gemaakt naar de ouderenzorg.
De zorg en het werken met mensen zijn mijn passie. De gezondheid van jezelf en je dierbaren is een belangrijk goed. In een omgeving van professionals draag ik graag mijn steentje bij. In mijn vrije tijd ga ik al bijna twintig jaar één maal per jaar mee als reisbegeleider/kok met actieve groeps vakantiereizen. Zo heb ik al heel wat verschillende mensen ontmoet.

Wanneer wist je ‘dit wordt de volgende stap in mijn loopbaan’?

De aanleiding voor de verandering in mijn loopbaan was niet mijn eigen keuze. Dat was best ingrijpend en werkte een tijdje verlammend. Ik werd wel uitgenodigd voor gesprekken, maar had bij geen enkele organisatie een klik. Op een gegeven moment besefte ik dat ik hulp nodig had bij het bepalen van de volgende stap in mijn loopbaan. Een collega van mij had goede ervaringen met Elqui, dus koos ik voor hen. Al na mijn eerste afspraak met Estra voelde ik dat het goed zou komen, dat het vanaf toen alleen maar beter en leuker zou worden. De gesprekken, testen en trainingen hebben me enorm geholpen. Ik voelde ook een drive: alleen ik kan zelf de richting van mijn loopbaan bepalen. Wat die richting wordt, is nog niet helemaal helder. Maar ik ben heel blij dat ik uiteindelijk de stap heb gezet.

Wat is je grootste succes tot nu toe?

Ik heb in mijn werkende leven diverse leuke klussen mogen uitvoeren én succesvol afgerond. Waar ik dan vooral van geniet is de samenwerking met mensen die ik tegenkom en met wie ik de klus klaar. Succes kan liggen in een project dat goed is afgerond. Maar ik ervaar vooral succes als ik prettig samenwerk met een team, we elkaar inspireren en samen de klus tot een goed einde brengen.

Wat zou je andere mensen die niet meer op hun plek zitten, aanraden om te doen?

Ga een loopbaantraject doen bij Elqui. Besef dat jij zelf de regie hebt over je loopbaan. Neem de rust en de tijd om je te bezinnen bij wie je bent, waar je goed in bent en wat je blij maakt. Het is heel gemakkelijk om te blijven hangen in een baan die je eigenlijk onvoldoende voldoening geeft. Besef dat die zekerheden die aan je huidige baan zitten betrekkelijk zijn. Okay, een nieuwe baan is spannend en je geeft misschien je vaste contract op. Maar de vrijheid en opluchting en inspiratie die je voelt als je weer in een leuke functie zit en met plezier naar je werk gaat is zoveel meer waard. Dat ervaar ik nu zelf aan den lijve.

Wat ben je over 5 jaar aan het doen?

De zorg is echt mijn passie, dus over vijf jaar werk ik nog steeds in deze sector. Ik ben nu op de helft van mijn carrière en wil de tweede helft van mijn loopbaan op een manier invullen die nog beter past bij wie ik ben en wat ik kan. Ik zou heel graag een zijstap willen maken, een weg inslaan die logisch aansluit op mijn opleiding, ervaring én op mijn persoon. De zorgwereld is erg in beweging. Er moet en er gaat veel veranderen in de zorg. Want als we doorgaan zoals we nu doen, leidt dat ertoe dat de zorg voor generaties na ons niet betaalbaar meer is. We moeten meer regie nemen en samen met onze omgeving optrekken. Ik zou heel graag een rol willen spelen in dit veranderende landschap. Door faciliterend, coördinerend te werken aan het primaire proces, of door mensen te adviseren over hun toekomstige rol, of door te kijken hoe we zorg anders moeten organiseren.. Maar hoe we dat doen, dat is voor veel mensen nog nieuw.

Wat heeft het loopbaantraject bij Elqui je opgeleverd?

Dankzij de gesprekken, testen, analyses en workshops heb ik veel over mezelf geleerd. Ik voel nu beter wat ik leuk en belangrijk vind in mijn werk. En heb ik mijn kwaliteiten en natuurlijke talenten paraat. Eye-opener van de training was dat mijn talenten mij uniek maken en dat ik deze niet als ‘normaal’ hoef te beschouwen, maar dat ik ze juist kan gaan gebruiken. Ik heb ook veel sollicitatietips gekregen. Ik heb inmiddels weer een fijne baan gevonden bij een leuke organisatie waar ik me sterk mee kan identificeren en thuis voel. Ik ga met volle energie naar mijn werk. Wat het loopbaantraject me daarnaast heeft opgeleverd, is dat ik een zijstap wil maken. Me verder wil ontwikkelen naar een andere rol in de sector waar ik van houd.

Veel gelezen

Elqui kennismakingsgesprek

Wil je graag een persoonlijk advies?

Neem dan vrijblijvend contact op met Ellen of Estra.

Wij helpen je graag verder!

ELQUI, HÉT BUREAU VOOR LOOPBAANCOACHING, OUTPLACEMENT EN TRAININGEN IN ARNHEM EN OMGEVING

DOE JIJ WAAR JE GOED IN BENT? Ontdek jouw loopbaanpotentieel!

Doe de gratis Elqui loopbaancheck en weet binnen 5 minuten waar je staat.