STRENGTHSFINDER: VIND JE KRACHT, FOCUS OP TALENT!

STRENGTHSFINDER: VIND JE KRACHT, FOCUS OP TALENT!

Met de STRENGTHSFINDER kom je er achter waar jij goed in bent en wat jouw talenten zijn!

“Iedereen is een genie. Maar als je een vis beoordeelt op zijn vermogen om in een boom te klimmen zal hij zijn hele leven geloven dat hij stom is."

Een gevleugelde uitspraak van Albert Einstein. En nog steeds heel relevant. Als je mag doen waar je goed in bent en je talenten worden aangesproken dan gaat je energie stromen, gaat alles (bijna) vanzelf en voel je je als een vis in het water – om in dezelfde terminologie als Einstein te blijven.

  • Weet jij wat je talenten zijn?
  • Waar je goed in bent?
  • En in wat voor omgeving jij het beste tot je recht komt?

We merken tijdens coachgesprekken dat mensen vaak gewend zijn om veel aandacht te geven aan wat ze niet goed kunnen. Logisch ook, want veel organisaties baseren nog regelmatig hun ontwikkelbeleid vooral op tekortkomingen van medewerkers. Met een functieprofiel in gedachten wordt bepaald welke competenties medewerkers nog verder moeten ontwikkelen. Vaak wordt er opleidingsbudget beschikbaar gesteld om met behulp van een opleiding of training aan de ontwikkelpunten te gaan werken.

Op deze manier gaat veel aandacht uit naar wat niet goed is en waar veelal je talent niet ligt. Deze benadering is niet motiverend; zwakke punten zijn immers niet voor niets zwakke punten. Voor je het weet is het een groot probleem geworden en vergeet je je aandacht te richten op wat goed gaat. ‘Alles wat je aandacht geeft groeit’, dus focussen op je zwakke punten dat gaat je zeker niet helpen! Met veel pijn en moeite maak je vervolgens van die vijf een mager zesje.

Zou het niet veel effectiever (én leuker) zijn om van jouw zevens en achten een negen, of zelfs een 10 te maken? Wat zou dat voor jou -én voor de organisatie- betekenen?

Medewerkers die hun talenten kunnen inzetten zijn meer bevlogen en presteren beter.
Hoe kom je er nu achter waar je talenten liggen en hoe je deze het beste kunt inzetten?


WIJ WERKEN AL SINDS DE START VAN ELQUI IN 2009 MET DE CLIFTON STRENGTHSFINDER, EEN KRACHTIGE TOOL OM JE TALENTEN MEE IN KAART TE BRENGEN.

Een korte heldere uitleg over de CliftonStrengths vind je hier:

Na het maken van deze StrengthsFinder, ook wel Sterke Punten Analyse of CliftonStrengths genoemd, weet je wat jouw 5 meest aanwezige talententhema’s zijn.

Met dit inzicht kun je aan het werk: als je weet wat je talenten zijn kun je ze voeden met kennis en vaardigheden en kun je er sterke punten van maken. Een voetballer met talent wordt immers nooit een sterspeler als hij niet hard genoeg traint, wedstrijduren maakt en onvoldoende kennis ontwikkelt van de techniek en de spelregels.

Als je weet waar jouw kracht ligt kun je bewust gaan sturen op jouw talenten, deze meer zichtbaar maken binnen de organisatie (zodat je collega’s je ook meer zullen aanspreken op je talenten) en, bovenal, zal je meer plezier en energie ervaren in je werk.

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat jouw unieke talenten zijn en hoe je ze beter kunt benutten? Wil je ook meer energie ervaren in je werk?

Maak een afspraak met Estra of Ellen voor het maken van de StrengthsFinder in combinatie met een intensief coachgesprek. Na afloop weet je wat jouw unieke talenten zijn en hoe je ze kunt uitbouwen tot duurzame sterke punten.


Elqui organiseert ook regelmatig workshops voor iedereen die meer uit zichzelf wil halen. Na afloop van deze workshop weet je beter wie je bent en wat jouw unieke kwaliteiten zijn.

 

 

Wil je graag een persoonlijk advies?

Vraag dan een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek aan met Ellen of Estra.

Wij helpen je graag verder!

 

BEN JE GEÏNSPIREERD GERAAKT?

Overweeg je ook aan de slag te gaan met je loopbaan? Te gaan doen waar je goed in bent?  Vertel het ons, we helpen je graag bij het realiseren van de volgende stap in je carrière.