reviewscore

welkom@elqui.nl

Stuur ons een vraag of bericht

026.669.00.18

Wij staan persoonlijk voor je klaar

Gratis kennismakingsafspraak

Kies hier je datum en tijdstip

FOCUS OP JE STERKE PUNTEN, OP JE TALENT!

FOCUS OP JE STERKE PUNTEN, OP JE TALENT!

.. en niet op het verbeteren van je zwakke kanten

Onlangs las ik een artikel wat mijn aandacht trok. Het ging over een redacteur die niet op haar plek zat en zich afvroeg waar ze dan wél goed in is. Om hier verder invulling aan te geven stuit ze op de theorie van Marcus Buckingham: het ‘sterkepuntendenken’. De theorie waar wij al vanaf de start van Elqui in 2009, mee werken in de workshop en in de loopbaantrajecten.

Focus op Talent!

De winst van het sterke-punten-denken, is dat je na het maken van de Sterke Punten Analyse weet op welke 5 gebieden jouw talenten liggen. Met dit inzicht kun je aan het werk: van talenten kun je sterke punten maken door bewust kennis te ontwikkelen én ervaring op te gaan doen. Zo kun je jezelf daadwerkelijk naar een hoger plan kan tillen, zowel privé als op je werk.

Functioneringsgesprekken

In veel organisaties wordt tijdens functioneringsgesprekken nog steeds voornamelijk gekeken naar wat allemaal beter kan. Vervolgens mag je eventueel een opleiding of training gaan volgen om er wat aan te doen. Op deze manier gaat veel veel aandacht uit naar wat niet goed is en waar veelal je talent niet ligt. Deze benadering is niet motiverend; zwakke punten zijn immers niet voor niets zwakke punten. Voor je het weet is het een groot probleem geworden en vergeet je je aandacht te richten op wat goed gaat. ‘Alles wat je aandacht geeft groeit’, dus focussen op je zwakke punten dat gaat je zeker niet helpen!

Met veel pijn en moeite maak je vervolgens van die vijf een mager zesje. Zou het niet veel effectiever (én leuker) zijn om van jouw zevens en achten een negen, of zelfs een 10 te maken? Wat zou dat voor jou -én voor de organisatie- betekenen?

Hoe kom je er nu achter waar je talenten liggen en hoe je deze het beste kunt inzetten?

Om te beginnen kun je eens in kaart brengen:

  • welke activiteiten je heel graag doet
  • welke activiteiten je heel gemakkelijk afgaan; je hoeft er geen moeite voor te doen
  • tijdens welke activiteiten je in staat bent om de tijd helemaal te vergeten, je in een ‘flow’ zit
  • wat heb je in het verleden je makkelijk eigen gemaakt

Neem de tijd om hier eens goed over na te denken en de vragen ook aan anderen, mensen die jou goed kennen, te stellen. Met deze antwoorden kun je bewuster gaan sturen op jouw talenten en vanzelf ook meer energie ervaren. Jouw talenten zijn uniek en duurzaam. Probeer dan ook een functie te vinden waarin je iedere dag zoveel mogelijk je talenten kunt inzetten.

Zo bouw je je sterke punten nog verder uit.

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat jouw sterke punten zijn en hoe je deze vaker kunt gaan inzetten? Laat dit nou net ons dagelijks werk zijn ;-).

Neem contact met ons op zodat we samen kunnen kijken wat Elqui voor je kan betekenen. Hier kunt u de inhoud creëren die zal worden gebruikt binnen de module.

Elqui kennismakingsgesprek

Wil je graag een persoonlijk advies?

Neem dan vrijblijvend contact op met Ellen of Estra.

Wij helpen je graag verder!

ELQUI, HÉT BUREAU VOOR LOOPBAANCOACHING, OUTPLACEMENT EN TRAININGEN IN ARNHEM EN OMGEVING

DOE JIJ WAAR JE GOED IN BENT? Ontdek jouw loopbaanpotentieel!

Doe de Elqui loopbaancheck en weet binnen 5 minuten waar je staat.