7 TIPS VAN ELQUI OM EEN NA-ZOMER DIP TE VOORKOMEN

7 TIPS VAN ELQUI OM EEN NA-ZOMER DIP TE VOORKOMEN
Heb je deze zomer grote plannen gemaakt? 7 tips van Elqui om een na-zomer dip te voorkomen. Minder werken, vaker leuke dingen doen, meer tijd voor jezelf en je geliefden, veel mensen komen terug van vakantie met een lijst met goede voornemens en mooie plannen. Na zo’n vakantie gaan sommigen dan weer fluitend en ontspannen aan het werk, anderen moeten zich naar het werk slepen. Het is niet verwonderlijk dat veel mensen na de zomer op zoek gaan naar een nieuwe baan. Tijdens de zomer heb je een andere kant van het leven leren kennen, je bent meer ontspannen, hebt tijd gehad om na te denken. Dat brengt je op de vraag, wat wil ik na deze zomer anders doen? Een nieuwe baan, misschien voor jezelf beginnen? Hoe zorg je ervoor dat je de ontspanning vasthoudt en tegelijkertijd de eerste stappen zet om de goede voornemens ook echt waar te maken? En vooral niet in een na-zomer dip te belanden?
  • Maak een fotoboek of fotocollage van de mooiste foto’s van de afgelopen zomer. Zo blader je nog eens alle foto’s door en roep je het gevoel weer op van die leuke avond of dat mooie uitzicht.
  • Ga op een zonnige dag (check!) naar buiten, drink je kop koffie in de zon, of eet in de pauze je boterham in het dichtstbijzijnde park.
  • Wat is het belangrijkste inzicht na je vakantie? Kies 1 ding dat voor jou het belangrijkste is en ga daarmee aan de slag.
  • Maak het concreet. Wat betekent jouw goede voornemen in het dagelijks leven? Als je over een jaar voor jezelf wilt beginnen, waar kan je dan nu al mee starten?
  • Wat wil je over een jaar bereikt hebben? Begin daarin de eerste stappen te zetten, begin dus klein maar houd een duidelijk doel voor ogen.
  • Maak een planning. Het vooruit plannen van activiteiten helpt om de dingen te blijven doen waar jij energie van krijgt. Zo blijf je in beweging en heb je regelmatig een leuke en wellicht ook nuttige activiteit in het vooruitzicht.
  • Deel je goede voornemens met een ander die je hierin ondersteunt.
We wensen je een mooie herfst toe met grote en kleine plannen voor de rest van het jaar! Kun je wel wat hulp bij gebruiken om je goede loopbaan voornemens te realiseren? Neem vrijblijvend contact met ons op, we helpen je graag verder!

 

 

Wil je graag een persoonlijk advies?

Vraag dan een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek aan met Ellen of Estra.

Wij helpen je graag verder!

 

BEN JE GEÏNSPIREERD GERAAKT?

Overweeg je ook aan de slag te gaan met je loopbaan? Te gaan doen waar je goed in bent?  Vertel het ons, we helpen je graag bij het realiseren van de volgende stap in je carrière.