reviewscore

welkom@elqui.nl

Stuur ons een vraag of bericht

026.669.00.18

Wij staan persoonlijk voor je klaar

Gratis kennismakingsafspraak

Kies hier je datum en tijdstip

Het Keerpunt: de carriereswitch van Petra Donders

HET KEERPUNT: DE CARRIERESWITCH VAN PETRA DONDERS

Kun je beschrijven wat je achtergrond is?

Mijn hele leven richt ik me op sport. Na mijn middelbare school volgde ik de HBO opleiding Leisuremanagement in Leeuwarden, specialisme sport en evenementen en liep ik stage bij een sport evenementenbureau. Na het halen van mijn bachelor heb ik een jaar gereisd door Australië en ben vervolgens in Arnhem neergestreken en ben hier niet meer weg gegaan. Ik ben bij Start Uitzendbureau in het Gelredome gaan werken en daarna als banqueting manager bij Musis. Na de geboorte van mijn twee kinderen heb ik gekozen voor een vaste en meer overzichtelijke baan bij VGZ als managementassistente/projectmedewerker. Na 5 jaar kwam ik tot de conclusie dat dit vak niet meer paste en besloot ik een carriereswitch en me te gaan richten op waar mijn passie en talenten liggen: sport, organiseren en verbinden.

Wat is tot nu toe het meest bepalend geweest voor deze carriereswitch in je loopbaan?

Het heft in eigen hand nemen, luisteren naar mijn eigen gevoel. Door hier bewust van te zijn, kwam ik tot de conclusie dat mijn functie van managementassistente/projectmedewerker niet meer paste en heb ik afscheid genomen bij VGZ. Door het volgen van een loopbaantraject ben ik gaan onderzoeken wat wel bij me past. De gesprekken en trainingen bij Elqui en hun stimulans om netwerk gesprekken te gaan voeren heeft mij een goed en duidelijk beeld gegeven van mijn talenten, sterke punten en kernwaarden. Hetgeen ik eigenlijk allang wist, is bewust geworden. Ik heb de tijd genomen om te werken aan mijn doel: een organiserende functie binnen de sportwereld.

“Mijn roze droom is uitgekomen, ik ben als Projectleider Side Events werkzaam bij Giro Gelderland Arnhem”

Wat is je grootste succes tot nu toe, waar ben je het meest trots op?

Ik heb gemerkt dat je veel kunt bereiken door je netwerk te benutten. Vorig jaar in het voorjaar heb ik een workshop bootcamp trainer gevolgd en ik ben vervolgens gestart als bootcamp trainer bij de Bootcamp Maffia. In juli 2015 ben ik vorig jaar vrijwilliger geweest bij de start van de Tour de France in Utrecht en heb ik daar een groot sportevenement van dichtbij mee kunnen maken. Daarna ben ik gaan onderzoeken hoe ik betrokken zou kunnen zijn bij de Giro d’Italia die op 7 en 8 mei in Arnhem komt. Ik heb onder andere netwerk gesprekken gevoerd bij Gemeente Arnhem en bij het Sportbedrijf Arnhem en ben daar als zzp’er begonnen op de marketing- en communicatie afdeling van het Sportbedrijf Arnhem. Sinds half november ben ik via het Sportbedrijf Arnhem ook werkzaam als Projectleider Site Events bij Giro Gelderland Arnhem. Ik ben verantwoordelijk voor alle site events gedurende 99 dagen voorafgaande aan de Giro op 7 en 8 mei, zoals Italiaanse mercato’s in de stad, sportevenementen in de wijken, fiets clinics en exposities. Mijn rol is om partijen en betrokkenen met elkaar te verbinden en het overzicht te houden over wat er in de stad gebeurt. Een rol die op mijn lijf is geschreven. Je begrijpt, ik ben erg trots op het feit dat het gelukt is om bij dit mooie project betrokken te zijn.

Wat zou je anderen, die ontslag overwegen of ontslag krijgen, aanraden om te doen?

Volg je gevoel en vertrouw op jezelf. De weg naar je doel is belangrijker dan het doel op zich. Blijf je focussen en neem de tijd om te onderzoeken wat bij je past.

Wat ben je over 5 jaar aan het doen?

Als zelfstandig marketing communicatieadviseur bij verschillende projecten op het gebied van sport en evenementen in Gelderland. Ik wil alleen maar dingen doen die bij me passen, dan is het niet erg om hard te werken. Hoewel ik het ook belangrijk vind om de balans tussen werk en prive goed in de gaten te houden.

Wat heeft het loopbaantraject bij Elqui je opgeleverd?

Ik ben bewust geworden van mijn eigen kernwaarden (wat vind ik belangrijk in mijn werk?) en dat is mijn leidraad geworden. Door een loopbaantraject te volgen, een spiegel voor gehouden te krijgen, kom je steeds dichterbij de kern van wie je bent. Het helpt om daarover met een goede en ervaren loopbaancoach te praten, iemand die met je meedenkt, wie je kan bellen als je daar behoefte aan hebt.

Daarbij, Ellen en Estra hebben vaak gezegd dat netwerken de manier is om je doel te bereiken en dat geloofde ik in het begin nog niet helemaal. Maar uiteindelijk heeft netwerken mij heel veel opgeleverd: zinvolle gesprekken, leuke mensen en een project waar ik alleen maar van had durven dromen.

Elqui kennismakingsgesprek

Wil je graag een persoonlijk advies?

Neem dan vrijblijvend contact op met Ellen of Estra.

Wij helpen je graag verder!

ELQUI, HÉT BUREAU VOOR LOOPBAANCOACHING, OUTPLACEMENT EN TRAININGEN IN ARNHEM EN OMGEVING

DOE JIJ WAAR JE GOED IN BENT? Ontdek jouw loopbaanpotentieel!

Doe de gratis Elqui loopbaancheck en weet binnen 5 minuten waar je staat.