reviewscore

welkom@elqui.nl

Stuur ons een vraag of bericht

026.669.00.18

Wij staan persoonlijk voor je klaar

Gratis kennismakingsafspraak

Kies hier je datum en tijdstip

Ik wil graag van baan veranderen, maar ben ik niet te oud?

Ik wil graag van baan veranderen, maar ben ik niet te oud - Elqui

Van baan veranderen is altijd spannend, maar het is misschien wel een extra grote beslissing als je al wat ouder bent. Past een nieuwe werkplek wel bij je? Moet je niet gewoon tevreden zijn met je huidige baan? En wat als je niet alleen gaat voor een nieuwe baan, maar voor een complete carrièreswitch op latere leeftijd? 

Waarom wel of niet van baan veranderen?

Vroeger was het normaal om lang voor dezelfde baas te werken, maar dat is nu wel anders. Jobhoppen is tegenwoordig heel normaal en feestjes vanwege een 25-jarig werkjubileum komen nog maar weinig voor. Waarom veranderen mensen tegenwoordig zo snel van baan? Het kan gaan om het avontuur, om het zetten van een nieuwe stap in een carrière, of simpelweg omdat de arbeidsvoorwaarden beter zijn bij een andere werkgever.

Ook als je wat verder bent in je loopbaan kunnen dit redenen zijn om voor een nieuwe functie te kiezen. Omdat het wisselen van werk normaal is geworden, is veranderen van baan op latere leeftijd ook makkelijker geworden. Dus waarom zou je eigenlijk niet gaan voor een nieuwe uitdaging op werkgebied?

Wat te doen als je nieuwe baan niet bevalt?

Heb je de grote stap gezet, maar is je nieuwe baan niet helemaal zoals je had verwacht? Raak dan niet meteen in paniek. Je leven omgooien op oudere leeftijd is nu eenmaal best een uitdaging. Geef je nieuwe baan eerst even tijd. Probeer uit te vinden wat precies de reden is dat je nieuwe baan niet bevalt. Ligt het aan de reistijd, de aard van het werk, je collega’s? Kijk ook even goed in de spiegel, kun jij zelf iets veranderen aan de situatie? 

Kom je er zelf niet goed achter waarom je het niet naar je zin hebt, dan kun je ook een loopbaancoach inschakelen. Samen kijken we naar je huidige situatie en zoeken we manieren om deze te verbeteren. Het kan zijn dat je daardoor beter op je plek komt te zitten, maar je kunt ook tot de conclusie komen dat een andere baan toch beter bij je past. 

Hoe pak je een carrièreswitch aan?

Van baan wisselen is één ding, een carrièreswitch is twee. Misschien heb je al jaren dezelfde baan, maar is het werk je tegen gaan staan. Misschien is je thuissituatie veranderd, of ben je in een andere levensfase terechtgekomen? Wil je, nadat je je jaren hebt ingezet voor je gezin, nu eens een keer werk doen waar je echt blij van wordt? Iedereen kan van carrière switchen, op welke leeftijd dan ook en om wat voor reden dan ook. 

Bovendien zijn steeds meer organisaties in deze krappe arbeidsmarkt bereid om ook te kijken naar skills en niet alleen naar werkervaring. 

Een loopbaancoach kan je helpen bij het maken van een carrièreswitch, zo hoef je het allemaal niet alleen te doen en krijg je handige tips en handvatten aangereikt om met plezier een nieuwe wending te geven aan jouw carrière. 

Ter inspiratie! Lees hier het succes-verhaal van Mona. Zij veranderde, noodgedwongen, van baan na haar 50ste.

Welke opleiding voor 50 plussers?

Omscholen na je 50ste? Daarvoor hoef je zeker niet terug de schoolbanken in. Sterker nog, juist je ervaring telt als je wat ouder bent. Wanneer je toch kiest voor een aanvullende opleiding, dan kun je met een online thuisstudie al veel bereiken. Er zijn duizenden opleidingen om uit te kiezen. Je loopbaancoach kan je helpen om de juiste studie te kiezen en je begeleiden op het pad richting je nieuwe carrière. En je leeftijd? Laat dat je niet tegenhouden. Het gaat om wat je kunt toevoegen aan een nieuwe werkomgeving. En dat is meer dan je denkt.

Wilt u weten hoe u zo snel mogelijk een nieuwe baan vind? Lees onze blog hier!

Of wellicht heeft u een persoonlijk netwerk welke u kunt aanspreken? Vind hier tips over netwerken!

Elqui kennismakingsgesprek

Wil je graag een persoonlijk advies?

Neem dan vrijblijvend contact op met Ellen of Estra.

Wij helpen je graag verder!

ELQUI, HÉT BUREAU VOOR LOOPBAANCOACHING, OUTPLACEMENT EN TRAININGEN IN ARNHEM EN OMGEVING