reviewscore

welkom@elqui.nl

Stuur ons een vraag of bericht

026.669.00.18

Wij staan persoonlijk voor je klaar

Gratis kennismakingsafspraak

Kies hier je datum en tijdstip

HEB JIJ JE WERK PRIVÉ BALANS AL GEVONDEN?

WERK PRIVÉ BALANS

Hoe krijg je een goede balans tussen werk en privé?

Volgens de definitie is een werk-privé balans: “werk dat goed samen gaat met je privéleven en gunstig aansluit op je vrije tijd”. De werk-privé balans is een voorbeeld van een zgn. carrière-anker: iets dat je in meer of mindere mate terug wilt zien in je werk.Een belangrijke drijfveer in de keuze voor een (nieuwe) functie of organisatie.

We spreken regelmatig professionals die worstelen met de balans tussen werk en privé. Ze (ook wij!) willen graag van alles: werk doen dat ze leuk vinden, aandacht voor partner en/of kinderen, een leuk en interessant sociaal leven, reizen, sporten,… ze ‘moeten’ van zichzelf zo veel bordjes in de lucht houden, dat het wel heel moeilijk wordt om evenwicht te vinden en te behouden.

Als je echter weet wat je drijft, wat je beweegt, kun je gemakkelijker keuzes maken in je leven en in je werk.

Tijdens een onderzoek, uitgevoerd o.a. door Nyenrode Business Universiteit, is gekeken naar zes verschillende redenen waarom mensen kiezen voor een bepaalde baan of werkgever. Uit dit onderzoek blijkt dat de drijfveer ‘balans en evenwicht’ de belangrijkste is. Daarna komen de drijfveren ‘uitdaging en ontwikkeling’ en ‘vrijheid en autonomie’. 

Belangrijk om te weten, aangezien drijfveren de motor zijn voor talentonwikkeling. ‘Door inzicht te krijgen in de drijfveren van mensen, ontstaat er een optimale match tussen werkgever en werknemer waardoor talent langer behouden blijft in de organisatie’, aldus prof. dr. L. van der Sluis, Hoogleraar Strategisch Talent Management.

Werk privé balans training

Vind jij een goede werk privé balans ook belangrijk? En kun je wel wat ondersteuning gebruiken bij het realiseren van een betere balans? Neem contact met ons op voor meer informatie. Of wil je graag weten welke drijfveren voor jou doorslaggevend zijn? Wat jij nu écht belangrijk vindt in je werk?

Vragen waar je wellicht niet vaak bewust bij stil staat, maar die wel van grote invloed zijn op de keuzes die je maakt.

Met de Carriere APK – Focus op Talent! van Elqui kom je erachter. We helpen je hier graag mee verder!

Meer info en aanmelden.

Elqui kennismakingsgesprek

Wil je graag een persoonlijk advies?

Neem dan vrijblijvend contact op met Ellen of Estra.

Wij helpen je graag verder!

ELQUI, HÉT BUREAU VOOR LOOPBAANCOACHING, OUTPLACEMENT EN TRAININGEN IN ARNHEM EN OMGEVING

DOE JIJ WAAR JE GOED IN BENT? Ontdek jouw loopbaanpotentieel!

Doe de Elqui loopbaancheck en weet binnen 5 minuten waar je staat.