reviewscore

welkom@elqui.nl

Stuur ons een vraag of bericht

026.669.00.18

Wij staan persoonlijk voor je klaar

Gratis kennismakingsafspraak

Kies hier je datum en tijdstip

7 TIPS DIE JE CV STERKER MAKEN

7 TIPS DIE JE CV STERKER MAKEN

Een mooi cv kan echt voor je werken. 

Het zorgt voor een goede eerste indruk bij een potentiële werkgever. Voordat je je cv verstuurt, zorg er dan in ieder geval voor dat je je cv gecontroleerd hebt aan de hand van deze 7 tips.

Een mooi en overzichtelijk cv kan veel voor je zoektocht naar werk doen, maar dat gaat niet vanzelf.

 7  cv tips van Elqui:

  • Grammatica, spelling, interpunctie – Gebruik de functie grammatica en spellingscontrole in het tekstverwerkingsprogramma, print het document daarna uit en lees de tekst woord voor woord. De spellingscontrole weet bijvoorbeeld niet dat je “taken” bedoelt als je “talen” schrijft.
  • Hoofdlettergebruik – Wanneer gebruik je een hoofdletter en wanneer niet? Behalve aan het begin van een zin gebruiken we ook hoofdletters bij namen, aardrijkskundige namen, religieuze namen en termen, historische gebeurtenissen (Golfoorlog) en unieke instellingen zoals Hoge Raad.
  • Interpunctie – Controleer op het juiste gebruik van punten en komma’s.
  • Doorlopende zinnen – Controleer op doorlopende zinnen die moeilijk te lezen zijn. Gebruik liever korte (en krachtige) zinnen dan een lange, onsamenhangende zin.
  • Consistentie – Wees consistent bij het gebruik van nummers (data, geld, getallen), meervoud en afkortingen. Bijvoorbeeld, één lijst waar je de datum formuleert als 8/2014 en vervolgens een andere lijst met de datum 2004/03/15. Let ook op de consistentie van software die je gebruikt (afkortingen). MS word en Microsoft Outlook zijn beide correct, maar niet consequent.
  • Opleidingen – Wanneer je een diploma hebt behaald, geef dan alleen het jaar aan waarin je deze behaald hebt. Wanneer je een lijst van getallen plaatst, (zoals: 9/1998 tot 1/2002) zal het behalen van je diploma door veel CV-scan systemen niet herkend worden, wel dat je in die periode heb gestudeerd.
  • En-tekens – En-tekens (&) horen niet op een CV. Echter, er zijn een paar uitzonderingen. Een uitzondering is een naam van een bedrijf (AT & T). Een andere uitzondering is het gebruik van bekende industriële termen (V & W).

Met deze 7 tips kun je je CV met een geruster hart versturen.

Lees ook: Zo maak je jouw meerwaarde zichtbaar op je cv &  Zo zorg je ervoor dat een gat in je cv geen belemmering wordt

Elqui kennismakingsgesprek

Wil je graag een persoonlijk advies?

Neem dan vrijblijvend contact op met Ellen of Estra.

Wij helpen je graag verder!

ELQUI, HÉT BUREAU VOOR LOOPBAANCOACHING, OUTPLACEMENT EN TRAININGEN IN ARNHEM EN OMGEVING