reviewscore

welkom@elqui.nl

Stuur ons een vraag of bericht

026.669.00.18

Wij staan persoonlijk voor je klaar

Gratis kennismakingsafspraak

Kies hier je datum en tijdstip

PERSOONLIJKE ONTWIKKELING: HET GEHEIM VAN VOORUITKOMEN IS…

PERSOONLIJKE ONTWIKKELING: HET GEHEIM VAN VOORUITKOMEN IS...

De herfst is aangebroken, het is buiten kouder en natter geworden. Je hebt misschien de neiging om vooral veel binnen te gaan zitten, er is weinig reden om naar buiten te gaan. Veel vrolijker word je er niet van: het weer in combinatie met het nieuws over de economische situatie. Een lichte economische groei, iets meer vacatures, maar toch ook weer meer werkloosheid… Wat kun je doen als je eigenlijk al lang klaar bent voor een volgende stap, het de hoogste tijd is geworden voor een andere baan? Je wilt al wat langer weg bij de organisatie waar je nu werkt, maar tot nu toe ontbrak het je aan tijd en motivatie hier iets mee te doen. En tja, met al die negatieve berichtgeving over de kansen op de arbeidsmarkt zakt de moed je ook een beetje in je schoenen om actie te ondernemen. What to do?

Persoonlijke ontwikkeling! Kom in beweging! Het is belangrijk om juist nu tegen de stroom in te gaan zwemmen.

Kom in beweging, letterlijk én figuurlijk. Ga naar buiten, het is bewezen dat (zon-) licht de aanmaak van serotine en vitamine D stimuleert en dit helpt om je beter te voelen, energie te krijgen. Om figuurlijk in beweging te komen is het belangrijk om vandaag nog, as we speak, een eerste stap te zetten op de weg naar je uiteindelijke doel.

Wat is je doel, je droom, je ambitie?

Wat wil je over een jaar, over 2 of over 5 jaar? Waar wil je zijn? Spreek je doel, droom of ambitie uit naar anderen, vertel erover. Schrijf het op voor jezelf en kijk er regelmatig naar. Is dit wat ik werkelijk wil? En wat heb ik nodig om dit doel te bereiken? Wat heb ik nodig om mijn dagelijkse patronen te doorbreken? Want hoe prettig en aantrekkelijk is het om na een lange werkdag ‘s avonds niets meer te doen? Gewoon op de bank zitten en een spannende film kijken. Maar ja, hoeveel energie levert dit op? En creativiteit? Doe eens wat anders – vanavond nog – en kijk wat het met je energie én je humeur doet.

Onlangs lazen we het boek ‘de kunst van Kaizen’, een aanrader als het gaat om het aanbrengen van veranderingen. De gedachte is heel eenvoudig: grote veranderingen komen tot stand door kleine stapjes te nemen richting je doel:

  • Stel eenvoudige vragen
  • Denk eenvoudige gedachten
  • Voer simpele acties uit
  • Voer kleine acties uit
  • Los kleine problemen op
  • Geef jezelf kleine beloningen
  • Herken kleine momenten


Hmmm .. klinkt haast kinderlijk eenvoudig. En dat is het ook. De grote winst van het nemen van kleine stappen is dat de natuurlijke weerstand van je hersenen tegen veranderingen op deze manier omzeild kan worden. Stap voor stap kun je daardoor een verandering tot stand brengen. Je houdt als het ware je brein voor de gek.

Dus, als je je herkent in het beeld dat in de eerste alinea wordt geschetst, begin dan vandaag nog met een kleine verandering door te voeren. Doe. En stop met het aanvoeren van excuses. De crisis is er en zal ook nog wel even blijven. Maar je wilskracht en daadkracht zijn er ook nog. Doe er wat mee. Begin nu met het zetten van de eerste stap.

‘het geheim van vooruitkomen is beginnen met lopen’ – Dagmar Hammerskjöld

Elqui kennismakingsgesprek

Wil je graag een persoonlijk advies?

Neem dan vrijblijvend contact op met Ellen of Estra.

Wij helpen je graag verder!

ELQUI, HÉT BUREAU VOOR LOOPBAANCOACHING, OUTPLACEMENT EN TRAININGEN IN ARNHEM EN OMGEVING

DOE JIJ WAAR JE GOED IN BENT? Ontdek jouw loopbaanpotentieel!

Doe de Elqui loopbaancheck en weet binnen 5 minuten waar je staat.