reviewscore

welkom@elqui.nl

Stuur ons een vraag of bericht

026.669.00.18

Wij staan persoonlijk voor je klaar

Gratis kennismakingsafspraak

Kies hier je datum en tijdstip

5 jaar Elqui! The story so far

img-2

Op 6 november 2014 was het op de dag af precies 5 jaar geleden dat we zijn gestart met Elqui.

Een goed moment om stil te staan bij het bedrijf dat we samen hebben opgebouwd. We hebben dit op de dag zelf gevierd met de mensen die het tot een succes hebben gemaakt, cliënten, opdrachtgevers, familie en vrienden. Kortom, onze ambassadeurs.

Alweer ruim 14 jaar geleden hebben we elkaar ontmoet bij onze toenmalige werkgever, Capacity. Sindsdien hebben we gedurende 8 jaar samengewerkt voor 2 verschillende werkgevers voordat we de stap gingen zetten naar het zelfstandig ondernemerschap.


Hoe is het zover gekomen?

Allereerst door onze fascinatie voor talent: zowel bij het toenmalige Capacity (nu USGmarcomsales) als bij Committo spraken we regelmatig mensen die van baan naar baan gingen zonder daadwerkelijk stil te staan bij hun talenten en hoe ze die het beste zouden kunnen inzetten. Ze waren in een bepaalde richting opgeleid en waren daarin – als vanzelfsprekend- verder gegaan.

We kwamen ook veel mensen tegen die maar bleven zitten bij hun werkgever vanuit angst om te veranderen, of vanuit een gevoel van zekerheid (‘ik weet nu waar ik aan toe ben, wat gebeurt er als ik ergens anders ga werken?’). Als we de vraag stelden: ‘Doe jij waar je goed in bent?’ konden ze deze niet volmondig met ja beantwoorden.

In die tijd, begin 2009, konden we deze vraag overigens zelf óók niet meer met ‘ja’ beantwoorden. Werving & selectie was leuk, maar we wilden meer en -vooral ook- voor onszelf werken. Voor ons was het de reden om het roer om te gooien. Baan opzeggen en voor onszelf beginnen, een sprong in het diepe, uit de comfortzone! In 2009 zijn we met Elqui gestart met het motto Focus op Talent!, omdat we er sterk in geloven dat als je doet waar je goed in bent je veel meer uit je (werkende) leven kunt halen.

Veel mensen blijven zitten in een baan die niet of niet meer bij hun past. Om dan uit de comfortabele positie te stappen, je vaste baan te verlaten en iets anders te gaan doen, vraagt moed en lef.

Vijf jaar geleden geleden durfden wij het avontuur aan en zijn we zelf uit die comfortzone gestapt met de start van Elqui.

Heel spannend, maar ook zo waardevol om te ervaren wat focus op je talenten met je doet.

In het kader van
You only live once, life is short en follow your dreams zijn we ervoor gegaan! Eerst huurden we een kantoor van zo’n 30 vierkante meter in een bedrijfsverzamelgebouw. Begin dit jaar verhuisden we naar een etage van ruim 60 vierkante meter met eigen spreekkamer en trainingsruimte, weer in een monumentaal pand aan de Eusebiusbuitensingel met het prachtige uitzicht op de Lauwersgracht in Arnhem.

Wat is het geheim?
Dezelfde liefde en passie voor ons bedrijf, een duidelijke focus op Elqui, dezelfde drive én aandacht geven aan elkaars talenten: wie is waar goed in?

Een combinatie van hard werken, vertrouwen hebben, doorzetten, lol hebben en vooral ook: doen waar we goed in zijn.

Op naar de volgende 5 jaar!

 

Elqui kennismakingsgesprek

Wil je graag een persoonlijk advies?

Neem dan vrijblijvend contact op met Ellen of Estra.

Wij helpen je graag verder!

ELQUI, HÉT BUREAU VOOR LOOPBAANCOACHING, OUTPLACEMENT EN TRAININGEN IN ARNHEM EN OMGEVING