reviewscore

welkom@elqui.nl

Stuur ons een vraag of bericht

026.669.00.18

Wij staan persoonlijk voor je klaar

Gratis kennismakingsafspraak

Kies hier je datum en tijdstip

Ik wil me persoonlijk en professioneel blijven ontwikkelen, hoe pak ik dat het beste aan?

Ik wil me persoonlijk en professioneel blijven ontwikkelen, hoe pak ik dat het beste aan? - Elqui

Om concurrerend te blijven op de huidige arbeidsmarkt en jouw carrièredoelen te realiseren, is het belangrijk om te blijven streven naar professionele en persoonlijke ontwikkeling.

Wie investeert in persoonlijke en professionele ontwikkeling, kan vaker profiteren van doorgroeimogelijkheden, hogere salarissen of een grotere algemene tevredenheid in je loopbaan.
In dit artikel geven we aan hoe je jezelf kunt blijven ontwikkelen, waar je jezelf nog kunt ontwikkelen (persoonlijke ontwikkeling en professionele ontwikkeling) en waarom het goed is om jezelf te blijven ontwikkelen. Want door je op deze punten te focussen doe je nieuwe ervaringen en vaardigheden op die een positieve invloed kunnen hebben op je huidige functie en op elke rol die je waarschijnlijk in je carrière zult vervullen. Ongeacht je positie of rol in het dagelijkse leven, er is altijd meer te leren. Investeren in jezelf getuigt van ambitie, zelfbewustzijn, bescheidenheid en vasthoudendheid.

Hoe blijf je leren? 

Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen om jezelf in het werkveld te blijven ontwikkelen, is op de hoogte te blijven van de laatste trends in de sector. Professioneel ontwikkelen kun je het beste doen door de beste vakbladen in je branche te lezen, congressen bij te wonen en te netwerken met andere professionals in je vakgebied. Daarnaast is het belangrijk om nieuwe vaardigheden te blijven leren en je bestaande vaardigheden scherp te houden. Je kunt dit doen door cursussen te volgen, workshops bij te wonen of zelfs door gewoon wat onafhankelijk onderzoek te doen. Tot slot is het belangrijk om proactief te zijn in je loopbaanontwikkeling en niet te wachten tot de kansen zich aandienen. Ga op zoek naar nieuwe uitdagingen en neem waar mogelijk extra verantwoordelijkheden op je. Persoonlijk ontwikkelen kun je blijven doen door deze stappen te nemen, zodat je altijd aan het leren blijft.


Waarom is het goed om jezelf te blijven ontwikkelen? 

Er zijn veel redenen waarom het goed is om jezelf te blijven ontwikkelen, zowel op professioneel als persoonlijk vlak. Als je voortdurend nieuwe dingen leert en jezelf uitdaagt, word je meer veelzijdig en deskundig. Dit maakt je waardevoller voor je werkgever en helpt je vooruit te komen in je carrière. Daarnaast leidt persoonlijke ontwikkeling tot meer geluk en tevredenheid in je leven. Als je doelen stelt en daaraan werkt, zul je een gevoel van voldoening hebben. Als je jezelf uitgedaagd en gemotiveerd houdt, voorkom je verveling en vastlopen in je ontwikkeling. Er zijn dus veel goede redenen om jezelf je hele leven te blijven uitdagen en te ontwikkelen.


Wat wil je nog leren?

In elk beroep zijn er altijd nieuwe dingen te leren. Als je bijvoorbeeld in de marketing zit, wil je op de hoogte blijven van de laatste digitale marketingtrends. Of, als je een software-ingenieur bent, wil je nieuwe codeertalen leren. Daarnaast is het belangrijk om op de hoogte te blijven van veranderingen in je branche, zodat je voorbereid bent voor wat er ook op je pad komt. Welk beroep je ook uitoefent, er is altijd wel iets nieuws te leren. Zorg er dus voor dat je nieuwsgierig blijft en je open blijft staan voor nieuwe kansen.

Veel gelezen

Elqui kennismakingsgesprek

Wil je graag een persoonlijk advies?

Neem dan vrijblijvend contact op met Ellen of Estra.

Wij helpen je graag verder!

ELQUI, HÉT BUREAU VOOR LOOPBAANCOACHING, OUTPLACEMENT EN TRAININGEN IN ARNHEM EN OMGEVING

DOE JIJ WAAR JE GOED IN BENT? Ontdek jouw loopbaanpotentieel!

Doe de gratis Elqui loopbaancheck en weet binnen 5 minuten waar je staat.