reviewscore

welkom@elqui.nl

Stuur ons een vraag of bericht

026.669.00.18

Wij staan persoonlijk voor je klaar

Gratis kennismakingsafspraak

Kies hier je datum en tijdstip

Hoe krijg ik een tevreden en gemotiveerd team? Aan de slag met motiverende gespreksvoering!

Aan de slag met motiverende gespreksvoering - Elqui Loopbaancoaching

Het kan moeilijk zijn om een team gemotiveerd te krijgen, maar het is de moeite waard voor de vele voordelen die het oplevert. Eén manier om te beginnen is door gebruik te maken van motiverende gespreksvoering.

Nu vraag je je misschien af wat is motiverende gespreksvoering? Motiverende gespreksvoering is een manier om met medewerkers te praten door middel van motiverende gesprekstechnieken die hen helpt hun doelen en waarden te onderzoeken, en hoe deze in verband staan met het ondernemen van actie. Het is een ondersteunende en niet-oordelende manier van praten, en het kan heel effectief zijn om medewerkers vooruit te helpen.

Als je overweegt om motiverende gespreksvoering te gebruiken met je team, zijn er een paar dingen die je in gedachten moet houden. Ten eerste is het belangrijk om geduldig te zijn en te begrijpen dat iedereen anders is. Het kan even duren voor medewerkers zich openstellen en hun gedachten delen. Ten tweede, het is oké om een beetje te peilen en vragen te stellen om een beter inzicht te krijgen in iemands beweegredenen. Wees echter voorzichtig dat je niet te hard van stapel loopt, anders zou je de ander wel eens kunnen afschrikken. Tot slot, vergeet niet dat het er niet om gaat mensen te overtuigen om iets te doen, maar dat het er eerder om gaat hen te helpen de voordelen te zien van het ondernemen van actie.

Hoe meet je de tevredenheid van je werknemers?

Er zijn een paar belangrijke indicatoren die je een goed idee kunnen geven van de werknemerstevredenheid. Ten eerste kun je kijken naar de mate van betrokkenheid. Als werknemers regelmatig betrokken zijn bij hun werk en het gevoel hebben dat ze een bijdrage leveren, is dat een goed teken. Ten tweede kun je kijken naar de retentiepercentages. Als mensen lang bij het bedrijf blijven, is het waarschijnlijk dat ze tevreden zijn met hun werk. Ten slotte kun je werknemers rechtstreeks om feedback vragen. Dit kan door middel van enquêtes of gewoon door mensen te vragen hoe ze zich voelen.

Als je een van deze tekenen opmerkt, is dat een goede indicatie dat je team gelukkig en gemotiveerd is. Het is echter belangrijk om te blijven controleren of je werknemers nog steeds tevreden zijn. Dingen kunnen veranderen in de loop der tijd, en het is belangrijk om op de hoogte te blijven van de werknemerstevredenheid.

Wat kost een medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO)?

Een medewerkerstevredenheidsonderzoek kan zo weinig als €1500 of zo veel als €5000 kosten. De prijs zal afhangen van de grootte van je bedrijf en het aantal werknemers dat je in dienst hebt. Bovendien zal de prijs variëren afhankelijk van het type onderzoek dat je kiest. Sommige enquêtes zijn uitgebreider dan andere, en dit zal de prijs beïnvloeden.

Als je overweegt om een medewerkerstevredenheidsonderzoek te laten uitvoeren, is het belangrijk om de prijzen te vergelijken en een onderzoek te kiezen dat geschikt is voor je bedrijf. Het heeft geen zin om veel geld uit te geven aan een onderzoek als het je niet de informatie oplevert die je nodig hebt. Omgekeerd is het mogelijk dat een goedkope enquête niet genoeg details biedt. Uiteindelijk is de beste manier om een enquête te kiezen, uw behoeften en budget in overweging te nemen en vervolgens de enquête te kiezen die het beste bij je past.

Hoe kun je de werknemerstevredenheid verhogen?

Er zijn een paar belangrijke dingen die je kunt doen om de werknemerstevredenheid te verhogen. Ten eerste, zorg ervoor dat je een goede werkomgeving biedt. Dit omvat zaken als een comfortabele temperatuur, goede verlichting en voldoende ruimte. Ten tweede, zorg ervoor dat werknemers het gevoel hebben dat ze bijdragen aan iets belangrijks. Dit betekent dat ze uitdagend en interessant werk moeten doen. Zorg er ten slotte voor dat je een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden aanbiedt. Dit omvat zaken als ziektekostenverzekering, betaald verlof en pensioensparen.

Als je al deze dingen doet, zul je waarschijnlijk een toename in werknemerstevredenheid zien. Het is echter belangrijk om te blijven controleren of werknemers nog steeds tevreden zijn. Dingen kunnen veranderen in de tijd, en het is belangrijk om op de hoogte te blijven van de werknemerstevredenheid.

Elqui kennismakingsgesprek

Wil je graag een persoonlijk advies?

Neem dan vrijblijvend contact op met Ellen of Estra.

Wij helpen je graag verder!

ELQUI, HÉT BUREAU VOOR LOOPBAANCOACHING, OUTPLACEMENT EN TRAININGEN IN ARNHEM EN OMGEVING

DOE JIJ WAAR JE GOED IN BENT? Ontdek jouw loopbaanpotentieel!

Doe de Elqui loopbaancheck en weet binnen 5 minuten waar je staat.