reviewscore

welkom@elqui.nl

Stuur ons een vraag of bericht

026.669.00.18

Wij staan persoonlijk voor je klaar

Gratis kennismakingsafspraak

Kies hier je datum en tijdstip

Welk beroep en welke baan past het beste bij mij?

Welk beroep en welke baan past het beste bij mij? - Elqui Loopbaancoaching

Veel mensen hebben moeite om hun ideale beroep te vinden. Uitzoeken welk beroep en wat voor baan het beste bij je  past, kan een uitdagende vraag  zijn.

Er zijn een paar manieren om te onderzoeken  welk beroep en welke baan het best bij je past. Zo is het belangrijk om  rekening te houden met je vaardigheden, interesses en persoonlijkheid. Doe goed onderzoek voordat je een definitieve keuze maakt voor een nieuwe baan. Als je niet zeker weet waar je moet beginnen, vraag dan anderen om hun mening of ga in gesprek met een loopbaanadviseur. De beste keuze  is de beslissing die jou gelukkig en tevreden maakt.

Hoe kom je erachter wat dat is? Begin met het verkennen van je opties en stel jezelf een aantal vragen. 

  • Wat vind je leuk om te doen? 
  • Wat zijn je sterke punten? 
  • Wat maakt je gelukkig?

Als je eenmaal een aantal antwoorden hebt, wordt het makkelijker  om je opties te beperken. 

Hoe weet je wat je droombaan is? 

Er is geen standaard antwoord op deze vraag, omdat ieders definitie van een droombaan anders zal zijn. Er zijn echter een paar aspecten die belangrijk zijn  als je probeert uit te vinden wat jouw droombaan zou kunnen zijn.

Ten eerste, vraag jezelf af ‘’wat voor werk past bij mij?’’. Om hier antwoord op te geven is het belangrijk om erachter te komen waar je gepassioneerd over bent. Wat zijn de dingen die je het liefste doet? Dit zijn de activiteiten die je graag zou doen, zelfs als je er niet voor betaald zou krijgen. Als je eenmaal een goed beeld hebt van je passies, bedenk dan hoe je dit zou kunnen integreren in je werk. 

Ten tweede, bedenk welke vaardigheden en talenten je hebt die je zou kunnen gebruiken in jouw droombaan. Waar blink je in uit? Wat gaat jou gemakkelijk af?  Dit zijn de talenten die de basis vormen voor je volgende stap in je loopbaan.Ten derde, denk na over wat voor levensstijl je wilt hebben. Wat past bij mij? Wil je een baan waarbij je kunt reizen? Of een die je veel vrije tijd geeft? Wil je  een baan die uitdagend en opwindend is, of een baan die meer ontspannen is? Denk aan je levensstijl als je probeert uit te vinden wat je droombaan zou kunnen zijn.

Tot slot, wees niet bang om buiten je comfort zone te treden. Soms zijn de beste droombanen de banen die we nog nooit overwogen hebben. Dus blijf onbevooroordeeld en misschien vind je je droombaan wel op een plek die je nooit had verwacht.

Hoeveel mensen hebben hun droombaan?

Er is geen sluitend antwoord op deze vraag, omdat een ieders kijk op wat een droombaan inhoudt verschillend is. Wel is uit diverse onderzoeken gebleken dat ongeveer 1 op de 5 werknemers (21%) het gevoel heeft dat hij of zij zijn of haar droombaan heeft. Hoewel het zeker niet de meerderheid is, zijn er toch best  mensen  die hun droombaan hebben kunnen verwezenlijken.

Elqui kennismakingsgesprek

Wil je graag een persoonlijk advies?

Neem dan vrijblijvend contact op met Ellen of Estra.

Wij helpen je graag verder!

ELQUI, HÉT BUREAU VOOR LOOPBAANCOACHING, OUTPLACEMENT EN TRAININGEN IN ARNHEM EN OMGEVING

DOE JIJ WAAR JE GOED IN BENT? Ontdek jouw loopbaanpotentieel!

Doe de Elqui loopbaancheck en weet binnen 5 minuten waar je staat.