reviewscore

welkom@elqui.nl

Stuur ons een vraag of bericht

026.669.00.18

Wij staan persoonlijk voor je klaar

Gratis kennismakingsafspraak

Kies hier je datum en tijdstip

IN DE LOOPBAAN-ESTAFETTE VAN ELQUI: TIDDO ROOZENDAAL

IN DE LOOPBAAN-ESTAFETTE VAN ELQUI: TIDDO ROOZENDAAL

                                  “Doe wat je leuk vindt…en durf”


Wat wilde je vroeger worden?

‘Daar heb ik lang over na moeten denken. Ik wist niet wat ik wilde worden, buiten de geijkte dingen toen ik heel jong was, zoals piloot, wereldreiziger, noem maar op. ik vond het niet zo belangrijk, ik dacht ik zie het allemaal wel. Ik heb toerisme gestudeerd en ben vervolgens HEAO communicatie gaan studeren. Na een half jaar merkte ik dat het niets voor mij was, het zakelijke, de theorie en het ongrijpbare paste niet bij mij. Mijn vrouw stimuleerde mij om out of the box te denken en attendeerde me op een open dag van de kunstacademie Rotterdam. Daar ontdekte ik dat ik het creatief zijn met nieuwe media erg leuk vond. Ik kende het helemaal niet van tevoren, maar het paste helemaal bij me. Je maakt iets, je doet iets wat resultaat heeft. Het gaat me gemakkelijk af en het is tastbaar. Dat is denk ik mijn beste keuze geweest ooit. Dat je van ‘de standaard’ gaat naar iets wat je niet van jezelf verwacht. En nu heb ik mijn eigen bedrijf en maak ik 2D animaties.’

Wat is het meest bepalend geweest in je loopbaan?
‘Dat ik voor de studie Audiovisueel Design heb gekozen en daardoor een talent heb ontdekt waarvan ik van tevoren niet wist dat het in me zat.
ik ben er daardoor achter gekomen dat ik een groot doorzettingsvermogen heb als ik iets graag wil en autodidact ben met de specifieke software om de filmpjes te maken. Ik vond dit zo leuk dat ik de beste wilde zijn van de klas. Iemand waar over 10 jaar nog over gesproken wordt. Uiteindelijk werden allebei m’n afstudeerfilms geselecteerd voor het Nederlands Filmfestival. Ik had m’n doel bereikt. Maar ik wilde door en heb vervolgens nog een masterstudie (Lens Based Media) gevolgd bij het Piet Zwart instituut.
Als ik iets op een bepaalde manier wil maken dan kan ik tegenwoordig ook precies zo maken. En, een leuke bijkomstigheid: mijn zoon krijgt zijn eigen tekenfilms!’

Wat zou je -carrièretechnisch – anderen willen aanraden om te doen?
‘Doen wat je leuk vindt. Maar dat roept iedereen natuurlijk… En durf! Ik heb de stap genomen om voor mezelf te beginnen in een economisch slechte tijd. Ik had een buffertje opgebouwd en ben gaan doen waar mijn hart lag.
Zorg ook vooral dat je dingen in het leven doet die je belangrijk vindt. Werk vind ik niet het belangrijkst, ik vind de vrijheid die ik met mijn werk creëer heel belangrijk. Dat is wat ik iedereen gun. Creëer een stuk vrijheid in je baan, voor zover mogelijk. Dat kan op verschillende manieren. Voor mij is vrijheid dat ik kan werken wanneer ik wil, waar ik maar wil. Mijn werk is niet afhankelijk van plaats en tijd; dat is de ultieme vrijheid. Mijn grootste klanten zitten in het buitenland.’

Als je dit niet was geworden, wat dan wel?
‘Ik zou het werkelijk niet weten. Ik ben heel goed in wat ik nu doe en het is mijn hobby. Ik had graag een mooi alternatief gehad, maar heb er gelukkig nog nooit over na hoeven denken.’

Wat is je grootste talent?
‘Ik heb een groot doorzettingsvermogen, pak het technische gedeelte binnen het creatieve heel snel op en kan het dan heel goed naar een hoger plan brengen. Een soort codetaal voor webdesigners die ik binnen Adobe After Effects goed kan vertalen naar wat ik voor ogen heb.’

Wat ben je over 5 jaar aan het doen?
‘Het duurt misschien wat langer dan 5 jaar, maar ik hoop dat ik later wijnboer ben ik Frankrijk en daarnaast nog mijn huidige baan heb. Dat zou de gouden combinatie zijn. Net wat meer tijd hebben voor mijn gezin, maar ook nog steeds voor mijn werk en mijn hobby en dan maakt het niet eens echt uit waar het is, als de zon maar schijnt!’

Elqui kennismakingsgesprek

Wil je graag een persoonlijk advies?

Neem dan vrijblijvend contact op met Ellen of Estra.

Wij helpen je graag verder!

ELQUI, HÉT BUREAU VOOR LOOPBAANCOACHING, OUTPLACEMENT EN TRAININGEN IN ARNHEM EN OMGEVING

DOE JIJ WAAR JE GOED IN BENT? Ontdek jouw loopbaanpotentieel!

Doe de Elqui loopbaancheck en weet binnen 5 minuten waar je staat.