reviewscore

welkom@elqui.nl

Stuur ons een vraag of bericht

026.669.00.18

Wij staan persoonlijk voor je klaar

Gratis kennismakingsafspraak

Kies hier je datum en tijdstip

6 SNELLE TIPS OM JE CV IN 5 MINUTEN TE VERBETEREN

6 snelle tips om je CV in 5 minuten te verbeteren

Heb je dat ook weleens? Je oog valt op een vacature voor jouw droombaan, maar de sluitingsdatum is vandaag al! En de reacties na de sluitingsdatum worden niet meer in behandeling genomen.

No stress! Ervanuitgaand dat je al een basis cv hebt waarin je werkervaring up-to-date is, kun je met onderstaande tips toch snel schakelen.

Cv: Formuleer relevant, kort & krachtig

Recruiters scannen je cv gemiddeld in 6 seconden. Uit onderzoek blijkt dat ze in eerste instantie kijken naar je

  • naam
  • huidige functie en organisatie en hoe lang je daar al werkt
  • je voorlaatste functie, organisatie en de periode dat je daar hebt gewerkt
  • opleiding

Het is dus zaak het de recruiter gemakkelijk te maken om de informatie te vinden waar hij of zij naar zoekt. Focus op relevante zaken voor de functie en laat details achterwege. Werk met bullets en opsommingen en schrijf geen lange zinnen en lange verhalen. Maak het de recruiter zo gemakkelijk mogelijk om je cv snel te kunnen scannen en jouw toegevoegde waarde voor de functie en organisatie te ontdekken.

Gebruik een goed leesbaar lettertype

Een prettig en gemakkelijk leesbaar lettertype is belangrijker dan je denkt. Houd het rustig en eenvoudig en gebruik consequent hetzelfde lettertype in je hele cv en in je brief. De ideale grootte van de letters is (afhankelijk van het lettertype) 10 of 11 punts – met uitzondering van de titel, die mag uiteraard groter zijn.

Test de hyperlinks

Een verwijzing naar je LinkedIn profiel (en een relevante website, of een portfolio) is aan te raden. In een LinkedIn profiel kun je namelijk meer aanvullende informatie over je achtergrond kwijt dan in je cv. Vergeet niet om de linkjes waar je naar verwijst ook te testen. Werken ze? En leiden ze naar de juiste pagina’s?

Maak een overzichtelijke CV indeling

Zorg dat de verschillende onderdelen eruit springen met duidelijke vetgedrukte koppen, kleuren, of lijnen, afhankelijk van hoe je jouw CV wilt presenteren. Zo weet de recruiter in één oogopslag waar hij kan vinden wat hij zoekt.

Laat je cv door iemand anders lezen

Vaak kijk je over je eigen grammatica- of spellingsfouten heen. Laat je cv daarom altijd nog even door iemand lezen die gevoel heeft voor grammatica, spelling en details. Je zou niet de eerste zijn waarvan het cv door slordige fouten gelijk op de verkeerde stapel belandt.

Verstuur je cv in PDF formaat

Het zou jammer zijn als je zorgvuldige indeling bij het openen van je cv rommelig overkomt door verschuivingen van bullets, zinnen, pagebreaks etc. Sla je cv daarom voordat je hem verstuurt op in PDF format. Nu kun je ervan uitgaan dat de ontvanger ook jouw overzichtelijke, verzorgde cv te zien krijgt.

Veel succes met je sollicitatie!

Heb je meer tijd voor een pakkend cv en kan je hierbij nog wel wat hulp gebruiken? Wellicht is de Sollicitatie-Toolkit van Elqui wat voor jou! Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag.

Elqui kennismakingsgesprek

Wil je graag een persoonlijk advies?

Neem dan vrijblijvend contact op met Ellen of Estra.

Wij helpen je graag verder!

ELQUI, HÉT BUREAU VOOR LOOPBAANCOACHING, OUTPLACEMENT EN TRAININGEN IN ARNHEM EN OMGEVING