reviewscore

welkom@elqui.nl

Stuur ons een vraag of bericht

026.669.00.18

Wij staan persoonlijk voor je klaar

Gratis kennismakingsafspraak

Kies hier je datum en tijdstip

DE VOORDELEN VAN E-COACHING

DE VOORDELEN VAN E-COACHING TIJDENS COVID-19

Bijzonder om te zien dat sinds de komst van het Coronavirus de wereld er anders uit is gaan zien en hoeveel creativiteit en flexibiliteit we met z’n allen hebben. Hoe we omgaan met een nieuwe werkelijkheid en hybride werken een algemeen begrip is geworden. 

Voor Elqui betekende dit ook een aanpassing, een andere manier van werken. Hoewel we altijd al gebruik maakten van e-coaching (ook wel online coaching of remote coaching genoemd), is coachen op afstand inmiddels een belangrijke coachvorm geworden.

Wat is remote coaching precies?

Zoals de term al suggereert, coachen we op afstand. Face-to-face gesprekken worden vervangen door een combinatie van videocalls, whatsapp en mail, maar kunnen ook deels plaatsvinden via de ‘good old’ telefoon. 

Toegegeven, het was even wennen in het voorjaar van 2020. Het face-to-face contact met onze coachklanten is voor ons een van de belangrijkste pijlers van onze dienstverlening. Onze voorkeur blijft uitgaan naar persoonlijke ontmoetingen op ons mooie nieuwe kantoor aan de De la Reijstraat in Arnhem voor een coachsessie, of in Park Sonsbeek om de hoek voor een verfrissende sessie wandelcoaching.
Maar er zijn veel voordelen en merken dat remote coaching in sommige fases van een traject juist een heel goed alternatief is.

Wat zijn de voordelen van remote coaching?

  • Je kan makkelijker kiezen voor meer en kortere contactmomenten; er is immers geen reistijd. Je zet kleinere stapjes per keer, maar wel meer stapjes. 
  • Je coachdoel wordt op die manier vaak in kortere tijd bereikt
  • Soms is het op afstand makkelijker om open te zijn. Thuis achter je beeldscherm en bijvoorbeeld via e-mail deel je soms sneller wat er in je omgaat dan wanneer je coach in levenden lijve voor je neus zit


We zijn enthousiast over hoe je waardevol persoonlijk contact kan opbouwen via videocalls. 

Interesse in e-coaching?

Neem nu contact op met Estra of Ellen voor een gratis en vrijblijvende online kennismakingsafspraak!

E-coaching is volledig op maat; starten kan al vanaf één coachsessie.

Elqui kennismakingsgesprek

Wil je graag een persoonlijk advies?

Neem dan vrijblijvend contact op met Ellen of Estra.

Wij helpen je graag verder!

ELQUI, HÉT BUREAU VOOR LOOPBAANCOACHING, OUTPLACEMENT EN TRAININGEN IN ARNHEM EN OMGEVING