reviewscore

welkom@elqui.nl

Stuur ons een vraag of bericht

026.669.00.18

Wij staan persoonlijk voor je klaar

Gratis kennismakingsafspraak

Kies hier je datum en tijdstip

Durf jij uit je comfortzone te stappen?

DURF JIJ UIT JE COMFORTZONE TE STAPPEN?

Tijdens de vakantie neem ik eindelijk de tijd om weer eens heerlijk te dromen. Overdag, welteverstaan. Turend over de Middelandse Zee lijken onmogelijkheden mogelijk en grote obstakels kleine belemmeringen te worden. Ik voel me goed, ben fit en en denk na over wat ik het komend najaar wil gaan doen.

Eenmaal thuis zie ik het toch weer anders. Ik word in beslag genomen door de dagelijkse routine en ineens lijkt het of de oude belemmerende overtuigingen toch weer terug zijn gekomen.

We komen dit ook regelmatig tegen bij cliënten. In de eerste gesprekken durven mensen vaak nog te dromen, te gaan voor een diepere wens. Wanneer het echt aankomt op het maken van loopbaankeuzes komen er snel belemmeringen voorbij zoals ‘daar is toch geen werk in’, ‘ik weet niet of het echt wat voor me is’, ‘ik heb gehoord dat.. ‘ etc. Toch zijn er genoeg mensen die durven te kiezen voor hun innerlijke stem en tegen de stroom in zijn gaan zwemmen. Ze zijn een eigen bedrijf gestart tijdens een recessie, zijn op latere leeftijd weer gaan studeren of hebben een totaal ander beroep gekozen. Omdat het beter bij hen past dan hun oorspronkelijke keuze.
Ook al is het vaak veruit niet de makkelijkste weg, zij zijn vooral erg trots op de stap die ze hebben gemaakt. Ze jagen een droom achterna. En dat is in veel gevallen zeker niet de gemakkelijkste keuze.

Durf jij voor jouw droom te kiezen? Of heb je dit al eerder gedaan? Hoe kom je erachter of die droom ook daadwerkelijk bij je past?
Onderzoek het, ga met mensen praten die zo’n stap al eens eerder gemaakt hebben. Hoe hebben zij dit ervaren, wat zijn ze tegengekomen en wat heeft het hen gebracht?
Probeer niet alles van te voren uit te denken, want je kunt niet in de toekomst kijken, hoe graag je dit ook zou willen. Accepteer dat je bepaalde risico’s loopt. Hoe aanvaardbaar zijn deze risico’s voor jou? En, – misschien nog wel belangrijker om bij stil te staan-, wat mis je als je geen actie onderneemt?

Overweeg jij ook om uit je comfortzone te stappen en kun je hier nog wat ondersteuning bij gebruiken? Of, weet je nog niet goed wat je nu écht wilt en wat jouw talenten precies zijn?
Maak gerust eens een vrijblijvende afspraak met ons. We helpen je graag verder.

Veel gelezen

Elqui kennismakingsgesprek

Wil je graag een persoonlijk advies?

Neem dan vrijblijvend contact op met Ellen of Estra.

Wij helpen je graag verder!

ELQUI, HÉT BUREAU VOOR LOOPBAANCOACHING, OUTPLACEMENT EN TRAININGEN IN ARNHEM EN OMGEVING

DOE JIJ WAAR JE GOED IN BENT? Ontdek jouw loopbaanpotentieel!

Doe de gratis Elqui loopbaancheck en weet binnen 5 minuten waar je staat.