‘EEN SPRONG IN HET DIEPE’

Man jumping into a natural pond

Eén van onze eerste klanten was Michèle Kohlmann. Lees de ervaring van Michèle, vanaf het moment dat ze zich realiseerde dat haar werk haar geen energie meer gaf. Sterker nog: het kostte haar energie.
Zo kwam ze bij Elqui terecht.

Michèle: ‘Na 10 jaar met veel plezier gewerkt te hebben bij mijn werkgever, merkte ik dat ik geen energie meer kreeg van mijn werk. De inhoud van mijn functie veranderde, ik kreeg een nieuwe leidinggevende; ik voelde me er duidelijk niet meer op mijn plaats. Ik heb dit aangegeven bij mijn werkgever en in mei 2010 werd me de mogelijkheid geboden om een loopbaantraject te gaan volgen. Doel: meer inzicht krijgen in mijn talenten en toegevoegde waarde. En erachter komen of mijn kwaliteiten en competenties nog wel aansloten bij de behoefte van de organisatie.

Tsja, waar vind je een passend loopbaancoachingsbureau? Een bureau kan wel goed aangeschreven staan; ook de werkwijze en visie moeten je aanspreken en het allerbelangrijkste, er moet een klik zijn. Ik heb een aantal afspraken gemaakt, gesprekken gehad met verschillende coaches en mijn keuze is gevallen op Elqui. Waarom? De klik met Estra, de resultaatgerichte manier van werken en het grote netwerk in marketing en communicatie.

Loopbaanoriëntatie
Ik stond er nauwelijks bij stil waar mijn kwaliteiten lagen. Onbewust weet je misschien wel waar je goed in bent. Toch, als iemand me rechtstreeks vroeg waar mijn talenten lagen, dan vond ik het makkelijker om mijn tekortkomingen te noemen. Kwaliteiten zijn vooral heel ‘vanzelfsprekende’ eigenschappen.
Door de gesprekken die ik had met Estra (soms heerlijk wandelend door het Sonsbeek park), het doorvragen over wat ik nu écht zou willen, kwam ik erachter waar mijn kracht ligt: mijn antenne voor nieuwe ideeën en het ontdekken en benutten van kansen en mogelijkheden. Onderzoeken, pionieren en adviseren hierover, daar krijg ik energie van. Dit werd nog eens bevestigd door de uitkomsten van de carrièreankerstest en de sterke punten analyse.

Outplacement
Op een bepaald moment kwam ik erachter dat ik niet meer gelukkig zou worden in mijn huidige functie. Ik wilde een keuze maken; kies ik voor zekerheid of kies ik voor het avontuur? Het is best spannend, weggaan bij een goede werkgever en nog niet weten hoe je toekomst op werkgebied eruit gaat zien. Estra heeft me begeleid om hierin een weloverwogen keuze te maken en bij Elqui heb ik vervolgens ook een outplacementtraject gevolgd. Ik wist inmiddels waar mijn talenten lagen en welke richting ik op zou gaan; Elqui begeleidde mij in mijn sollicitatie- en netwerkactiviteiten. Niet alleen via de traditionele weg maar vooral ook door middel van het inzetten van social media.

Na een sollicitatiegesprek realiseerde ik me ineens dat ik geen typische 9 tot 5 kantoorbaan meer wilde. Mijn eigen tijd indelen, doen wat ik leuk vind en waar ik goed in ben, dat is mijn doel. Met als resultaat dat ik nu mijn eigen bedrijf aan het opzetten ben. Ik bied praktische, betaalbare marketing en communicatie adviezen aan voor het MKB en ZZP-ers. Bedrijven en kleine zelfstandigen die vaak niet de expertise in huis hebben op het gebied van marketing en communicatie en het te duur vinden om daar iemand voor aan te nemen. Ik krijg er erg veel energie van om dit te doen. Elqui begeleidt me nog steeds: ze ondersteunen me in het opzetten van een eigen bedrijf en introduceren mij in hun netwerk. Aangezien ze zelf 2 jaar geleden ondernemers zijn geworden, weten ze als geen ander hoe dit proces verloopt.

Mijn werkende leven is compleet veranderd sinds het eerste gesprek met met mijn leidinggevende over een mogelijk loopbaantraject. Het is niet makkelijker geworden, wel veel uitdagender. Natuurlijk word ik nog wel eens wakker en vraag ik mezelf af of ik de juiste keuze heb gemaakt. Toch weet ik zeker dat, zodra de eerste factuur wordt verstuurd, ik ongelofelijk trots ben dat ik deze stappen heb gezet.’

 

 

Wil je graag een persoonlijk advies?

Vraag dan een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek aan met Ellen of Estra.

Wij helpen je graag verder!

 

BEN JE GEÏNSPIREERD GERAAKT?

Overweeg je ook aan de slag te gaan met je loopbaan? Te gaan doen waar je goed in bent?  Vertel het ons, we helpen je graag bij het realiseren van de volgende stap in je carrière.