reviewscore

welkom@elqui.nl

Stuur ons een vraag of bericht

026.669.00.18

Wij staan persoonlijk voor je klaar

Gratis kennismakingsafspraak

Kies hier je datum en tijdstip

VERANDER JIJ JEZELF, OF VERANDER JE JE WERK?

VERANDER JIJ JEZELF, OF VERANDER JE JE WERK?

Je hebt het vast wel eens meegemaakt, of misschien is het juist op dit moment heel herkenbaar: je hebt een bepaalde functie en probeert deze zo goed mogelijk uit te voeren. Je werkt er hard voor, maar toch gaat het allesbehalve vanzelf. Je merkt dat het steeds moeizamer gaat en dat je steeds onzekerder wordt. Wat doe je? Nog harder werken, blijven proberen in het plaatje van jouw functieprofiel te passen? Je aanpassen, trainingen volgen, die succesvolle collega imiteren?
Het kan ook anders. Je hebt vaak meer invloed op je werk dan je denkt.

Wij zijn ervan overtuigd dat het weinig zin heeft heel hard te werken aan je ‘zwakke’ punten. Je zal hierin nooit echt succesvol worden. Het is beter te focussen op de activiteiten waar je talenten worden aangesproken en je sterke punten nog sterker te maken. Doe zoveel mogelijk de dingen waar jij goed in bent.

Veel medewerkers en bedrijven gaan uit van een functieprofiel. Op zich goed dat je weet wat van je verwacht wordt, maar neem het niet te strict. Laat ruimte voor individuele talenten. Vergeet niet dat iedereen anders is en niet aan de standaard norm voldoet. Als er zeven communicatieadviseurs zijn op één afdeling zullen ze heus niet allemaal organisatorisch sterk, pro-actief en innovatief zijn. Juist het feit dat mensen verschillend zijn kan een team sterker maken, omdat mensen elkaar aanvullen. Waarom hier geen gebruik van maken bij de taakverdeling? Mensen met verschillende kwaliteiten en rollen leveren juist een waardevolle bijdrage aan het team.
Wat is jouw bijdrage?

Welke invloed kun je nu zelf op de invulling van je werk uitoefenen? Het begint met bewustwording van jouw unieke kwaliteiten. Om hier wat meer inzicht in te krijgen kun je jezelf een aantal vragen stellen, zoals:

  • Waar krijg je vaak complimenten voor?
  • Voor welke taken word jij meestal gevraagd?
  • Welke activiteiten gaan je gemakkelijk af?
  • Wat doe je met plezier, waarvan raak je in een zgn.  flow?

Een volgende stap: inventariseer in hoeverre je jouw kwaliteiten inzet in je huidige functie.
Hoe zou je jouw talenten meer/beter/vaker kunnen inzetten, zodat je beter tot je recht komt?

Merk je dat er weinig tot geen beroep wordt gedaan op jouw unieke kwaliteiten in je werk? Dan is het misschien wel tijd om naar werk uit te kijken dat wél bij je past, werk dat je positieve energie geeft.

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het in kaart brengen van jouw unieke talenten? Of bij de zoektocht naar werk dat naadloos bij jouw talenten past?
Wij helpen je graag verder. 

Elqui kennismakingsgesprek

Wil je graag een persoonlijk advies?

Neem dan vrijblijvend contact op met Ellen of Estra.

Wij helpen je graag verder!

ELQUI, HÉT BUREAU VOOR LOOPBAANCOACHING, OUTPLACEMENT EN TRAININGEN IN ARNHEM EN OMGEVING

DOE JIJ WAAR JE GOED IN BENT? Ontdek jouw loopbaanpotentieel!

Doe de Elqui loopbaancheck en weet binnen 5 minuten waar je staat.