reviewscore

welkom@elqui.nl

Stuur ons een vraag of bericht

026.669.00.18

Wij staan persoonlijk voor je klaar

Gratis kennismakingsafspraak

Kies hier je datum en tijdstip

HET KEERPUNT VAN SANDER SCHARN: CARRIERESWITCH VAN INKOMENSCONSULENT NAAR FUNCTIONEEL BEHEER

img-2

Hallo Sander. Fijn dat we je voor onze rubriek een aantal vragen mogen stellen. Laten we bij het begin beginnen. Wanneer koos je voor een carriereswitch, wanneer wist je ‘ik wil iets anders doen?’

Zo’n 2,5 jaar geleden, werkte ik al 5 jaar als inkomensconsulent en ik merkte dat het werk niet goed bij me paste. Het vele schakelen, de gesprekken waarin je vaak een negatieve boodschap moet brengen, de sterke nadruk op kwantiteit in plaats van kwaliteit, dat maakte dat ik er steeds vaker over na ging denken. ‘Wat past er nu het beste bij mij?’

Ik ben altijd nieuwsgierig naar hoe processen in elkaar zitten en welke cijfers daarbij horen. Deze interesse kwam ook bovendrijven bij projecten waarin ik participeerde, daardoor kwam ik op het pad van business intelligence en dat ben ik samen met Estra van Elqui verder gaan onderzoeken.Ik merkte al snel dat de oriëntatie op een compleet nieuw vakgebied in combinatie met mijn functie als inkomensconsulent, lastig te realiseren was. In overleg met mijn leidinggevende ben ik voor anderhalf jaar transferkandidaat geworden zodat ik ruimte had om er helemaal voor te gaan.

Wat is het meest bepalend geweest in je loopbaan?

Vanwege persoonlijke omstandigheden heb ik ook een periode niet kunnen werken in mijn leven. Hierdoor heb ik ervaren wat het betekent om thuis te zitten en wat voor effect dit op je heeft. Hierdoor ben ik werken veel meer gaan waarderen. Werken is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Het werk dat ik doe geeft mij veel voldoening en leer ik veel over mijzelf.Waar ben je het meest trots op?Op de cliënten die ik als inkomensconsulent zo goed mogelijk heb geholpen én op de initiatieven die ik de afgelopen 2 jaar heb ondernomen om naar een nieuw vakgebied en een nieuwe baan toe te werken.

Wat zou je anderen, die ontslag willen nemen of ontslag krijgen, aanraden om te doen?

Richt je naar buiten en betrek zoveel mogelijk mensen bij het proces, praat met anderen over mogelijkheden, maar ook over je twijfels en onzekerheden. Er zijn meer mensen dan je van te voren zou denken die met je mee willen denken en willen reflecteren op wat je doet.Het geeft veel energie als je je naar buiten richt en initiatieven kunt ontplooien. De mensen met wie je praat reiken andere ideeën aan dan waar je vaak zelf aan denkt.Ik heb gemerkt dat met elk gesprek de focus op wat je daadwerkelijk wilt gaat doen, steeds concreter wordt. Het begon bij mij bij Business Intelligence en gaandeweg ben ik, mede door de werkervaring die ik opgedaan heb tijdens stages, uitgekomen bij functioneel beheer. Maar ik moet ook realistisch zijn: je zult op sommige momenten geluk moeten hebben door iemand tegen te komen die je een kans wil geven.

Wat denk je dat je over 5 jaar aan het doen bent?

Ik denk dat ik nog steeds werk op het gebied van informatievoorziening en het kan heel goed zijn dat ik ook nog als functioneel beheerder werk omdat ik mijzelf hier volop in kan ontwikkelen. Voor nu voel ik mij op mijn plek als functioneel beheerder bij het Sociaal Domein van gemeente Overbetuwe; het voelt goed om samen te werken ten behoeve van mensen die het nodig hebben.Door de loopbaanoriëntatie van de laatste twee jaar heb ik de overtuiging dat als ik de behoefte voel om te veranderen van functie, ik makkelijker een andere wending kan geven aan mijn loopbaan.

En wat we natuurlijk ook graag willen weten: wat heeft het loopbaantraject bij Elqui je het meest opgeleverd?

Handvatten om deze wending vorm te geven. Het is een aparte tak van sport om je te oriënteren op iets anders en als je er niet in thuis bent dan is het heel fijn om iemand naast je hebben die je daarin kan ondersteunen en verder kan helpen.

Overweeg je ook aan de slag te gaan met je loopbaan? Te gaan doen waar je goed in bent?  Vertel het ons, we helpen je graag bij het realiseren van de volgende stap in je carrière.

Wat levert loopbaancoaching eigenlijk op?

Veel gelezen

Elqui kennismakingsgesprek

Wil je graag een persoonlijk advies?

Neem dan vrijblijvend contact op met Ellen of Estra.

Wij helpen je graag verder!

ELQUI, HÉT BUREAU VOOR LOOPBAANCOACHING, OUTPLACEMENT EN TRAININGEN IN ARNHEM EN OMGEVING

DOE JIJ WAAR JE GOED IN BENT? Ontdek jouw loopbaanpotentieel!

Doe de gratis Elqui loopbaancheck en weet binnen 5 minuten waar je staat.