reviewscore

welkom@elqui.nl

Stuur ons een vraag of bericht

026.669.00.18

Wij staan persoonlijk voor je klaar

Gratis kennismakingsafspraak

Kies hier je datum en tijdstip

LOOPBAAN-ESTAFETTE VAN ELQUI: JANINE MILLIGEN

LOOPBAAN-ESTAFETTE VAN ELQUI: JANINE MILLIGEN

          ‘Janine van Milligen: ‘Blijf je ontwikkelen en denk in kansen’


Wat wilde je vroeger worden?

Ik wilde van alles worden. Ik heb altijd heel lastig kunnen kiezen, heb een brede interesse. Eerst wilde ik fysiotherapeut worden. Helaas was ik niet zo goed in natuurkunde, dus dat viel op een gegeven moment af. In talen was ik erg goed, maar dat is heel eenzijdig en vond ik te beperkt. Ik heb ook nog gedacht aan de politie, dat leek me heel stoer. Achteraf ben ik blij dat ik dat niet heb gedaan. Lijkt me toch behoorlijk heftig in deze tijd. Ik ben iemand van de praktijk: ik vind het leuk om te leren, maar ik wil er ook wat mee doen. Vanaf het begin van mijn loopbaan heb ik functies gehad met marketing- of communicatie-werkzaamheden als neventaken en voor dat vakgebied heb ik uiteindelijk gekozen.

Wat is het meest bepalend geweest in je loopbaan?
Mijn leidinggevende in mijn eerste baan (Gerard Moester, directeur van Häfele) adviseerde mij op jonge leeftijd al om managementopleidingen te volgen. “Ik zie jou wel als mijn opvolger”, zei hij. Hij liet me zien dat ik meer in me had, betrok me bij veel zaken en gaf me veel vrijheid. Ik kreeg daar de kans om diverse afdelingen te doorlopen en me zo verder te ontwikkelen. Daar heb ik nu nog steeds veel aan, ik kan goed schakelen tussen verschillende mensen en afdelingen.
Een tweede moment dat bepalend was, was toen ik in een leidinggevende functie het idee had dat ik niet meer met een korte ei, maar met een lange ij aan het leiden was. Ik was alleen maar bezig met anderen en dacht “Maar waar sta ik dan zelf, hoe wil ik me zelf verder ontwikkelen en hoe voel ik me daarbij?” Toen heb ik besloten me meer te richten op een bepaald vakgebied. Dat werd marketing en communicatie en vervolgens ben ik bij Johnson & Johnson terechtgekomen.

Wat zou je -carrièretechnisch – anderen willen aanraden om te doen?
Blijf je ontwikkelen en sta open voor veranderingen. Denk in kansen en niet in bedreigingen, benader dingen meer vanuit een positieve, open houding. En verder: pak vooral dingen op waar je goed in bent. Na een aantal jaren werkervaring weet je dat wel. Ga uit van wat je zelf belangrijk vindt en waar je gelukkig van wordt. Ik denk dat vooral veel vrouwen daar mee worstelen. Probeer een balans te vinden tussen alle rollen die je hebt. Ik leg de lat voor mezelf weleens te hoog, maar vind balans door keuzes te maken en bij mezelf te blijven. Ik blok tijd voor mezelf in de agenda en probeer niet te perfectionistisch te zijn. Ik vind het wel fijn dat iemand van buitenaf je regelmatig stimuleert om je hiervan bewust te worden.

Als je dit niet was geworden, wat dan wel?
Lastig. Stel dat ik alleen was geweest zonder kinderen, dan had ik graag veel internationaler willen werken: congressen en beurzen organiseren. Projectmanagement vind ik ook heel erg leuk en dan ook weer met een internationaal karakter. Iets heel anders zou ik niet willen worden. Ik denk dat ik nu iets doe dat heel goed bij me past en ik vind het leuk wat ik doe. En dat straal je dan ook uit, hoor ik van mijn omgeving.

Wat is je grootste talent?
Organiseren en coördineren. Ik ben pragmatisch ingesteld en werk gestructureerd. Mensen zeggen wel eens tegen mij dat ik een soort Haarlemmerolie ben: een smeermiddel tussen mens en organisatie. Ik heb een goed beeld van hoe dingen lopen en welke zaken er spelen. Als zelfstandige ben ik erg voor samenwerking en netwerken. Samen met Jos van der Wolde heb ik een tijdje geleden het communicatie- en ontwerpbureau DD&D opgericht (www.ddend.nl). Ook heb ik samen met iemand anders lunchnetwerk LinkLunch in het leven geroepen, waaruit ik al verschillende samenwerkingsverbanden heb zien ontstaan.

Wat ben je over 5 jaar aan het doen?
Ik zou het niet weten, daar ben ik nog helemaal niet mee bezig. Ik kijk wat er op mijn pad komt en sta open voor nieuwe ontwikkelingen!

Elqui kennismakingsgesprek

Wil je graag een persoonlijk advies?

Neem dan vrijblijvend contact op met Ellen of Estra.

Wij helpen je graag verder!

ELQUI, HÉT BUREAU VOOR LOOPBAANCOACHING, OUTPLACEMENT EN TRAININGEN IN ARNHEM EN OMGEVING