reviewscore

welkom@elqui.nl

Stuur ons een vraag of bericht

026.669.00.18

Wij staan persoonlijk voor je klaar

Gratis kennismakingsafspraak

Kies hier je datum en tijdstip

Teamcoaching: zo creëer je een sterk team

Teamcoaching zo creëer je een sterk team - Elqui

Een goed werkend team zorgt voor de beste resultaten. Dat klinkt logisch maar ook makkelijker dan het is, want een goed werkend team ontstaat niet zomaar. Elk team bestaat uit verschillende mensen, met verschillende talenten, verschillende achtergronden, denkwijzen, expertises etc. Voeg al die teamleden bij elkaar en het zou een wonder zijn als ze zonder moeite een perfecte eenheid zouden vormen met dezelfde doelstelling, werkhouding, inzet en de daarbij behorende goede resultaten voor een onderneming.

Het team is een wezenlijk onderdeel van het bedrijf. Net als bij machines die bestaan uit allerlei onderdelen, heeft het team ook geregeld onderhoud nodig om de machine goed te laten werken. Teamcoaching kan hierbij helpen.

 

Waarom teamcoaching?

Teamcoaching kan helpen een team gezond te maken én te houden. Er wordt vaak veel aandacht geschonken aan het samenstellen van een goed team. Als dat eenmaal is gelukt, wordt verwacht dat er goed wordt samengewerkt, dat het team optimaal presteert en de teamleden energie en plezier halen uit hun werk en de onderlinge samenwerking. Tijdens een teamoverleg  wordt er meestal gekeken naar hoe het team op praktisch gebied beter kan functioneren; Wat zijn de taken die uitgevoerd moeten worden en wie pakt welke taak op? Hoe vaak wordt er eigenlijk gekeken naar het team zélf?

 

Elk team heeft periodiek onderhoud nodig

Hoe komt het dat een team niet goed functioneert? Dat kan verschillende oorzaken hebben. In de werkomgeving kan het voor individuele teamleden lastig zijn om ergernissen over de werkwijze van het team, of over andere leden te uiten. Dit kan zorgen voor irritaties en een gebrekkige onderlinge communicatie. Verschil in visie, verschillende verwachtingen, andere manieren van feedback geven, onvoldoende kennis van elkaars sterke punten… Het zijn allemaal zaken die vaak onderbelicht blijven, terwijl dit juist de dingen zijn die een krachtig team kunnen verzwakken. 

Tijdens teamcoachingsessies wordt er onder meer aandacht geschonken aan de onderlinge samenwerking, de communicatie tussen teamleden en de gedeelde visie van het team. Een teamcoach luistert, kijkt, stelt vragen, legt verbanden en kijkt naar het team als geheel. Bovenal geven we aandacht aan de individuele talenten en het talentpotentieel van de teamleden en hoe deze een waardevolle bijdrage (kunnen) leveren aan de doelstellingen van het team en de organisatie.

 

Werken aan een sterk team met behulp van Gallup CliftonStrengths

Betere teamresultaten beginnen bij een Strengths-based organisatiecultuur. Want als jij het beste uit je mensen haalt, haal je het beste uit je business. Een cultuur waarin Strengths-based werken centraal staat, stelt je in staat het maximale uit je mensen te halen. Omarm de authenticiteit van en de verschillen tussen mensen. Geef ze de ruimte om zichzelf te ontwikkelen met de focus op ieders unieke kwaliteiten. Dan bouw je aan een organisatie waar mensen elkaar aanvullen; waarbij optimaal gebruik wordt gemaakt van de verschillen tussen mensen. Verschillen worden juist voordelen. Je leert van elkaar, helpt elkaar en versterkt elkaar. Dit heeft een enorm positief effect op de prestaties van jouw organisatie.

Waarom?

Een cultuur van Strengths-based werken creëert een positieve werkomgeving met een hoge mate van bevlogenheid en betrokkenheid. Het stimuleert de persoonlijke ontwikkeling van mensen, vergroot het onderling begrip en de waardering voor elkaar en het bevordert een goede samenwerking. Bovendien is het dé manier om toptalent aan te trekken en te binden aan je organisatie.

 

Wat zijn de kosten voor teamcoaching?

Wil je ook werken aan het sterker maken van een team binnen je bedrijf, door te focussen op talenten(potentieel), het verbeteren van de onderlinge interactie, het voorkomen of juist oplossen van conflicten n? Neem hier contact met ons op en je ontvangt binnen 2 werkdagen een offerte op maat. Bij Elqui hebben we als gecertificeerd Gallup CliftonStrengths coach de ervaring en kennis in huis om jouw team(s) gezond te houden met teamcoaching. 

Elqui kennismakingsgesprek

Wil je graag een persoonlijk advies?

Neem dan vrijblijvend contact op met Ellen of Estra.

Wij helpen je graag verder!

ELQUI, HÉT BUREAU VOOR LOOPBAANCOACHING, OUTPLACEMENT EN TRAININGEN IN ARNHEM EN OMGEVING

DOE JIJ WAAR JE GOED IN BENT? Ontdek jouw loopbaanpotentieel!

Doe de Elqui loopbaancheck en weet binnen 5 minuten waar je staat.