reviewscore

welkom@elqui.nl

Stuur ons een vraag of bericht

026.669.00.18

Wij staan persoonlijk voor je klaar

Gratis kennismakingsafspraak

Kies hier je datum en tijdstip

Wat wil je écht? Werken vanuit een missie, zo doe je dat.

Missie

Je herkent het vast wel wanneer het leven z’n gangetje gaat; je werk is oké maar niet echt top. Je bent druk met alledaagse dingen zoals gezin, hobby’s, vrienden etc. Er is niet echt een noodzaak om direct het roer om te gooien, maar altijd maar zo doorgaan… mwah 

Wat wil ik écht?

‘Deep down inside’ weet je dat je op een gegeven moment iets anders wilt gaan doen, maar ‘wat dan?’ is de grote vraag. Steeds vaker overvalt je een gevoel van onrust en poppen prangende vragen op als : ‘wat wil ik écht?’ ‘Wat past bij mij?’ en misschien wel deze: ‘waartoe ben ik op aarde?’

Als je weinig aandacht blijft besteden aan deze wezenlijke vragen, dan zullen ze vroeg of laat blijven komen. Om erachter te komen wat je wilt, is het belangrijk om je eigen missie te ontwikkelen. Een missie kan van alles zijn waarvan je diep van binnen voelt: dit wil ik in m’n leven doen. Plan daarom tijd voor jezelf en probeer erachter te komen wat jouw missie is. Met een antwoord hierop ontwikkel je een innerlijk kompas, zodat je weet je wanneer een baan en organisatie bij je passen. En gegarandeerd, hier heb je de rest van je leven profijt van. 

“EEN GOEDE PERSOONLIJKE VISIE GEEFT JE EEN DOEL EN GEEFT RICHTING AAN ALLES WAT JE DOET.”

Hoe kom je erachter wat je missie is?

Een missie kan heel abstract zijn, bijvoorbeeld: ‘ik wil bijdragen aan een duurzamere wereld’. Dit lijkt erg hoog-over maar geeft toch sturing aan dagelijkse dingen. Het maakt dat je ergens ‘ja’ of ‘nee’ tegen zegt. Het maakt dat je je ergens goed bij voelt, of juist niet. Als je weet wat die van jou is, beweeg je gemakkelijker door het leven en maak je bewuster keuzes. Hoe kom je er nu achter wat je missie is?

De overkoepelende vraag voor het formuleren van een missie is: wat wil je betekenen en voor wie? En waarom wil je dit? Vooral ‘the why’ is hierin belangrijk, omdat hier emotie en gevoel bij komt kijken.

Mijn persoonlijke missie is ‘zoveel mogelijk mensen bewust maken van hun talenten en, daarmee, van hun onderscheidende vermogen’.’ Waarom? Omdat ik ervan overtuigd ben dat je meer uit je leven kunt halen als je doet waar je goed in bent en mag werken in een organisatie die hier ruimte aan geeft. Dit te weten geeft het richting en houvast aan mijn werkende leven. En belangrijker nog, het geeft veel voldoening om hierin de voor mij juiste dingen te doen en stappen te zetten om nog veel meer mensen bewust te maken van hun talenten.

Onderzoek voor jezelf of dat wat je dagelijks doet overeenkomt met wat je het liefst zou doen. Hoe meer je afstemt op je eigen missie hoe dichter je bij jezelf kunt blijven. 

“Hoe meer je afstemt op je eigen missie hoe dichter je bij jezelf kunt blijven.” 

Een oefening waarmee je een start kunt maken om erachter te komen wat jouw missie is:

Bekijk je leven eens van achteren naar voren: hoe wil je er op terugkijken?

Schrijf alles op wat er in je naar boven komt. 

  • Wat wil je gedaan hebben? 
  • Wat wil je bijgedragen hebben? 
  • Hoe wil je de wereld achterlaten? 
  • Wat  is jouw eigen rol in het geheel?
 

Je missie hoeft niet iets heel groots te zijn, het kan van alles zijn waarvan je van binnen voelt: dit is wat ik met mijn leven wil doen. Zodra je weet wat het is, wordt het een stuk makkelijker om de route naar je bestemming uit te stippelen.

Kunnen we je helpen bij het helder krijgen van waar jij voor staat en gaat? Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag verder!

Elqui kennismakingsgesprek

Wil je graag een persoonlijk advies?

Neem dan vrijblijvend contact op met Ellen of Estra.

Wij helpen je graag verder!

ELQUI, HÉT BUREAU VOOR LOOPBAANCOACHING, OUTPLACEMENT EN TRAININGEN IN ARNHEM EN OMGEVING

DOE JIJ WAAR JE GOED IN BENT? Ontdek jouw loopbaanpotentieel!

Doe de Elqui loopbaancheck en weet binnen 5 minuten waar je staat.