reviewscore

welkom@elqui.nl

Stuur ons een vraag of bericht

026.669.00.18

Wij staan persoonlijk voor je klaar

Gratis kennismakingsafspraak

Kies hier je datum en tijdstip

HET KEERPUNT VAN GERBEN VIS: CARRIERESWITCH VAN VERKOOPADVISEUR NAAR PLANNER

HET KEERPUNT VAN GERBEN VIS: CARRIERESWITCH VAN VERKOOPADVISEUR NAAR PLANNER

“Door het loopbaanoriëntatietraject kreeg ik de bevestiging: een adviserende en organiserende functie past het beste bij mij”

Hi Gerben, kun je iets meer vertellen over je achtergrond?

Via Defensie en een korte periode in de verhuur van fietsen heb ik een functie bekleed in de verhuur van machines en gereedschappen in de bouw. Vervolgens heb ik een overstap gemaakt naar de verkoop van gereedschappen, bevestigingsmaterialen en installatiesystemen.

Wanneer wist je ‘het is tijd voor een carriereswitch, dit wordt de volgende stap in mijn loopbaan’?

Eigenlijk vrij snel na een inventarisatie bleek dat ik op de goede plek heb gezeten en dat een commerciële, adviserende baan waarin ik contact onderhoudt met klanten en leveranciers goed bij mij past. Mijn voorkeursrollen zijn inspirator en adviseur; ik houd ervan om contacten te leggen, gesprekken te voeren en klanten zo goed mogelijk te adviseren.

Wat is je grootste succes tot nu toe?

Het overzetten van een grote aannemer samen met mijn buitendienstcollega naar een machinesbeheer programma. Deze verkoop is tot stand gekomen na een traject van steeds intensievere contacten met de verschillende contactpersonen binnen dat bedrijf. Hierbij zijn ze overgestapt van een gebruik van meerdere merken gereedschappen naar één machinebeheerprogramma. Dat ik hier een belangrijke rol in heb gespeeld, maakt me nog steeds trots.

Wat is je grootste talent?

Voor bijna elke vraag weet ik een creatieve, praktische oplossing of alternatieve mogelijkheden te bedenken. Ik word vooral uitgedaagd als er een niet standaard oplossing bedacht moet worden, dan ben ik op mijn best.

Wat zou je andere mensen die niet meer op hun plek zitten, aanraden om te doen?

Het begint eigenlijk al daarvoor. Ik zou aanraden om eens in de zoveel jaar na te gaan of je nog steeds gelukkig bent in je huidige functie. Mocht blijken dat een andere functie of baan beter aansluit bij je talenten, ga er dan mee aan de slag voordat de je er zelf mee geconfronteerd wordt en de beslissing voor je genomen wordt.

Wat ben je over 5 jaar aan het doen?

Werkend in deze branche als vraagbaak voor de klanten in de bouw of industrie om hen zo te adviseren en inspireren op het gebied van bijvoorbeeld gereedschappen hang en sluitwerk en ijzerwaren. Waar dat is, dat zal de toekomst uitwijzen. Wie weet op Terschelling, waar ik geboren en getogen ben. Maar, dat een commerciële functie in de bouw of industrie bij mij past, dat weet ik inmiddels zeker.

Wat heeft het loopbaantraject bij Elqui je opgeleverd?

Ik heb inzicht gekregen in en de bevestiging van mijn talenten op het gebied van de verkoop, omgang met klanten. Ik ben aangenomen als  planner / commerciële sbinnendienst bij een dienstverlenend bedrijf in de grafische industrie dat reinigingsoplossingen biedt aan de verpakkingsindustrie. Meedenken, niet stoppen voordat je de baan gevonden hebgt die bij je past. Elqui is zeker geen standaard bureau maar je hebt te maken met twee coaches die oprecht geïnteresseerd zijn en het volste vertrouwen hebben in een goede afloop. En ze hebben gelijk gekregen...

Elqui kennismakingsgesprek

Wil je graag een persoonlijk advies?

Neem dan vrijblijvend contact op met Ellen of Estra.

Wij helpen je graag verder!

ELQUI, HÉT BUREAU VOOR LOOPBAANCOACHING, OUTPLACEMENT EN TRAININGEN IN ARNHEM EN OMGEVING

DOE JIJ WAAR JE GOED IN BENT? Ontdek jouw loopbaanpotentieel!

Doe de Elqui loopbaancheck en weet binnen 5 minuten waar je staat.