reviewscore

welkom@elqui.nl

Stuur ons een vraag of bericht

026.669.00.18

Wij staan persoonlijk voor je klaar

Gratis kennismakingsafspraak

Kies hier je datum en tijdstip

Het Keerpunt van Nicole Sweers: carriereswitch van Manager Salessupport naar Praktijkmanager Bedrijfsvoering

Carriereswitch Nicole Sweers

Wat is je achtergrond

Ik heb de afgelopen 24 jaar gewerkt bij hetzelfde bedrijf. Doordat ik de nodige ontwikkelingen kon doormaken en ik wisselende functies heb vervuld, heb ik dat altijd met veel plezier gedaan. Mijn laatste functie was die van Manager Sales Support en daarin stuurde ik een grote, ondersteunende afdeling aan. Door een reorganisatie is mijn functie komen te vervallen en ben ik boventallig verklaard. Er kwamen nieuwe functies vrij, maar die sloten niet aan bij de activiteiten waar ik energie van krijg en daarom heb ik ervoor gekozen om buiten de organisatie te gaan kijken naar een functie die wel bij mij past.

Wanneer wist je ‘een carriereswitch, dit wordt mijn volgende stap in mijn loopbaan’?

Het is natuurlijk 1 ding om te besluiten dat je op zoek gaat naar een (andere) functie in een andere organisatie maar daarmee wist ik nog niet helemaal wat dan wel. Tijdens het afronden en overdragen van mijn werkzaamheden werd me al wel duidelijk dat ik graag iets anders wilde dan ik de afgelopen jaren had gedaan, tijdens het loopbaan traject werd het nieuwe pad steeds duidelijker.

Wat is je grootste succes tot nu toe?

Ik ben van nature iemand die zo veel mogelijk zekerheid wil, ik ben er dan ook erg trots op dat ik toch het besluit heb genomen om iets heel anders te gaan doen bij een andere organisatie. Ik heb, mede door het loopbaantraject helder gekregen wat ik zou willen doen en ik heb een baan gevonden die daar perfect bij aansluit.

Wat is je grootste talent?

Ik ben goed in het aanbrengen van structuur en het plannen en prioriteren van activiteiten. Ik doorgrond zaken snel en heb oog voor (proces) verbeteringen.

Wat zou je andere mensen die op hun werk niet meer op hun plek zitten, aanraden om te doen?

Kijk vooral naar waar je energie van krijgt en durf te gaan voor iets heel anders. Je brengt een groot gedeelte van je tijd door op het werk dus dan moet je je zelf toch ook een mooie, leuke job gunnen.

Wat ben je over 5 jaar aan het doen?

De komende jaren wil ik mij gaan ontwikkelen in een voor mij nieuwe rol: praktijkmanager bij een praktijk voor fysiotherapie. Ik verwacht dat deze richting en werkomgeving heel goed bij me gaan passen en me de komende jaren wel gaan bezighouden. De praktijk waar ik ga werken heeft veel ambitie dus daar is genoeg te doen, Ik sluit dan ook zeker niet uit dat ik dit over 5 jaar nog steeds doe.

Wat heeft het loopbaantraject bij Elqui je opgeleverd?

Door de jaren heen heb ik al veel inzichten gekregen in waar mijn kwaliteiten liggen, mijn loopbaantraject heeft me daarin vooral bevestigd. Waar ik vooral erg mee geholpen ben is het (weer opnieuw) bekijken waar ik de energie vandaan haal en welke functies dan passend zouden kunnen zijn.  Een hele nieuwe richting op gaan brengt wel onzekerheid met zich mee en in mijn geval af en toe de neiging om terug te vallen op het vertrouwde en de “droombaan” los te laten. Ellen heeft me daarin de kritische vragen gesteld en het vertrouwen gegeven om vast te blijven houden aan mijn keuze.Met resultaat: per 1 december ga ik beginnen als Praktijkmanager Bedrijfsvoering bij een fysiopraktijk.

Elqui kennismakingsgesprek

Wil je graag een persoonlijk advies?

Neem dan vrijblijvend contact op met Ellen of Estra.

Wij helpen je graag verder!

ELQUI, HÉT BUREAU VOOR LOOPBAANCOACHING, OUTPLACEMENT EN TRAININGEN IN ARNHEM EN OMGEVING

DOE JIJ WAAR JE GOED IN BENT? Ontdek jouw loopbaanpotentieel!

Doe de Elqui loopbaancheck en weet binnen 5 minuten waar je staat.