reviewscore

welkom@elqui.nl

Stuur ons een vraag of bericht

026.669.00.18

Wij staan persoonlijk voor je klaar

Gratis kennismakingsafspraak

Kies hier je datum en tijdstip

HOE BENUT JE EEN OUTPLACEMENTTRAJECT OPTIMAAL?

HOE BENUT JE EEN OUTPLACEMENTTRAJECT OPTIMAAL?

Een Outplacementtraject is een traject dat ingezet kan worden na ontslag. Hoe zorg je ervoor dat dit traject waardevol is en een basis vormt voor de rest van je carrière?

Veel mensen denken bij outplacement aan het zo snel mogelijk vinden van een nieuwe baan. Outplacement is echter veel meer dan dat. Het is ook stil staan bij wie je bent, kunnen benoemen wat je sterke punten en je competenties zijn, wat je tot nu toe bereikt hebt én wat je zou willen bereiken in je carrière.

Kortom; even stil staan om daarna gericht de volgende stap te zetten in je loopbaan.

Tips om je outplacementtraject optimaal te benutten:

  • Begin zo snel mogelijk. Hoe langer je wacht, hoe groter de afstand wordt tot de arbeidsmarkt.

  • Benut het budget dat je hebt gekregen bij het afscheid van je werkgever en neem een loopbaancoach in de arm waarin je vertrouwen hebt en die up-to-date kennis heeft van de arbeidsmarkt, solliciteren en netwerken. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die geen loopbaancoach inschakelen minder snel een nieuwe baan vinden.

  • Neem de tijd voor stilstaan bij het afscheid van je werkgever. Het verwerkingsproces na baanverlies is te beschouwen als een rouwproces. Rouw over het verlies van een baan is de keerzijde van de loyaliteit waarmee je je hebt verbonden aan de organisatie. Het doel aan het begin van het outplacementtraject is dat je het verlies van je baan verwerkt in de gesprekken met je loopbaancoach en dat je een duidelijk en positief vertrekverhaal kunt vertellen.

  • Kies voor een outplacementtraject met een maximale duur van 6 maanden. Dat is een intensief traject, waardoor je sneller klaar bent voor de arbeidsmarkt en je kansen vergroot op een nieuwe baan.

  • Vertel zoveel mogelijk mensen in je omgeving dat je weg bent bij je werkgever en een outplacementtraject volgt. Laat de mensen om je heen met je mee denken, maakt ze deelgenoot van de fase waarin je zit. Je zal ervaren dat je hierin niet de enige bent; er zijn veel mensen die door bijvoorbeeld een reorganisatie of een conflictsituatie in een outplacementbureau in de arm hebben genomen. Vraag anderen naar hun ervaringen.

  • Kies voor een outplacementbureau die zowel individuele coachingssessies als groepstrainingen aanbiedt. Door ook deel te nemen aan trainingen kun je jouw ervaringen delen en kun je leren van anderen die zich in een soortgelijke situatie bevinden.

  • Schakel je netwerk in. Vraag je netwerk om tips en doorverwijzingen zodra je weet wat je wilt, naar welke baan je op zoek bent. Laat andere mensen met je meedenken, dit vergroot je kansen op een nieuwe baan aanzienlijk.

Voor Elqui is een outplacementtraject pas geslaagd als de klant tevreden is, zijn/haar doelen heeft bereikt en doe waar hij (of zij) goed in is.

We blijven onze coachklanten volgen tot het beoogde doel bereikt is: een nieuwe baan of zelfstandig ondernemerschap.

Elqui kennismakingsgesprek

Wil je graag een persoonlijk advies?

Neem dan vrijblijvend contact op met Ellen of Estra.

Wij helpen je graag verder!

ELQUI, HÉT BUREAU VOOR LOOPBAANCOACHING, OUTPLACEMENT EN TRAININGEN IN ARNHEM EN OMGEVING