reviewscore

welkom@elqui.nl

Stuur ons een vraag of bericht

026.669.00.18

Wij staan persoonlijk voor je klaar

Gratis kennismakingsafspraak

Kies hier je datum en tijdstip

IN DE LOOPBAAN-ESTAFETTE VAN ELQUI: ABEKE SCHREUER

IN DE LOOPBAAN-ESTAFETTE VAN ELQUI: ABEKE SCHREUER

           ‘Stel jezelf regelmatig de vraag: ‘wat heb ik hier nog te leren’?’

Wat wilde je vroeger worden?
‘Op mijn 8e: pianiste. Totdat ik erachter kwam dat je dan heel goed noten moet kunnen lezen en daar was ik niet goed in; pianospelen deed ik op gehoor. Toen heb ik mijn ambities bijgesteld naar pianojuf.
Op mijn 16e las ik Ogilvy on advertising. Reclame, kleine verhalen vertellen, werd in dat boek voor mijn gevoel bijna tot kunst verheven. Dat was wat ik wilde, verhalen vertellen, in beeld en in tekst. Toen ben ik Vormgeving en Communicatie gaan studeren. Na mijn hbo-studie ben ik eerst nog een master Cultuur, Organisatie en Management gaan doen, omdat ik meer grip wilde hebben op het politieke spel in organisaties. En zo ben ik via banen in de non-profitsector in de kunstwereld beland, waar ik me wel thuis voel.’

Wat is het meest bepalend geweest in je loopbaan?
‘Een aantal dingen.
Ik ben in 2002 gestart met het volgen van cursussen in intuïtieve ontwikkeling bij het CLI in Utrecht. Een paar jaar geleden heb ik daar opleidingen tot healer en reader afgerond. In deze cursussen en opleidingen heb ik geleerd om maar gewoon met de stroom mee te gaan en me wat minder te laten leiden door ego en perfectionisme. In die zin is het bepalend geweest voor mijn loopbaan en heeft er toe bijgedragen dat ik na mijn vorige baan koos voor ArtEZ, voor een lager loon, met minder verantwoordelijkheden. Maar wel in een inspirerende omgeving, waar heel veel mooie dingen worden gemaakt, daar kan ik heel blij van worden. Lol, daar mag het om gaan in het leven en in het werk. Dat is inmiddels mijn conclusie, al heeft dat wel even geduurd. Vroeger was ik heel serieus als het ging om mijn werk en het lijkt wel of ik er beter in word nu ik mezelf minder serieus neem en wat losser handel.

Op beslissende momenten zijn het overigens ook coaches geweest die me verder hebben geholpen. Ik maar zwoegen, zwoegen in een baan, en dan een coach die zegt “zit jij daar wel op de goede plek?”. Net op het juiste moment.’

Wat zou je -carrièretechnisch – anderen willen aanraden om te doen?
‘In het diepe durven springen, met de stroom mee en fouten mogen maken van jezelf. Ik ben niet zo carrièretechnisch, ik doe maar wat. Uiteindelijk: altijd je hart volgen. Dat is je beste graadmeter. Dat is niet altijd makkelijk, dus als je te diep in je werk zit om het nog helder te zien: schakel een professional in die het met afstand kan bekijken. Dat zeg ik niet om Elqui te promoten, dat is mijn oprechte ervaring. En nog een tip. Een vraag die ik heb geleerd van een coach en die mij altijd weer helpt: wat heb ik hier –in deze baan- nog te leren? Stel ‘m regelmatig aan jezelf. Als het antwoord ‘niets’ is, is het tijd om op zoek te gaan naar een andere baan.’

Als je dit niet was geworden, wat dan wel?
‘Theatermaker, of relatietherapeut. Ik heb iets met interpersoonlijke communicatie en groepsdynamica en het vertellen van verhalen, vandaar.
Maar vooral: reader en healer. Dat laatste doe ik naast mijn werk als communicatieadviseur. Ik heb twee jaar geleden een eigen praktijk opgestart voor reading en healing en ben bezig met het opzetten van een shop in shop concept op dat vlak. Het is geweldig om de energie van mensen te lezen. Om te zien wat iemand aan het uitzoeken is, waar iemand mee worstelt en wat zijn of haar hartenwensen zijn. Dat is het mooiste wat er is. In mijn werk als reader en healer heb ik voordeel bij mijn communicatieachtergrond en vice cersa. Mijn communicatiewerk helpt om helder te formuleren wat ik zie en lees bij iemand. Het helpt me ook om de juiste vragen te stellen. Mijn intuïtie zet ik ook in mijn werk als communicatieadviseur in. Niet heel uitgebreid, maar een sfeer neerzetten in een vergadering, even intunen op iemand om te kijken wat er werkelijk speelt of wat de echte belangen zijn, de energie simpel en helder houden: je kan het allemaal beïnvloeden. In feite zijn het technieken die bijna iedereen kan leren en soms ook al in bepaalde mate toepast.’

Wat is je grootste talent?
‘Ik kan dingen snel helder maken, kom snel tot de essentie. Mijn intuïtie helpt daar bij. Wat ik in mijn omgeving hoor: mijn creativiteit in combinatie met mijn nuchterheid. Ik kan luchtkastelen creëren en ze vervolgens een fundament geven. Er reële gebouwen van maken.
Niet-oordelen, relativeren en de humor inzien van dingen. Volgens mij is dat laatste heel belangrijk, een eigenschap waar ik erg blij mee ben.’

Wat ben je over 5 jaar aan het doen?
‘Waarschijnlijk een combinatie van communicatiewerk en energiewerk. Hopelijk doe ik nog klussen voor ArtEZ, want dat is een geweldig inspirerende organisatie waar ik met veel liefde voor werk. Daarnaast heb ik mijn eigen zaak: Inner Spa. Een mobiele praktijk of een shop in het centrum van Arnhem. Een plek waar je terecht kunt voor readings, healings en (stoel)massages. Kort of uitgebreid. Om jezelf op te laden. Ik noem het ‘bewustzijnsontwikkeling-light’. Inner Spa geeft mensen inzicht, ontspanning, balans en energie. Naast Inner Spa heb ik nog steeds mijn eigen praktijk voor reading en healing: ‘Helderheden’. Juist de combinatie van communicatiewerk (vanuit het hoofd), energiewerk (vanuit intuïtie) en massage (vanuit mijn fysiek) vind ik lekker. En alles vooral vanuit mijn hart. Voorlopig laat ik me meenemen op mijn eigen stroom en dan zien we wel.’

P.S.: Ben je nieuwsgierig naar een reading? Abeke geeft ook werkreadings.
Meer informatie kun je vinden op www.helderheden.nl

Veel gelezen

Elqui kennismakingsgesprek

Wil je graag een persoonlijk advies?

Neem dan vrijblijvend contact op met Ellen of Estra.

Wij helpen je graag verder!

ELQUI, HÉT BUREAU VOOR LOOPBAANCOACHING, OUTPLACEMENT EN TRAININGEN IN ARNHEM EN OMGEVING

DOE JIJ WAAR JE GOED IN BENT? Ontdek jouw loopbaanpotentieel!

Doe de gratis Elqui loopbaancheck en weet binnen 5 minuten waar je staat.