reviewscore

welkom@elqui.nl

Stuur ons een vraag of bericht

026.669.00.18

Wij staan persoonlijk voor je klaar

Gratis kennismakingsafspraak

Kies hier je datum en tijdstip

IN DE LOOPBAAN-ESTAFETTE VAN ELQUI: MARNIE VAN DUIJNHOVEN

IN DE LOOPBAAN-ESTAFETTE VAN ELQUI: MARNIE VAN DUIJNHOVEN

       ‘De beste beslissingen in mijn loopbaan zijn genomen op gevoel’


Wat wilde je vroeger worden?

‘Verloskundige. In ons gezin werd een nakomertje, mijn broertje, geboren en zijn geboorte heb ik vrij bewust meegemaakt. Ik vond dit zo interessant dat ik op de middelbare school koos voor een bèta-pakket met scheikunde, biologie en natuurkunde. Helaas merkte ik op een gegeven moment dat ik niet goed was in deze vakken en juist veel beter in talen. Ik heb mijn vakkenpakket omgegooid en ben me gaan richten op de vreemde talen. Na mijn middelbare schooltijd ben ik de opleiding tolk-vertaler gaan volgen in Brussel  en dit was een goede keuze. Na de opleiding tolk-vertaler heb ik nog een 2 jarige kop-studie Bedrijfscommunicatie gevolgd aan de Universiteit van Nijmegen. Mijn afstudeeropdracht heb ik gedaan bij BSO, wat later Atos Origin is geworden. Ik heb daar onderzoek gedaan op het gebied van interne communicatie waarbij de opdracht was: binding houden met de medewerkers die gedetacheerd zijn.
Ik heb daar niet alleen onderzoek mogen doen, maar ook uitvoering mogen geven aan mijn aanbevelingen. Vanaf dat moment wist ik zeker wat ik wilde worden: Communicatieadviseur.’

Wat is het meest bepalend geweest in je loopbaan?
‘Mijn toenmalige Manager Communicatie ging weg bij het Kadaster en de Raad van Bestuur vroeg of ik haar wilde opvolgen. Ik was 27 jaar, had een aantal jaar ervaring als communicatieadviseur en mijn eerste reactie was: wil ik dit wel en kan ik dit wel? Ik heb ‘ja’ gezegd omdat ik me ook afvroeg: wat heb ik te verliezen?
Het bleek een goede stap te zijn geweest, want tot op de dag van vandaag blijkt de rol van hoofd communicatie één te zijn die heel goed bij me past. Ik vind het een uitdaging om het beste uit mensen te halen en tegelijkertijd dichtbij het vuur te zitten; mensen te adviseren en te faciliteren die op een bepaald niveau werken. Door de stap die ik destijds bij het Kadaster heb gemaakt, van adviseur naar manager, weet ik dat het belangrijkste is om te geloven in jezelf. Je hart volgen en belemmeringen zoveel mogelijk loslaten. De beste beslissingen in mijn leven én in mijn loopbaan zijn genomen op gevoel en niet op ratio.

Als je dit niet was geworden, wat dan wel?
‘Reisleider, of in ieder geval een functie in de toeristische branche.
Ik houd erg van reizen, andere talen spreken, nieuwe culturen ontdekken. Vooral Australië heeft mijn hart gestolen, ik ben daar inmiddels 4 keer geweest. Nog steeds probeer ik samen met mijn gezin 1x per 2 jaar een verre reis te maken.’

Wat is je grootste talent?
‘Luisteren. Ik ben in staat om de boodschap van de ander te vertalen. Door goed te kunnen luisteren ontstaat er verbinding en door verbinding ontstaat er weer iets nieuws.
Tegelijkertijd kan ik heel goed naar de medewerkers in mijn team luisteren en weet ik wat hij of zij nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Daardoor kan ik mijn medewerkers vrijheid geven in hun functie en ze laten groeien; ruimte geven om het beste uit zichzelf te halen.
Ik ben niet per definitie een erg innovatieve manager, maar ik weet wel zaken te combineren en verbinding te maken waardoor weer iets nieuws ontstaat. Ik ben ervan overtuigd dat alles begint met het goed luisteren naar de ander.’

Wat doe je over 5 jaar?
‘Ik zit dan nog steeds in het communicatievak maar het liefst zou ik het willen combineren met talen. Als ik mag dromen, dan ben ik over 5 jaar Hoofd Corporate Communicatie bij een internationale organisatie met een vestiging in Australië.
Een stevige communicatiefunctie met een voor mij belangrijke arbeidsvoorwaarde: voldoende vakantiedagen. Hard werken vind ik leuk, maar vrijheid in mijn functie en de vrijheid om regelmatig op vakantie te kunnen gaan zijn voor mij ook belangrijke waarden.’

Elqui kennismakingsgesprek

Wil je graag een persoonlijk advies?

Neem dan vrijblijvend contact op met Ellen of Estra.

Wij helpen je graag verder!

ELQUI, HÉT BUREAU VOOR LOOPBAANCOACHING, OUTPLACEMENT EN TRAININGEN IN ARNHEM EN OMGEVING

DOE JIJ WAAR JE GOED IN BENT? Ontdek jouw loopbaanpotentieel!

Doe de Elqui loopbaancheck en weet binnen 5 minuten waar je staat.