reviewscore

welkom@elqui.nl

Stuur ons een vraag of bericht

026.669.00.18

Wij staan persoonlijk voor je klaar

Gratis kennismakingsafspraak

Kies hier je datum en tijdstip

STOP MET GOOGELEN NAAR VACATURES

VACATURES

Ben je ook zo druk met het online zoeken naar vacatures?

Breng je uren door op internet en heb je het gevoel dat het je nergens brengt?
In ieder geval niet richting de zo gewenste nieuwe baan?

 Vacatures en het internet

Internet heeft een positieve verandering teweeg gebracht op de arbeidsmarkt. Informatie over je vakgebied, over organisaties en carrières liggen voor het oprapen. Internet is de eerste plek waar we aan denken als we vragen hebben, of meer willen weten over iets. Ook is het makkelijker om online contacten te leggen. Allemaal mooie ontwikkelingen. Maar het is ook een valkuil geworden voor veel mensen die een carrière switch willen maken.

Hoe? Lees de volgende redenen om te googelen naar een baan. En waarom dit je niet verder helpt. Herkenbaar? Je denkt dat je je droombaan op internet gaat vinden

Hoeveel uren breng je door op internet met zoeken naar vacatures?

En sta nu eens stil bij het volgende: loopbaan experts schatten in dat tussen de 60 en 80% (!) van de banen nooit op het internet wordt geplaatst. Veel functies worden via-via ingevuld, nog voordat ze op het web verschijnen.

Wat betekent dit voor jouw online zoektocht?

Als je het alleen bij het online zoeken houdt loop je grote kans dat je jouw gewenste functie misloopt! Daar komt nog bij dat als je deze leuke vacature online hebt ontdekt, de kans groot is dat je tussen alle reacties niet het schaap met de 5 poten bent die ze vragen. Dat je niet als ideale match wordt gezien en dus niet wordt uitgenodigd voor een gesprek.

Je denkt dat je meer helderheid krijgt door meer informatie te verzamelen

Google kan je helpen om antwoorden te vinden op heel veel dingen. Maar over wie jij zelf bent, wat jou gelukkig maakt, wat jouw unieke talenten en sterke punten zijn; daar heb je meer voor nodig.

Door actie te ondernemen, te onderzoeken waar je talenten liggen, helderheid te krijgen over wat je nu eigenlijk echt wilt. Met hulp van mensen om je heen en/of een coach. Dan leg je de juiste basis voor je zoektocht naar wat anders en kom je echt verder.

Het geeft je het gevoel dat je in beweging komt

Je ideale baan ligt niet binnen handbereik. Als je echt wat anders wilt dan kan die baan zelfs helemaal buiten je comfortzone liggen en dat is vaak onbekend en spannend. De verleiding is groot om meer te gaan googelen en nog maar eens op LinkedIn te kijken (passieve actie).

Het geeft het gevoel dat je iets doet voor je toekomst, maar zodra je wegloopt bij de computer is er niet iets wezenlijks veranderd. Passieve actie kan op korte termijn comfortabel voelen, maar kan ook een bedreiging zijn voor de gewenste verandering in je loopbaan. Je kan namelijk het idee krijgen dat je heel hard hebt gewerkt aan die verandering (je hebt vandaag wel de halve dag artikelen gelezen!), maar je hebt geen echte stappen voorwaarts gezet. Je weet alleen meer.

 Is googelen naar vacatures dan helemaal geen goed idee?

Ja, zeker wel! Laat je er alleen niet door beperken en steek daarnaast ook je licht op buiten het beeldscherm, door met mensen af te spreken, advies te vragen, te netwerken en bij organisaties in de keuken te kijken.

Wil jij meer ondernemen om je doel te bereiken, focus aanbrengen en in actie komen, zodat je regelmatig sollicitatie– en netwerkgesprekken voert en de kansen op een nieuwe baan aanzienlijk groter worden? Dan is de sollicitatie-toolkit van Elqui iets voor jou!

Lees ook dit artikel met de beste adviezen als je gaat beginnen met solliciteren.

Elqui kennismakingsgesprek

Wil je graag een persoonlijk advies?

Neem dan vrijblijvend contact op met Ellen of Estra.

Wij helpen je graag verder!

ELQUI, HÉT BUREAU VOOR LOOPBAANCOACHING, OUTPLACEMENT EN TRAININGEN IN ARNHEM EN OMGEVING

DOE JIJ WAAR JE GOED IN BENT? Ontdek jouw loopbaanpotentieel!

Doe de Elqui loopbaancheck en weet binnen 5 minuten waar je staat.