reviewscore

welkom@elqui.nl

Stuur ons een vraag of bericht

026.669.00.18

Wij staan persoonlijk voor je klaar

Gratis kennismakingsafspraak

Kies hier je datum en tijdstip

Ik ben niet tevreden in mijn werk, wat nu?

Ik ben niet tevreden in mijn werk, wat nu? - Elqui

Ben je ontevreden in je werk? Ontdek nu wat je kunt doen als je steeds vaker met tegenzin naar je werk gaat. Verbeter je werkgeluk en vind weer voldoening! 

Elke dag met tegenzin naar je werk?

Het is weer maandag, een nieuwe week! Je zou vol met energie moeten zitten om na het weekend weer aan de slag te gaan maar merkt toch dat je met tegenzin aan je werkdag begint. Waar je een tijd geleden nog veel energie kreeg van je werk, kom je nu eigenlijk (bijna) elke dag ongelukkig op je werk aan. 

Er moet iets gebeuren, want zo gaat het eigenlijk niet langer, maar wat? Ga je het gesprek aan met je manager, verdiep je je in een nieuwe opleiding, denk je aan omscholing of wordt het misschien tijd voor een nieuwe baan?

Niet tevreden op je werk of niet op je plek? 

Wanneer je ongelukkig bent met je baan kan je het gevoel bekruipen dat je niet op je plek zit. Je mist motivatie om taken op te pakken of voelt je overweldigd door de taken die nog op je liggen te wachten. Een gevoel van jaloezie bekruipt je wanneer een van je vrienden diens inspirerende baan bespreekt. 

Het bedrag op je loonstrookje volstaat langzamerhand niet meer zoals eerst. Je kijkt op maandag eigenlijk al uit naar het weekend en je omgeving begint ook langzaam te merken dat je niet meer gelukkig bent op je werk. De signalen zijn overduidelijk, je zit niet (meer) op je plek.

Het is tijd om iets met dit gevoel te gaan doen. De eerste stap is om uit te zoeken waar het gevoel van tegenzin in je baan vandaan komt. 

Heb je het gevoel dat je je talenten niet benut, mis je uitdaging of ben je misschien overweldigd door te veel uitdaging? Is er iets dat jij binnen je huidige werk kan doen om deze situatie zo snel mogelijk te verbeteren? Of zijn er echt grovere maatregelen nodig en wordt het tijd voor een nieuwe baan?

Je kunt voor jezelf op een rijtje te zetten waar je ongelukkig van wordt in je werk. Zijn er mogelijk concrete aanpassingen die vrij eenvoudig iets aan de situatie zouden kunnen veranderen? 

Een functioneringsgesprek is een uitgelezen moment om het met je manager eens over je taken en behoeften te hebben. Het zou zomaar kunnen dat er veel meer mogelijk is dan je nu denkt. 

Van baan veranderen of blijven waar ik ben? 

Om te voorkomen dat je je KPI’s niet haalt, je ziek gaat melden op je werk of zelfs in een burnout terecht komt, is het belangrijk om stil te staan bij jouw behoeftes en talenten. 

Het zou weleens heel verfrissend kunnen zijn om met een loopbaancoach om tafel te gaan om ervoor te zorgen dat jij voortaan je werkweek met veel (meer) energie begint en eindigt. Een loopbaancoach kijkt met jou samen naar je huidige situatie. Hierbij kijken jullie naar wat je nu (te) veel energie kost en waar je gedemotiveerd van raakt.

Aan de andere kant kijken jullie ook naar jouw passies, talenten en je groeipotentie. Samen met een loopbaancoach stel je een plan op om de situatie te gaan veranderen. Het plan dat je met je loopbaancoach opstelt is altijd maatwerk.. 

Ben jij klaar voor de volgende stap en zou je het fijn vinden als er iemand met je meedenkt? Neem contact op met Estra of Ellen van Elqui. 

We helpen je graag verder!

 

Lees ook onze blogpost: Welk beroep en welk baan past het beste bij mij?

Elqui kennismakingsgesprek

Wil je graag een persoonlijk advies?

Neem dan vrijblijvend contact op met Ellen of Estra.

Wij helpen je graag verder!

ELQUI, HÉT BUREAU VOOR LOOPBAANCOACHING, OUTPLACEMENT EN TRAININGEN IN ARNHEM EN OMGEVING